sandık kurulu ile iligi soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bidene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bidene

Süper Üye
Süper Üye
merhaba
ysk tarafından tebliğ edilen görev kağıdında,
ben
bir adet memur
bir adet akp li üye ve yedeği
bir adet chp li üye ve yedeği
bir adet mhp li üye var
genelge 11 numaralı maddesinde
"sandık kurulu başkanı ve 3 üyenin hazır bulunması durumunda eksik üyelerin tamamlanması yoluna gidilmez" deniliyor.
bu durumda bir partiye ait asil veya yedek hiç bir üyenin gelmemesi durumunda kurul sayısı 4 olursa başka kimseyi üye olarak alamayacak mıyız.
bilindiği gibi partililer kendi kendi partilerinde bir müşahit olması konusunda ısrar ediyorlar.

Tam olarak sorunuzu anlamadım hocam ama anladığım kadarıyla şunu söyleyeyim: Kurul sayısı sizinle birlikte 4 olursa kimseye gerek yok. Kurul oluşmuş demektir. Partili üyeler de gönderdikleri temsilcilerini bir göreve vermenize gerek kalmaz. Onlar da seçim esnasını izlemekle yetinirler. Ancak kurul sayısı sizinle beraber 4 olmazsa o müşahitleri de görevlendirebilirsiniz. Umarım doğru anlamışımdır.

Hocam sorum su.
Ben varim memur var chp ve akpli uye var listede adi ve tc si yazan mhp li uye gelmedi.
Mhp ilce teskilatindan geldiler, gelmeyen uyenin yerine listede adi olmayan birini, gelmeyenin yerine yazmami rica ettiler
11. Maddeye gore sayi yeterli 4 kisiyiz.
İsrar ederlerse alinmasi icin, almak gibi bir secenegim var mi

4 kişi, kurulun oluşması için gereken sayı, oy verme işleminin başlaması için kurulun oluşturulması şart.
Sonrasında gelip derlerse, kurula dahil edersin, tutanak tutar ve imzalarsın. sonuçta yasal olarak kurulda bir üye bulundurma hakları var.

Ücret bordrosu mesele ilk önce onu kontrol etmek lazım orada kaç kişilik yer varsa asil üyelerden o kadar kişi alınır problem yok. Ayrıca partili adı yazılı üyelerin hiçbirine sen kurula giremezsin denemez bordroda yer yoksa sandık kuruluna girersin ama para alamazsın denir olur biter.

Ysk dan gelen kitapçık, Madde 11 son paragraf. 4 kisiyseniz eksik üyenin tamamlanması yoluna gidilmez diyor madde açık. Keyfi uygulama yapamayız.

YSK tarafından yapılan toplantıdan benim anladığım zamanında sandık görevine gelmeyen hiç bir üyeyi sandık kurulu oluşturma sayısına ulaşmışsanız (sizinle beraber 4 kişi ) listede olsun veya olmasın kurul görevine almayabilirsiniz. partilerin itirazları bu noktada önemli değil.
(örnek olarak batıdaki illerden birinde görev yapacaksanız saat 7 itibariyle 4 kişi olmuşsanız geç gelenleri sandık kuruluna dahil etmeme hakkına sahipsiniz.)

Hocam merak ettigim listede olanlar haricinde birini 4 kisinin usgune alip alamayacagim

Hocam saat8den sonra kurula sonradan dahil olabilecek tek kişi ilçe seçim kurulundan kağıt alarak gelebilen partilidir. Onun dışında kimseyi kurula ismi olmamasına rağmen alamazsın. Yada en azından ben öyle anladım yapılan toplantıdan

Geri