Satılık Q9550 ya da Q9650 işlemci arıyorum...

Kodla Büyü

scekcen

Aktif Üye
Sevgili arkadaşlar,

Emektar Intel E8500 işlemcimi artık değişmek zamanı geldi. Şu an (uygun fiyatlı bulabilirsem) bilgisayarımı başlıkta yazdığım ya da benzeri bir işlemci ile güncellemek istiyorum. Elinde ya da tanıdığında bunlardan (veya yakın alternatiflerinden de olabilir) bulunup da satmayı / elimdeki işlemci ile takas etmeyi düşünen olursa lütfen bana yazsın.

Not 1: Sağlam ve sorunsuz işlemci arıyorum. İşlemci fanına ihtiyacım yok.
Not 2: Takas imkanı olursa çok iyi olur. Komple sistem yenilemeye maliyet ayıramadığımdan böyle bir arayış içerisindeyim.

Teşekkür ederim.

hocam başka bir açıdan bakarsak eğer ssd niz yok ise ssd almanız bence cpu değişiminden daha performanslı bir çözüm olacaktır.

hckaya' Alıntı:
hocam başka bir açıdan bakarsak eğer ssd niz yok ise ssd almanız bence cpu değişiminden daha performanslı bir çözüm olacaktır.

Sayın hocam zaten SSD sahibiyim. Donanım bilgisi konusunda bir sıkıntım yok :) ama bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Sistemde yapabileceğim tek güncelleme seçeneği işlemci olduğu için böyle bir konu açtım.

scekcen' Alıntı:
hckaya' Alıntı:

Sayın hocam zaten SSD sahibiyim. Donanım bilgisi konusunda bir sıkıntım yok :) ama bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Sistemde yapabileceğim tek güncelleme seçeneği işlemci olduğu için böyle bir konu açtım.
:)

Parhelion' Alıntı:
hocam onu en kolay ebayden bulursunuz iyi bir işlemci ikinci ele pek düşmez. şahsen ben öyle yapmıştım zamanında. socket 939 athlon x2 işlemci lazımdı ebayden ikinci el aldım hala sorunsuz çalışıyor. hem de türkiyede satanlara göre 1/3 fiyata gelmişti..

ki ebayde bile bir-iki ilan var:
http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-2-Qu ... 1c45bd4f8c
http://www.ebay.com/itm/Intel-Core2-Qua ... 1c3b357c4a

Sayın hocam verdiğiniz linklere baktım ancak Türkiye fiyatlarından bile yüksek... Yerel sitelerden bahsini ettiğim işlemcileri bulabilirim ama fiyatlar çok fahiş... Faydasına değmeyecek düzeyde maliyet oluşturacak bir yatırım yapmak istemiyorum açıkçası. Öneriniz için yine de teşekkür ederim.

Sevgili arkadaşlar,

Kendi işlemcimin üzerine 40 TL fark ödeyerek bu akşam Q9400 aldım. Böylelikle konu kapanmıştır. Cevap yazan herkese teşekkür ederim ;)

Geri