Samsunu bilen hocalarım bi yardım etseniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ucamus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ucamus

Süper Üye
Süper Üye
Hafta sonu gezisi düşünüyoruz samsuna cumartesi ve pazar ama nereleri gezeceğimize tam karar vermedik bu 2 günü de dolu dolu geçirmek istiyoruz avm ler olur gezilecek yerler olur nerede yenir nereler gezilir bu konuda bize yardımcı olacak hocalarımdan yardım istiyorum...

Piazza Avm yeni açılmış. hiç gitmedim ama güzel diyorlar. Bu arada hocam amasya merkezde misiniz?

samsunda
atakum - adnan menderes bulvarında,
meydanda valilik arkasından doğu park batıpark hayvanat bahçesini,
çiftlik caddesinde,saathane meydanı mecidiye de
alışveriş merkezinde,
doğal güzellik anlamında teleferiğe binebilirsiniz baruthaneden.
aklıma gelenler bunlar

Hocam geziyi kimle yapacaksınız. Şehir içinde Piazza AVM, Makro AVM iyidir. Piazza hem gezmek hem de yemek yemek için ideal. Bulvar AVM ve Lovelet de açık havada gezmek için güzeldir. Mecidiye çarşısı, Bandırma vapuru, Valiliğin orada bir müze var ismini hatırlamıyorum orayı da gezebilirsiniz. Amisos tepesine teleferik ile çıkp eski mezarı görebilirsini. Aynı tepede bir restoran var yemek için güzel mekan. Fiyatlar dauygun. Atakum sahilinde gün batımında mutlaka yürümelisiniz. bölgede kafe de boldur dilerseniz bir şeyler içebilirsiniz. Eğer dağ bayır gezeceğim diyorsanız bafra kuş cennetine mutlaka gidin. Doğası henüz bozulmamış bir yer. Yine ladikte çim kayağı yapabilirsiniz. Vezirköprü ilçesinde tarihi mekanlar çoktur. gezmeye değer. Çarşambayı da biraz gezip görmenizi öneririm. Çivisiz caminin güzel bir mimarisi var. Selçuklulardan kalma. Bafrada kuş cennetinden aşka altınkaya barajını gezebilirsiniz. aklıma geldikçe yazdım. İmkanın varsa hiç birini atlama derim :)

Samsun'da en iyi yemeği yiyebileceğin yer meşhur BeyazEv ya da Çalışkuşu. Buralarda döner yemeye diğer illerden gelenler bile oluyor. Ayrıca Çiftlik'te alışveriş için gezebilirsiniz. Samsun'a Avm için gidilmez. AVMler İstanbul'da iyidir. Mutlaka bir AVM gezeceğiz diyorsanız küçük bir AVMsi var. Amazon köyü, teleferik, Toptepe, hayvanat bahçesi gezilebilir.

Samsun pidesi yemeden dönmeyin hocam ... :wink: ayrıca toptepe meşe tesislerinde deniz manzaralı kahvaltı önerilir. :+1:

insanlar şehirleri gezmek için yola çıkarlar da neden avmlerde saatlerini heba etmeyi düşünürler anlamıyorum. Nedense AVMler bana çok itici geliyor. İnsanları soyma amaçlı para tuzakları...

Hocam Samsuna hiç gitmedim bilmem ama avmleri bilirim. Samsunu ve güzelliklerini görün bence dört duvar arasında vaktinizi boşa yemeyin :++:

mecidiye Atatürk evi,etnografya müzesi,yabancılar pazarı;büyük cami,klise,.....
Bırakın hocam avm leri çocukları tıkmayın kapalı mekanlara...

Hocam şehir merkezini sosyal başlangıç noktası olan mecidiyeden gezintiye başlamanızı tavsiye ederim. Oradan yürüyerek samsun avm, gazi caddesive çiftlik-56 lar bölümüne doğru geçebilirsiniz. samsun avm de ve çiftlik caddesinde güzel mekanlar vardır oturup bişeyler içebilmek için. Oradan alışveriş yapacaksanız kesinlikle loveleti tavsiye ederim. Çünkü outlet alışveriş merkezi ve indirimleri çok fazla. Piazza da yol üstünde yeni açılan bir avm. Vaktiniz olursa Atakumu da görmenizi isterim. Atakuma geçerken batıparkta bir mola verip amazon köyünü, teleferikle Amisos tepesini de görebilirsiniz. Bunun dışında Bafrada pide ve dondurma, alaçamda kırmızı et, yakakentte balık, ayrıca bafra-altınkaya barajında hem gezinti hemde balık keyfi yapabilirsiniz. Eğer futbolla ilgiliyseniz, hafta sonu Samsunspor-1461 Trabzon maçına gelebilirsiniz :) Daha birçok şey yazılabilir. Keyifli geziler...

Arkadaş 2 gün demiş o yüzden vezirköprü , ladik, yakakent , alaçam gibi uzak ilçeleri mecburen eliyorum ve naçizane birkaç tavsiye de benden olsun.

Mecidiyede çay eşliğinde sıcacık ve hafif fazla pişmiş gevrek simit yenilmeli. ( yada son tramvay durağı olan fakulte durağında kaşarlı simit yenilebilir)

Bafraya gitme imkanınız varsa Turan ustada kapalı çıtır bafra pidesi ve keçi sütünden yapılan kaymaklı lokum yemeden dönmeyin, bafraya gidemezseniz samsun atakum Gülhan da pide yiyin.

Döner derseniz samsunda Saathane meydanında Lezzet ilk sırada gelir, yeri ters gelirse Çalıkuşu (çiftlik , atakum şubeleri mevcut)

Samsunun Ayder yaylası olna Nebiyan'a gitmek isterseniz 19 Mayıs ilçesi samsuna 30 km + ilçeden yaklaşık 25 km yukarı toplam 55 km eder, muhteşem doğası ve ormanının yanında enfes sac kavurması var sonrasında semaver çayı ve bol oksijen ,yalnız temmuz ayında bile üşürsünüz ona göre tedbirli gidin.

Samsuna gelip balık yemeden gitmeyin , atakum sahilde güzel restoranlar var.(seçiminiz doğal deniz balığı olsun ,çiftlik balıkları yemeyin)

Tatlı derseniz usluoğlunda baklava ve çeşitleri , veya tatlı niyetine modanun şelale yaş pastasını deneyebilirsiniz. Bafranın meşhur dondurması olan balkaymağı kesinlikle deneyin, samsunda da var şubeleri ama dikkat edin bafra balkaymak olsun , aynı isimle sahtesi var.:) şimdilik bu kadar.

@ucamus hocam o kadar anlatılmış samsun. Siz de gezinizden izlenimlerinizi anlatın. Nereleri gezdiniz.

Geri