Sandalye ile dolaşan öğrenciler için çözümleriniz?

Kodla Büyü

dijitalyerli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
BT sınıfında malum, bilgisayar koltukları var öğrencileri için. işin kötü yanı bunların tekerlekli olması, daha da kötü yanı ise öğrencilerin bunlarda sınıf içinde bir oraya bir buraya tren gibi sürmeleri. :?
Arkamı döndüğüm onda sınıfı birbirine katıyorlar.
Bunun için uyguladığınız çözüm yöntemleri var mı? :cry:

dijitalyerli' Alıntı:
BT sınıfında malum, bilgisayar koltukları var öğrencileri için. işin kötü yanı bunların tekerlekli olması, daha da kötü yanı ise öğrencilerin bunlarda sınıf içinde bir oraya bir buraya tren gibi sürmeleri. :?
Arkamı döndüğüm onda sınıfı birbirine katıyorlar.
Bunun için uyguladığınız çözüm yöntemleri var mı? :cry:

hocam sandalyelerin sabit olması bana göre daha sıkıntı oluşturuyor

hocam ilköğretimdeyseniz buna bir çare olacağını sanmıyorum Allah yardımcınız olsun diyorum çünkü yaş itibariyle çocuklar çok hareketli birde dersten çekinende yok

çok şükür meslek lisesindeyiz zaten çocuk derslerin ağırlığından turşuya dönüyor altından kalkamıyorlar serbest bıraktığında fazla sıkıntı çıkarakn olmuyor sonuçta bölüm dersi çekiniyorlar

Bekleyin biri kırılsın hocam sonra sıfırını aldırın birdaha olmaz şahsen ben öyle yaptım:)
Şimdi oturmaya korkuyorlar:)

İlk aşamada çoksa, bundan sonra sandalye ile dolaşanları ayakta bekleteceğim demek. Ayrıca, sandalye ile yaptıkları bu oyunun, bacak kaslarına zarar verdiğini ve ileride sakatlıklara sebep olacağını söylemek. (Ki bu bir nebze doğru :) )

Azaldıkça kontrolü daha kolay oluyor. Bugün öğrenci gayri ihtiyari arkadaşının yanına sandalye ile gitti. Konuyu anlatmak için, ben de kaşları çatıp onu yerine götürdüm. Çocuk hemen arkadaşım çağırdı diye savunma yaptı. Ben arkadaşının yanına gitme demedim. Şimdi sandalyeden kalkıp iki ayağının üzerinde gitmen daha doğru dedim. Jeton ancak düştü :D Bu anlattığım ilköğretim düzeyinde.

Liselilere ise çözüm ben de bulamadım. :( Lakin ders bile dinlemiyorlar. İki gram bişey bilseler içim yanmıycak.

ilköğretimdeyim. köy okulu taşıma sistem.

tamam çocuk bunlar yerinde durmaz da sandalyelerle de gezmesinler hocam. olacak iş mi? biz öğrenciyken geziyomuyduk? ortak kullanılan eşyalara da sahip çıkmayı özen göstermeyi öğrenmeliler. 8.sınıf bunlar.

biltek2007' Alıntı:
İlk aşamada çoksa, bundan sonra sandalye ile dolaşanları ayakta bekleteceğim demek. Ayrıca, sandalye ile yaptıkları bu oyunun, bacak kaslarına zarar verdiğini ve ileride sakatlıklara sebep olacağını söylemek. (Ki bu bir nebze doğru :) )

Azaldıkça kontrolü daha kolay oluyor. Bugün öğrenci gayri ihtiyari arkadaşının yanına sandalye ile gitti. Konuyu anlatmak için, ben de kaşları çatıp onu yerine götürdüm. Çocuk hemen arkadaşım çağırdı diye savunma yaptı. Ben arkadaşının yanına gitme demedim. Şimdi sandalyeden kalkıp iki ayağının üzerinde gitmen daha doğru dedim. Jeton ancak düştü :D Bu anlattığım ilköğretim düzeyinde.

Liselilere ise çözüm ben de bulamadım. :( Lakin ders bile dinlemiyorlar. İki gram bişey bilseler içim yanmıycak.

hocam arkadaşının yanına sandalye ile gitse tamam dersin, ama sınıfta resmen tren şekline giriyorlar 3'ü.

birde koltuklara ters oturmuşlar. :verymad: acayip kızdım. kızsan ne yazar, haftaya yine aynılar.

dijitalyerli' Alıntı:
tamam çocuk bunlar yerinde durmaz da sandalyelerle de gezmesinler hocam. olacak iş mi? biz öğrenciyken geziyomuyduk?
Hocam ben de çocukluğumda böyle bir sandalyede otursaydım dönerdim de gezerdim de. Ama gelin görün ki benim sınıfta aynı şey olunca ben de kızıyorum: Yaşlanıyor muyum ne? :cry: İmkanınız varsa ucuz plastik taburelerle değiştirin derim ben.

vallaha bende çok sıkmıyorum çocukları genelde ilk laba gelen cocuklar yapıyor onu yani bt sınıf yeni kullanmaya başlayanlar.Gittikçe alışıyorlar sıkılıyorlar.benim koltuklarımda sürekli kırılıyor dökülüyor.Hizmetlilere 3-4 aya bir tadilat yaptırıyorum.

Sandalyaler çabuk yıpranıp dağılıyordu, çocuklar araba gibi oynuyorlardı. Ben de müdürle konuştum sandayleyeri kaldırttım tabure aldırdım. Sınıf küçücüktü kocaman oldu sandalyeler kalkınca.

dijitalyerli' Alıntı:
biltek2007' Alıntı:

hocam arkadaşının yanına sandalye ile gitse tamam dersin, ama sınıfta resmen tren şekline giriyorlar 3'ü.

birde koltuklara ters oturmuşlar. :verymad: acayip kızdım. kızsan ne yazar, haftaya yine aynılar.

Hocam öğrencilerin alışması, sizin onlara alışmanız süreç istiyor. Kuralları uygulayın. Uygulamayana ayakta bekleme cezası verin. Bu kadar. Dediğim gibi ilköğretim gibisi yok.

benim BT snıflarımda bu sene sadece bir tek tekerlek çıktı yerinden onun dışında fire yok.ama sınıf öğretmenlerinin kullandığı labda resmen sandalyeleri koparmışlar.

ben başlarında olmadığım durumlarda(araştırma) bile kayma falan yapmıyorlar.Ayrıca derste sizin yanınızda nasıl yapıyorlar anlamıyorum?Onların araba olmadığını eğer yaparlarsa aramızın bozulacağını güzelce anlattım.Uymayanlar elbette oldu.Onları da tespit edip okul malına zarar verme teşebbüsünden suçlayıp savunma istedim.Bu korku onlara yetti.Keşke korkutmadan yapabilsek ama namümkün bu durum.şimdi hepsi adam gibi kullanıyor.Ben olmasam da kuralllara uyuyorlar.

Ağrıda ilköğretimde 3 yıl çalıştım hiç sandalye kırılmadı. Bunda sınıfının yapısının önemli olduğunu düşünüyorum.
Çok büyük sınıflarda bu sıkıntının olması normaldir hocam. çocuk olduklarını unutmamak lazım. Şimdi meslek lisesindeyim öğrencilerim taburede oturuyorlar. Avrupa'nın kıyısında :) Tekirdağ Şarköy de Ağrıdaki imkan yok :(

Ekli dosyalar

• 12012010084.jpg
    12012010084.jpg
    427 KB · Görüntüleme: 1,094
Uyarılarımı yaptım astım sene başında, birisini tekerlekli üzerinde gezerken görürsem biraz sert uyarıyorum artık, meydan geniş bizim sınıfta böyle yerler için kesinlikle plastik tabure lazım, başka derslerde parçalanıyor sandalyeler sağlamı yok denecek kadar az

Ekli dosyalar

• fdf.jpg
    fdf.jpg
    22.4 KB · Görüntüleme: 1,036
  • sandalye.rar
    sandalye.rar
    29.6 KB · Görüntüleme: 45
Benim de önce sandalye ve tabure karışık olarak mevcuttu.Koltuk kapmak için birbirlerini eziyorlardı.Her bilgisayara 1 koltuk 1 tabure ayarladım yine de çözülmedi.Şimdi metal tabure ayarladım başka bir sınıftan.Eskiye göre daha rahat ama şimdi de tabureleri direksiyon yapıyorlar:D :D

Ne yaparsan yap bir oyun buluyor keratalar...

Ben de aynı durumdan şikayetçiyim. Yönetime söyledim şimdi tekerleği olmayan tabureler gelecek. Çünkü her seferinde birkaçının tekeri kırılıyor ve düşüyorlar. Canları tehlikede! Uyarı benden dikkate almak onlardan!

biltek2007' Alıntı:
Hocam öğrencilerin alışması, sizin onlara alışmanız süreç istiyor. Kuralları uygulayın. Uygulamayana ayakta bekleme cezası verin. Bu kadar. Dediğim gibi ilköğretim gibisi yok.

hocam aynı okulda 2. yılım.
aynı öğrenciler ile 2.yılım.
geçen yıl bu kadar değillerdi.
sınıfta internet gitti mi kendilerini kaybediyorlar.

grandmasterb' Alıntı:
benim BT snıflarımda bu sene sadece bir tek tekerlek çıktı yerinden onun dışında fire yok.ama sınıf öğretmenlerinin kullandığı labda resmen sandalyeleri koparmışlar.

ben başlarında olmadığım durumlarda(araştırma) bile kayma falan yapmıyorlar.Ayrıca derste sizin yanınızda nasıl yapıyorlar anlamıyorum?Onların araba olmadığını eğer yaparlarsa aramızın bozulacağını güzelce anlattım.Uymayanlar elbette oldu.Onları da tespit edip okul malına zarar verme teşebbüsünden suçlayıp savunma istedim.Bu korku onlara yetti.Keşke korkutmadan yapabilsek ama namümkün bu durum.şimdi hepsi adam gibi kullanıyor.Ben olmasam da kuralllara uyuyorlar.

galiba bayan öğretmen olmanın kötü taraflarını yaşıyorum. ne kadar kızsam da bir şey değişmiyor. Kızmayı denemedim değil.
ama okul malına zarar vermekten savunma olayı iyi, bunu da deneyeceğim. :)

netame' Alıntı:
Uyarılarımı yaptım astım sene başında, birisini tekerlekli üzerinde gezerken görürsem biraz sert uyarıyorum artık, meydan geniş bizim sınıfta böyle yerler için kesinlikle plastik tabure lazım, başka derslerde parçalanıyor sandalyeler sağlamı yok denecek kadar az

bu da çok iyi. sınıfta 3-4 yere asacağım. :D

hocam bunlar cocuk yaparlar. hangi kuralı getiriseniz getiriniz. bendede aynı sıkıntı oldu, yok tekerleği değiştir yok arkası kırıldı, kavga cıkmaya basladı arkası kırıklara kimse oturmuyor, kavga gürültü.
çözüm: bütün sandalyeleri kütüphaneye, yerine plastik 40 tane tabure oooo dünya varmış :)

cevaplayan herkese teşekkürler :D

ama şunun farkında olunmalı diye düşünüyorum;

tamam onlar çocuk; biz de bunun farkındayız, ben derslerimde de çok sıkmıyorum. arada oyun oynamalarına da izin veriyorum. Ama onlar çocuk diye biz öğretmenler tamamen izin verici konumda olmamalıyız. Çocuk diye sınıfta birbirlerini sandalyelerle itmeye,sınıfın bir ucundan diğerine arkadaşımın yanına gidiyorum diye gitmeye hakları yok. Yakın bilgisayara, arkadaşının yanına geçersin ama ne tren, ne araba, ne de bir uçtan diğerine gidemezsin.
1.öğretmene saygı
2.ödev yapan arkadaşına saygı
3.ortak kullanılan eşyalara saygı
bunları çocuklarımıza öğretmeliyiz. Yoksa büyüdükçe izin verici tutuma alışmış olan, iyi bir nesil yetiştiremeyiz. İnsanların birbirlerine saygılı olmayı öğrenmesi lazım.

Keşke U şeklinde bir Labım olsa da derdim sizinki olsa!
Benim labım sıra düzeninde bu yüzden problemlerim farklı :D

Geri