Samsung Marka 320 gb 2.5" Notebook HDD si ARANIYOR!

Kodla Büyü

omerbilgin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar çok önemli bilgilerimin olduğu labtop hdd si hanımın gazabına uğradı labtopla birlikte tabi.. labtopa yanmıyorum hdd yi kurtarmak için mücadele ediyorum. araştırmalarım sonucunda hdd deki anakartın değişmesiyle çalışacağını umuyorum.

eğer elinizde samsung marka harici hdd (kutu markasından bahsetmiyorum harici hdd içindeki kullanılan hdd markasıdır)

aradığım hdd bilgileri:
MODEL: HM320II
HDD P/N : HM320II/SCC

Bilgisayarınız hdd yi görüyor ama diskteki kafa arızasından dolayı bozulmuşsa hdd nize talibim gerekirse parayla bile alırım. Lütfen iletişim kurunuz.
2. el sağlam tercihimdir yoksa bozukluk durumuna göre de görüşebiliriz. Hiç olmadı sıfır arayacağım.

Bilgilendirme:

Araştırmalarım neticesinde şunu öğrendim. Eğer hdd nizin iç kısmı yani disk kısmı zarar görmemişse hdd nin devresini bulup kurtarabilirsiniz bilginiz olsun. Henüz test edemedim. ama başarmam için bu kart lazım. Olmadı sıfır bi hdd alıp onunkini söküp takacağım.

İşe yararsa yalandan yere hdd tamir servislerine okadar para kaptırmaya gerek kalmayacak. Sağlam bir hdd den devreyi ayırdım uymayınca geri taktım çok şükür sağlam hdd sorunsuz çalıştı. Bozuğa bi işlem yapamadım henuz.

Kulalnılan alet :) ince uçlu bir meyve bıçağı okadar küçük tornavida bulamadım evde.

hocam bozuğunu bulmanz bence zor
muhtemelen yenisini alacaksınız.
yeni bi hd alacak kadar değerliyse sizin için içindekiler düşünebilirsiniz
sıvımı döküldü üzerine hocam?

Yok hocam labtopun içindeki hdd bu :) labtopla beraber eşim yere attı :)

Hasar raporu:
samsung r522 model 15.6 ekran kırıldı (yenisini yurtdışından sipariş ettim 120 dolar)
320 gb hdd ve içindeki çok değerli bilgilerim (Sorun çözüm aşamasında tahmini masraf 70 dolar)

inşallah anakarta felan bişey olmamıştır bakalım ekran gelsinde.

omerbilgin' Alıntı:
Yok hocam labtopun içindeki hdd bu :) labtopla beraber eşim yere attı :)

Hasar raporu:
samsung r522 model 15.6 ekran kırıldı (yenisini yurtdışından sipariş ettim 120 dolar)
320 gb hdd ve içindeki çok değerli bilgilerim (Sorun çözüm aşamasında tahmini masraf 70 dolar)

inşallah anakarta felan bişey olmamıştır bakalım ekran gelsinde.

sarsıntı ile harddiskin kart kısmına bişey olma ihtimali düşük hocam mekanik kısımdadır sıkıntı ben sana söylim
sen neye dayanarak kartı değitireceksinki?
benim eşimde atacak yakında yeter artık şu bilgisayar ile uğraştın diyerek. :(

hocam şuna dayanıyorum:
1- hdd normalde çalışıyordu c: den ben verileirmi kurtardım.
2- d: sürücüsüne hiç ulaşamadım biçimlendir felan diyordu.
3- c yi kurtarıp d: ye format attım vei kurtarma yapıyordum %50 de takıldı. usbden çıkarıp tekrar taktım daha hiç görmedi. şuan usbye bağlayınca çalışıyor pcde hiçbir hareket yok hdd belli bir zaman sonra duruyor. tık tık sesi felan yok. dolayıısyla elektrik alıyor ama veri okuma alma işlemi yapmadığı kanaatine vardım ben.

denemekten zarar çıkmaz diyerek çalışan bir hdd nin kartını alıp takacağım düzgün yaparsam kaybedecek bişey yok. hiç olmadı kartı orjinaline geri takarım hdd yi kullanırım.

bana bu iş ders oldu gittim 1 tb 2.5 luk wd harici hdd aldım. arşivimi en az 2 kopya yapıyorum bundan sonra :) mümkünse bide eve çelik kasa alayım ilk fırsatta :) içine koyup saklarım ne yapalım :)

Geri