Sandık başkanlığı görev iptali

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar seçimde sandık başkanı olarak bana görev çıktı nasıl iptal ettirebilirim daha önce almak istiyordum fakat kime dediysem başkanlık zor vs cümleler duyuyorum bende vazgeçtim almaktan ne yapabilirim.

tebliğ belgesi geldiğinde alıp ilçe seçime götür yada il seçime ordan iptal ettir. hatta varsa almak isteyen onuda yanında götür ordan direk ona verirler geçen seçimde böyle yapıldı. almak isteyen çok genelde.

Nesi zor arkadaş, bakma sen milletin yaygara yaptığına.
Burada açılmış bir konu vardı, seçimde başkanın dikkat etmesi gereken konular gibi bir şeydi, oraya yazmıştım bir kaç tüyo, diğer tecrübeli arkadaşlar da paylaşım yapmışlardı. O konuyu bulup okumanı tavsiye ederim.
İstanbul dışındaysan hiç bir zorluğu yok, istanbuldaysan pusulaları teslim etmek için çok sıra bekliyorsun. Zorluğu o, geç vakitlere kadar sıra bekliyorsun o kadar. Bi de bu seçim tek pusula, o kadar sıra da olmaz zaten.

tebliğ belgesi geldi imzaladım seçim kuruluna devretmek istediğim arkadaşla gittim yetkililer hakim bey devir yapmıyor çok geçerli bir sebep olmadığı sürece dediller

botecii00' Alıntı:
tebliğ belgesi geldi imzaladım seçim kuruluna devretmek istediğim arkadaşla gittim yetkililer hakim bey devir yapmıyor çok geçerli bir sebep olmadığı sürece dediller
hocam ben daha önce yaptım.size bir kitapçık verecekler.Önemli yerlerin altını çizerek oku.ertesi gün yanında götür(laftan anlamayan seçmenlere göstermek için).Oradaki kuralları uygula.zaten yalnız değilsin orada sandık üyeleri de çok yardımcı oluyorlar.Çok kolay halledersin.

başkanlık en kolay iş. memur ve partili üyelerin görevlerini sabah dağıtın. memura imza ve kontrolü verin. diğerlerine zarf dağıtma gibi işlemleri verin. saat 5 ten sonra sayımı siz yapacaksınız ve çuvalı ilçe seçime götüreceksiniz. 219 tl para alacaksınız. küçük yerdeyseniz en geç 18.30 19.00 gibi evde olursunuz. cumhurbaşkanlığı seçiminde saat 8 de evdeydim istanbulda olmama rağmen..

Hocam bırakın o yaygaracıları millet olsada gitsek diyor ne yapacaksınız temızden paranızı alırsınız kıtapcıgı okursun zaten video da yayınlarlar vıdeo yuda ızlersın sonra toplantısıda olur toplantıdada pekıstırırsın bu kadar alttarafı bı mılletvekılı pusulası bır zarf bırde tutanaklar olacak ki onları memurun dolduruyor ve parti üyeleri dolduruyor sıkıntı olmaz.
vazgecme yaygaracılara bakma
muhtarlık degıl ıl encumenlıklerı yok muhtar azaları yok meclis bilmem neyi yok
alttarafı bir mıllet vekılı hocam

Baskanlik cok kolay cok zevkli.
hemde 1 gunluk dahi olsa baskansiniz :mrgreen: daha ne isteyeceksinizki..
Ben ilk sandik baskanligimi gecrn sene yerel secimlerde yaptim ki o bile basitti bana gore..
kesinlikle iptal etmmeyin derim

Re: Ynt: Sandık başkanlığı görev iptali

Parti işi bu.
Neme lazım.Havalar sıcak sinirler gergin. İtirazcı çok olur. mühür kaymış.kağıt katlanmış. Hesap tutmamış.Derdi belası çok.
Savcıya Hesabı sadece başkan verir.Boşver iyi etmişsin.

hocam hiçkimseyle agız dalaşı yada münakaşa etmek zorunda değilsin hangi parti olursa olsun birbirlerine itlik ugruna itiraz edende olacak bağırıp çağıranda çağırırsın polisi dikersin salona iş biter , ben kars digor gibi yerde çağırdım jandarmayı dikttim salona mum kesildiler aksama kadar bir babayiğit ağzını acamadı yönetmelik ne diyorsa o dedim klavuzu verdim ellerine iş bitti , defalarca üç renkli dümbükler geldiler geldiler gittiler kalvuz ne diyorsa o dedim derdinizi jandarmaya anlatın dedim bitti

"Gazoz olma, efsane ol" diyesim geldi.
Arkadaşlar neden korkuyorsunuz?
Bu görevi yapanların senden, benden neyi eksik?
Hiç bir zorluğu yok, inanın.
Millet sandık başkanı olmak için 40 takla atıyor, size böyle bir şans gelmiş istemiyorsunuz.

Konuyu açan arkadaş demiyorum bunu kişisel olarak algılamayın lütfen genel konuşuyorum.

Biraz branş olarak bir adım geride durmayı seviyoruz mu ne?

bu gün gittik değşikliğe bile izin vermediler havamızı aldık ölmedikçe görevdesiniz diyorlar

Bu kolay bir secim hocam. Alt tarafı bir sandık var. Ortalama 300 kisiye oy kullandıracaksın. Bu isi sen yapamayacasan kim yapacak? Bence tecrübe icin iyi bir fırsat yakalamıssın. Kacırma derim.

Geri