savcı eşi

Kodla Büyü

syangela

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
477
eşim ilçe emrinde norm fazlası sınıfçı. bi okula görevlendirdiler ama okulu ilk atamaya açmışlar ve biri geldi. biz cenaze iznindeyken eşimi 30 km ötede birleştirilmiş sınıflı bi köy okuluna görevlendirmişler. olabilir ihtiyaç varsa gidilir dedik. lakin bugün okula geldiğimde (ortaokul) başka ilçeden bir sınıf öğretmeninin bizim 5 öğrencili özel eğitim sınıfına görevlendirilmiş olduğunu öğrendim. üstelik kadrolu özel eğitim öğretmenimiz var. kadında be sertifika ne başka bişey hiç bişey yok. sınıfçı ve ortaokula görevlendirilmiş üstelik hiç ihtiyaç yokken. kendisi savcı eşiymiş. itiraz hakkımız ve gerekirse mahkeme hakkımız var mıdır? nasıl bir yol izlemeliyiz?
 
Tabii ki hocam durumu kibar bir dil ile ilçe milli eğiitm, il milli eğitim veya bimere aktarabilirsiniz. Konunun gündeme gelmesini sağlayabilirsiniz. Ama bahsettiğiniz konudaki kanunsuzluk giderilse bile sizin hakkınızda da hayırlı şeyler olmayacağını tahmin ediyorum. Bu aslında cesaret işi. Eğer insanda yeteri kadar cesaret varsa her durumda doğruların peşinden gidebilir.
 
Ben olsam bende itirazımı yapardım.Sadece durama dikkat çektim.Bence hakkınızı sonuna kadar arayın.
 
Hocam bildiğim kadarıyla hakim ve savcı eşleri evlerine yakın çalışmak durumundalar. Güvenlik sebebiyle hatta nöbetli de çalışamıyorlar.
 
öncelikle sanırım bu bayanın kadrosu sizde değil muhtemelen başka okulada kadrosu usulsüz gelmiştir. sen bu işe hiç bulaşıp kendini hedefe koyma hükemete yandaş olmayan bir sendikayı devreye sok
 
Hocam moralini bozmak istemem ama görevlendirmeler mülkî amir tarafından yapılır ve 5442 sayılı kanunun 8. maddesine dayanır. İtiraz etsen de mahkemeye de versen sonuç değişmez maalesef ve bir tek bu konu da biz öğretmenler mağdur oluyoruz.
 
millet hemen çamura yatmış. yapma etme olumsuz ifadeler. mağdur ayakları. Hocam aslında insan sadece kendisine zarar veriyor. Ben hiç bir kanun ya da yönetmeliklte savcı eşi vb ifade görmedim. sonuçta memurdur ve 657 ye tabidir. senin eşin de memur olduğu için ona yapılan uygulamayı isteme hakkın vardır. Olmadı okulda özel eğitim öğretmeni var demişsin, okul müdürünü devleti zarara uğratmaktan şikayet edersin. onlar da artık kendilerine göre ya daha korkak bir okul müdürü bulurlar, ya da başka bir okula sınıf öğretmeni olarak alırlar. Savcı olmazsa kimin eşi olursa olsun, çalışmak istemiyorsa yerinde izin alır çeker gider yönetmelik açık ve net. Sadece biraz cesaret.
 
hocam 60 gün içinde itiraz etmezsen kabul etmiş sayılırsın diye biliyorum. göreve başladığı günden itibaren 60 gün içinde itiraz hakkın var. öncelikle okuluna bilgi edinme yasası gereğince bu bayanın atanma gerekçesini sorman lazım. gelen cevapla idari mahkemeye gidersin. usulsüzlük varsa atama iptal olur aksi halde senden 200 lira mahkeme masrafı 700 civarı karşı tarafın avukat ücreti yaklaşık 900-950 lira civarı para çıkar. sendikan varsa avukatlarla bir görüş derim.
 
hocam olayı bir çırpıda anlatmışsınız ben anlamadım.eşiniz sınıfçı senin okuluna özel eğitimci görevlendirlmiş ben bağlantıyı kuramadım açıkçası.
 
ismail hocam ilçe emrinde norm fazlası olması olay. Diğer ilçeden görevlendirme birisi gelip çalışıyor. hem de hiç özel eğitim belgesi vs olmadan o da resmen norm fazlassı
 
Hocam Hakim ve Savcılar öyle sanıldığı gibi dokunulmaz falan değiller sadece öyle bir izlenim uyandırmaya çalışıyorlar ve kendilerini çok beğenmişler. Kanunsuz bir şekilde size hiçbir şey yapamazlar hatta siz, onun yasa, yönetmelik dışı hareket ettiğini veya meslek etiğine uymayacak şekilde davrandığını belgelendirirseniz (ki bu meslek etiği bile hakim savcı kanununda yazmaktadır) asıl o çok zor durumda kalır. Hakim ve savcılar için sicil çok önemlidir ve sicilleri çok çabuk bozulabilmektedir. Ben bir tanesinin canına okudum ve hatta hala yuları elimde, köpek gibi korkuyor. Siz de devam edin Sayın Hocam, yeter ki somut şeyler öne sürün.

Bir serzeniş ise milli eğitim yöneticilerimize. Tamam bir ülke için adalet çok önemlidir ancak eğitim de adaletten ne az ne çok denecek kadar önemlidir.
 
byre63' Alıntı:
Hocam moralini bozmak istemem ama görevlendirmeler mülkî amir tarafından yapılır ve 5442 sayılı kanunun 8. maddesine dayanır. İtiraz etsen de mahkemeye de versen sonuç değişmez maalesef ve bir tek bu konu da biz öğretmenler mağdur oluyoruz.

hocam doğru demiş benimde 3 yıl önce başıma geldi.görevlendirmede hiçbir şekilde itiraz etsende sonuç alamazsın.boşuna uğraşma
 
Geri
Üst