SAMSUNG LED TV (UE-40C6500)

Kodla Büyü

ttalan46

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar, led tv alacaktım ama bir karar veremedim. Linkteli tv bakıp yorum yaparsanız çok sevinirim. yardımlarını bekliyorum.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSU ... 14458.html
İstanbulbilişim hakkında yorumlar pekte içaçıcı olmasada fiyat olarak bayağı farkediyor. Neden bu kadar farkediyor ve istanbulbilişim güvenilirmi?
Bir başka sorum daha olacaktı:Burdaki megakonstrat nedir? Diğerlerinden farkı nedir? Bu tc bu kadar para verlirmi

led almanızı tavsiye etmem, yayın hd gelecek, reciever hd destekli olacak, bence 40c650 serisine bakın. led lerde fiyat çok yüksek, her kanal, her yayın hd desteklemiyor, ama aylık ücret verip digiturk ya da dsmart da alırım derseniz tabi siz bilirsiniz.

öncelikle çok güzel bir televizyon, ben de araştırdım epey ve bu tv çok iyi. zaten ya samsung ya lc tavsiye ederim. istanbul bilişim yurtiçindeki servis ağıyla bağlantılı değil, yani almanyadan ithal ediyor televzyonları, orjinal olsa da bu yüzden türkiyede garanti dışı oluyor. zaten bi sorun çıkarsa servise gönderin demiyorlar, bize gönderin biz gönderelim diyorlar bu yüzden. gözümü karartıp alırım diyosan sen bilirsin, ama ben cesaret edemiyorum gold ve istanbulbilişim gibi yerlerden ürün almaya. mega kontrast dediğimiz olay da 50000000:1 ve üstü kontrast demektir

led ile hd yayının alakası yok arkadaşım.normal yayında da izlenir ama zaten hd uyumlu paketler oldukça ucuzladı, daha net görüntü için hd yayın paketleri alınır bu tv alındıktan sonra. ayrıca şu an led ile lcd arasında 250-300 tl fark var, 6 ay öncesi gibi 1000 lira fark yok yani

valla istanbulbilisimden bir samsung c530 40" lcd aldım bende tereddüt etmiştim yorumlar olumsuz diye ama çok şükür öyle çıkmadı zamanında geldi servis kendisi aradı tvniz geldimi diye gelip taktı çalıştırdı gittiler sağolsun. Hatta okulumda 2 arkadaşada siparış ettik valla onlarınkide sorunsuz geldi. aşağı yukarı 7-8 ay oldu. Tv dende gayet memnunum.

Tv yi almadan önce - flash diskine bir kaç tane film at - onları tv de açıp izle.. Hem altyazı desteğinin tam olup olmadığını anlarsın - hem de hd olmayan bir filmde görüntünün nasıl olduğunu görmüş olursun..
Mağazalardaki tv yayını da - test videoları da çok yüksek çözünürlüklü olduğundan aldatıcı olabiliyor. O yüzden normal çekim bir divx filmini denemeni tavsşye derim.. Özellikle karanlık sahneleri bol olan bir film seçersen daha iyi olur.
Normal Tv yayınını görmek istediğinde - HD yayın yapan kanallardan hemen açmaya çalışıyorlar - Dijitürk yada d-mart ta HD yayın desteklemeyen kanallardan birini açtır izle..

İstanbul bilişim eskiden piyasanın yarı fiyatına satıyordu - ama şimdi talep görmeye başladıkça , piyasayla olan fiyat farkını azaltmış durumda.. Eskiden 1000 tl ucuza satıyorsa , şimdi 300 tl ucuza satıyor talepten dolayı.. O yüzden eğer %40 gibi fiyat farkı yok ise - garantili satan mağazalardan alınması taraftarıyım.. Arıza çıkacağının garantisi yok - istanbul bilişimden alıp sorunsuz kullanan çok arkadaşım var.. Şans işi bu birazda.

oziie hocam, istanbulbilisimdeki ürünler 2 sene garantilidir diye biliyorum.
Türkiye58 hocam, şu an ben kasabadayım. bu ürünü kargo ile gönderiyorlar ama teknik servis ne zaman geliyor? gelmeme ihtimalide olabilir

ttalan46' Alıntı:
oziie hocam, istanbulbilisimdeki ürünler 2 sene garantilidir diye biliyorum.
Türkiye58 hocam, şu an ben kasabadayım. bu ürünü kargo ile gönderiyorlar ama teknik servis ne zaman geliyor? gelmeme ihtimalide olabilir

hocam ilçede gelip gelmeme durumunu bilemiyorum ama sitesinde servislerin bulunduğu iller ve şubeler mevcut. Ayrıca alınan ürünler 2 yıl garantili. Valla ben memnun kaldım ama sizin şansınız nasıl olur bilemem. Hatta 2-3 kerede memnuniyet derecesini sormak için aradılar. ben lcd tv yi aldığım zaman piyasaya göre baya fiyat iyiydi.

Hocam aynı televizyonu biz Samsung bayisinden aldık.Eşim de çok araştırdı İstanbulbilişimden alacaktık ama son anda vazgeçtik.Ayrıca +250 lira karşılığında garantisini de 6 yıla çıkarttık.Ankara Ankamall Samsungdan 2289tlye aldık bir de ev sinema sistemi+600tl yaklaşık 3000tlye evde mükemmel sinema gibi oldu walla.Kesinlikle tavsiye ederim görüntü ve renkler muhteşem.Ayrıca HD olmayan normal kanallarda öyle kötü falan değil görüntü...

cagiricia' Alıntı:
led ile hd yayının alakası yok arkadaşım.normal yayında da izlenir ama zaten hd uyumlu paketler oldukça ucuzladı, daha net görüntü için hd yayın paketleri alınır bu tv alındıktan sonra. ayrıca şu an led ile lcd arasında 250-300 tl fark var, 6 ay öncesi gibi 1000 lira fark yok yani

hd yayın olmadığı sürece, led ile iyi bir lcd nin görüntü kalitesi farkı çok da öyle göze batmaz. tabi sadece hd yayın yeterli değil (zaten ücretsiz hd yayın türkiye de yok, sadece trt yapıyordu, son haberlere göre o da dsmart a geçmiş), hd yayını destekleyen receiver olmalı, tv hdmı kablo ile receiver a bağlanmalı. şunu da belirteyim hd yayın paketleri normal paketlerin dışında, normal paket atıyorum 40 tl, hd li paketi 50 tl. bu paket alsanız bile her yayın ve her kanal hd değil. ben 1 ay öcne araştırdım 32c6000 led ile 40c650 lcd samsung aynı fiyattı. aynı boyuttaki samsung c serisi ürünlerin led ile lcd tv arasında arasında 300 lira var ve fiyatlar hızla düşüyor.

bilöğretmen79' Alıntı:
Ayrıca HD olmayan normal kanallarda öyle kötü falan değil görüntü...

lcd alınca hd olmayan kanallarda bütün görüntüler kötü olur diye birşey yok zaten, hd yayın olmayacaksa led tv almaya gerek yok. ama bazı yayınların da gerçekten kötü olduğu gerçek, görüntü kötü olmaz diyen arkadaşalara haftasonları trt de yayınlanan bank asya maçlarını izlemelerini tavsiye ederim.

hocam samsunglardaki 40C ile 40B arasındaki fark nedir? bir de 6000 - 7000 ve 8000 olanları var. bunlar arasındaki farklarıda biliyormusunuz?

ben samsung led 6000 serisini aldım. sadece şunu söyleyebilirim şu ana kadar hiç tv izlememişim. normal yayınlar bile hd gibi görünüyor. hd yayınlardaki kaliteyi söylememe gerek bile yok.
biz samsung bayinden aldık, 300 lira daha pahalıydı ama biliyorsundur istanbul bilişimin garantisi samsung yetkili servislerde geçmiyor. servis ürünü aldığımızın ertesi günü gelip kurdu.

- LCD televizyonda en kaliteli marka Sharp tır - ama her kaliteli şeyde olduğu gibi onun da fiyatı çok pahalıdır.
- Led ile HD kavramlarının birbiriyle alakası yok .. HD çözünürle alakalı bir kavram - LED ekranın aydınlatma sistemiyle ilgili bir kavram
- Led tv diye satılan samsung v.s Tv lerin ekranı aydınlatan 4 tane Led i vardır sadece - hatta yurtdışında , tüketicileri yanıltıyor diye samsung a ceza verilmiştir.
y,ne samasungtaki kontrast oranı gerçek değildir.. normalde kontrast 60.000:1 70.000:1 gibi olması gerekirken samsungta 1.000.000 2.000.000 gibi rakamlar teleffuz edilir - bu gerçek dışıdır - karşılaştırma yaparken aldanmayın.. 60 bin olanın kontrastı 1 milyon olan samsungtan daha yi olabilir yani..
O yüzden markaya vs bakmadan önce bir önceki mesajımda dediklerimi yapın.. Alın bir divx film açıtırıp izleyin - hd olmayan kanllardan birini açıp izleyin misal trt1-trt2 .. hangisinin görüntüsü hoşunuza giderse onu alın - kağıt üzerindeki değerlere sakın ola kanmayın

hocam, ben küçük bir ilçede bulunduğumdan tv karşılaştırmam mümkün değil. Burda sizin önerilerine göre hareket edicem. Bu hafta fiyat ve performans açısından led tv'lerden hangisi iyi ise onu alacam. fiyat aralığıda 1500-2250 tl.

Geri