Sanırım "SATA Kablosu" problemi!?

Kodla Büyü

@lperen

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar laboratuvarda geçen yıldan beri sıkıntılı bir cihaz var. Bir defa açılıyor normal çalışıyor, bir gün sonra açılmıyor, sonra arada bir açılıyor(açıldığında çalışmasında problem yok), sonra tekrar açılmıyor(güç düğmesine bastıktan sonra anakart ekranı geliyor(intel resmi)sonra siyah ekranda kalıyor. Bu esnada kasadaki kırmızı led bütün parlaklığıyla sürekli yanık bir halde oluyor.).

Kasayı açıyorum ve sata kablosunu çıkarıp tekrar takıyorum açılıyor, sonra yine aynı. Bunu sebebi ne olabilir? Sata kablosu, anakart, hdd hangisi? Bu arada Cihaz Vestel marka, önceden böyle bir problem yaşayan olmuş olabilir.

Hocam denemeden ne çıkar.. Diğer cihazlardan birinde daha sata kablonuz yok mu.. Hiç olmazsa aklınızda öyle bir düşünce kalmamış olur.. Yine sorunlu düşündüğünüz kabloyuda başka Pcde deneyin derim ben.. :)

Hocam deniyorum denemesine de ben dokununca çalışıyor bilgisayar. Öğrenciler derse geliyor açıyor, "hocam çalışmıyoorr!" işin iğrenç tarafı bu. Şimdi de kablo değiştirip çalıştırdım. İkisi de çalışıyor, birazdan çalışmayacak kesin. :(

Evet, sorun sata kablosundan değilmiş birkaç gün sonra bilgisayar yeniden açılmamaya başladı. Hadi arada bir açılmasa göndereceğim servise de durup durup bir açılıyor, sonra çaresiz kalıyoruz. Öneri bekliyorum.

statik elektriklenme oluyodur. kesin bak söylüyorum statik elektriklenme
sen dokanınca elektrik nötr hale geliyo çalışıyo. yoksa ne olabilir canım demi :+1: :+1: :+1: :sleep: :sleep: :sleep:

Hocam aynı problem bizdede vardı....Sata kablosunu yenilediğimden bu yana hiçbir problem olmadı...

rizarikan79' Alıntı:
statik elektriklenme oluyodur. kesin bak söylüyorum statik elektriklenme
sen dokanınca elektrik nötr hale geliyo çalışıyo. yoksa ne olabilir canım demi :+1: :+1: :+1: :sleep: :sleep: :sleep:

:shock: :? :|

hocam hayat tecrübesi diyelim kısaca sen dene yada teknik servise gönder onlarda benim dediğime yakın şeyler söyleyecek. :wink:

@lperen' Alıntı:
Hocam deniyorum denemesine de ben dokununca çalışıyor bilgisayar. Öğrenciler derse geliyor açıyor, "hocam çalışmıyoorr!" işin iğrenç tarafı bu. Şimdi de kablo değiştirip çalıştırdım. İkisi de çalışıyor, birazdan çalışmayacak kesin. :(

marifet sizin hünerli ellerinizde :D :D dokunca calişiyor oda güzel

sata kablosunu degiş yeni birtane tak düzelir diye düsünüyorum

rizarikan79' Alıntı:
hocam hayat tecrübesi diyelim kısaca sen dene yada teknik servise gönder onlarda benim dediğime yakın şeyler söyleyecek. :wink:

Peki çözüm ne olabilir hocam?

ozgur24' Alıntı:
@lperen' Alıntı:

marifet sizin hünerli ellerinizde :D :D dokunca calişiyor oda güzel

sata kablosunu degiş yeni birtane tak düzelir diye düsünüyorum

:) :)

Hocam sata kablosunu değiştirmek çözüm olmadı. Başka ne olabilir acep?

Hocam sorunun çok büyük bir ihtimalle güç kaynağınızda olduğunu düşünüyorum. Laboratuardaki belki 10 bilgisayarımın başına aynısı gelmişti. Hepsinin güç kaynağı bozuktu. Yenilerini taktık sorun çıkarmadılar. İsterseniz bir de bunu deneyin.

Sponge Bob' Alıntı:
Hocam sorunun çok büyük bir ihtimalle güç kaynağınızda olduğunu düşünüyorum. Laboratuardaki belki 10 bilgisayarımın başına aynısı gelmişti. Hepsinin güç kaynağı bozuktu. Yenilerini taktık sorun çıkarmadılar. İsterseniz bir de bunu deneyin.

Güç kaynağı mı? İlginç ama olabilir. Arada bir açılmasa tamam da duruyor duruyor bir açılıyor. Ben de şaşırdım ne yapacağımı. :|

Geri