Santrale ADSL modem bağlama

Kodla Büyü

neyzen26

Aktif Üye
Sayın arkadaşlar, halk eğitim binamız yeni yerine taşındı. Şöyle bir sorunumuz var. İçeride multitek star 2 santral var. ADSL modeminde splitter ile bağlantısını yaptığımda dışarıdan çevir sesini alamıyoruz. Şöyle splitterın tel kısmına santrale giden kabloyu , line kısmına dışarıdan gelen hat kablosunu ve modem kısmına da modemi bağlıyorum. Yalnız santrali direk telefon hattına bağlayınca çalışıyor. ADSL boşta kalıyor. İnternet bağlantısını nasıl gerçekleştirebiliriz.

Merhaba;

Santral üzerinde çoklama alanı ya da direk çıkış (mirror / aynalama) verebileceğiniz bir alan var ise (dahili veriyormuş gibi) onunla test edebilirsiniz. Olup olmayacağından emin değilim ancak.

Birde şunu deneyebilirsiniz. Telekomdan gelen hattı önce telefon splitterine bağlayın. Bir ucunu santral e bir ucunuda adsl splitter in line kısmına takın ve sonra Adsl splitter in modem kısmından modeme bir kablo çekin.

burhansenyuva' Alıntı:
Merhaba;

Santral üzerinde çoklama alanı ya da direk çıkış (mirror / aynalama) verebileceğiniz bir alan var ise (dahili veriyormuş gibi) onunla test edebilirsiniz. Olup olmayacağından emin değilim ancak.

Birde şunu deneyebilirsiniz. Telekomdan gelen hattı önce telefon splitterine bağlayın. Bir ucunu santral e bir ucunuda adsl splitter in line kısmına takın ve sonra Adsl splitter in modem kısmından modeme bir kablo çekin.

Sayın hocam, sizin söylediğiniz gibi yaptım. Dışarıdan gelen aramalarda sorun yok çalışıyor ama dahili bir telefondan 9 la çıkış yapıp arama yapmak istediğimizde çevir sesini alamıyoruz. Nedendir acaba kime sorsak yardımcı olabilir.

Geri