samsung ML 2251N sorunu

Kodla Büyü

ucrub_burcu

Site Gezgini
arkadaşlar okul labında meb in gönderdiği samsung ML 2251N yazıcı var.
yazıcıdan çıktı alamıyorum.
sadece on line/error un bulunduğu sarı ışıkla beraber onun altındaki yeşil ışık da yanıyor ve sadece deneme çıktısı alıyor. başka bir şey yazdıramıyorum.
acil yardım lazım.

Yazıcı kablosu bozuk olabilir. Başka bir kablo ile deneyin.
Eğer düzelmez ise Başlat-Yazıcılar ı tıklatıp varsayılan olup olmadığını kontrol edin.
Yada yazılımı kaldırıp, yeniden kurun.

Yazınızın doğru tanıtıldığından emin olduktan sonra, usb kablosunun takılı olup olmadığını, kağıt haznesinin boş olup olmadığını kontrol edin. Varsayılan yazıcı olarak belirlenip belirlenmediğini kontrol edin.

Bizim okulda da aynı yazıcıdan var, bazen takılıyor, sesler çıkartıyor , led göstergerleri bahsettiğin şekil de oluyor.. test sayfası dahil hiçbir şekilde çıktı vermiyor.. diyeceğim tonerini çıkartıp kağıt sıkışmı vs.. bakıyorum, genel de silindiri takılmış oluyor. elimle biraz zorluyorum döndürmeye ve geri yerine takıyorum.. düzeliyor.. bu ara da toneri de bitmek üzere...

arkadaşlar sorunu buldum tamire gidip geldikten sonra önceden tanıtılan yazıcıyı görmüyo
ben de tekrar yazıcı ekle dedim.işte bu kadar basit. ama inanın en son aklıma geldi bu işlem :oops:

ucrub_burcu' Alıntı:
arkadaşlar sorunu buldum tamire gidip geldikten sonra önceden tanıtılan yazıcıyı görmüyo
ben de tekrar yazıcı ekle dedim.işte bu kadar basit. ama inanın en son aklıma geldi bu işlem :oops:

valla bende tam bunu diycektim tekrardan yazıcı ekleyin diye :):):)

Bizim okuldakilerde de aynı sorun sürekli oluyordu. Yazıcıyı iki kez kurduğumuzda birinin sonuna PLC6 ibaresi geliyor o nu varsayılan yapdığımızda ve USB 2.0 kablo kullandığımızdan buna yana hiç sorun çıkarmadılar.

Bizim okulda aynı yazıcıdan iki adet var biri bende diğeri müdür yardımcısında
Yazıcı USB kablo ile çalışmıyor desem yeridir. Lakin SET IP programı ile kullandığım zaman sorunsuz çalışıyor.
Yazıcıya verilen IP numarasını SET IP programı üzerinden ayar yapmak gerekiyor.

arkadaşlar bizim sınıftada su motoru sesi gibi ses çıkartıyor ve çıktı vermiyor

Geri