Sandık sonuç tutanağında eşitlik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bidene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bidene

Süper Üye
Süper Üye
merhabalar..
her seçim öncesi kafama takılır..
resimde üst taraftaki sütunlarda eşitliği sağlarken
1. sutun oy kullanan seçmen sayısı
2. sutun geçerli oy pusulası toplamı...
3. sutun geçersiz sayılan veya hesaba katılmayan oy toplamı
bu alanların sağlaması 1 = 2 + 3 şeklinde sağlanıyor.
diyelim ki sayım yaparken zarf sayısı imza sayısından eksik çıktı bu durumda oy sayısı da eksik çıkacak..
eğer zar fazla çıksa yakılarak eşitlik sağlanır. peki zarf sayısı eksik çıkarsa eşitliği nasıl sağlayabiliriz..

Ekli dosyalar

• 20151030_221357.jpg
    20151030_221357.jpg
    206 KB · Görüntüleme: 647
zarf sayısı eksik çıkarsa kanun derki; zarf sayısını seçmen sayısı olarak alır, herhangi bir işlem yapmazsın benim bildiğim bu hocam

Zarflar niye eksik çıksın ki ancak kaybolması gibi bi durumda bu sıkıntı ortaya çıkar. Zarf sayılarını fazladan veriyorlar zaten seçimden önce

ronn' Alıntı:
Zarflar niye eksik çıksın ki ancak kaybolması gibi bi durumda bu sıkıntı ortaya çıkar. Zarf sayılarını fazladan veriyorlar zaten seçimden önce
hocam benim dediğim oy verme işlemi bittikten sonra sandıktan çıkan kapalı zarf sayısı

bidene' Alıntı:
ronn' Alıntı:
hocam benim dediğim oy verme işlemi bittikten sonra sandıktan çıkan kapalı zarf sayısı
..
hocam zaten senin görevin oyunu sandığa atan vatandaşa imza attırmak. sen oy atmadan imza attırırsan boşuna orda duruyorsun demektir. dolayısı ile TEORİDE bu ihtimal yok denecek kadar az hatta yok.

kaldı ki oraya kadar gelen vatandaş ta bir şekilde oyunu atar. gelipde zarfı çalayım diye düşünen çıkmaz :D

hocam farzedelim ki oldu..
ben bu durumda ne yapmalıyım onu merak ediyorum..
yani zarflar sayıldı 2 zarf eksik..
dolayısıyla seçmen sayısı geçerli ve geçersiz oydan fazla..
eşitlik nasıl sağlanacak..

bidene' Alıntı:
hocam farzedelim ki oldu..
ben bu durumda ne yapmalıyım onu merak ediyorum..
yani zarflar sayıldı 2 zarf eksik..
dolayısıyla seçmen sayısı geçerli ve geçersiz oydan fazla..
eşitlik nasıl sağlanacak..
..
hocam bu senerya ysk nın bile aklına gelmediyse olmaz ;)

tut ki oldu diyorsun :
tutanağını tutarsın, seçmen sayısını zarf sayısına eşitlersin. sonuçta sandığa girmeyen oy geçersizdir.

zarflar sorun değildir, zaten mühürlü fazlaca vardır,
eğer sayarken "pusula" zarftan fazla geldi ise, esas olan "pusula"dır. kenardan 2-3 tane zarf eklesin.
etki etmiş olmazsın.

Geri