Savunduğumuz Argümanları Değiştirmeliyiz

Kodla Büyü

oyungezer

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar Milli Eğitim Bakanı'nın "öğrenciler bilgisayar kullanmayı zaten biliyor" fikrini taşıdığı bir durumda bunun aksini savunmak ve bunu insanlara anlatmaya çalışmanın bir faydası olmayacağı kanaatindeyim. Bu nedenle FATİH Projesinde sürekli vurgulanan "Fırsat Eşitliği" kavramının üzerinde durarak, öğrencilerin bilgisayar kullanma kabiliyetlerinden faydalanarak projeler üretebildiği bir içeriği savunmalıyız bence. Zira temel bilgisayar eğitimi an itibarıyla bitmiştir, bu açık. Durum her okulun öğrenci profili için aynı değil biliyorum ancak bakanlık da, az önce belirttiğim gibi düşünüyor. Neyse fazla uzatmayalım. Demek istediğim "öğrenciler ve öğretmenler kullanmayı bilmiyor" tezini savunmak yerine dersin içeriğini tasarım ve üretime dayalı bir içeriğe kavuşturulması için bir algı oluşurmalıyız TTKB'de bence.

öyle bir yazmışsın ki sanki bize sorup ona göre hareket ediyorlar. istediğini savun onların kafasında bişeyler var bişeylerin peşindeler. bildiklerini okuyorlar ve okuyacaklar. karşılarında bir direnç görene kadar bu böyle.
işte bizim hikayemiz burada biter.
anılar hep gecelerde yol olur gider.

dersin geri geleceğinden umudun var yani içeriğin değiştirilmesinden yanasın

Yapılanı kabul etmekte çok acelecisiniz. Direnç göstermezseniz daha beteri olacak buna emin olabilirsiniz.

Madem zamanla her öğrencinin tablet bilgisayarı olacak lise mezunu bir genç halk eğitime bilgisayar sertifikası almak için başvurmasın. Lise sonunda her öğrenciye sınav yapalım hem görelim bilgisayar bilgilerini hem de halk eğitimleri fazla uğraştırmayalım. (halk eğitimdeki arkadaşlar kızmasın kursiyerimiz azalır diye :D )

üç maymun' Alıntı:
öyle bir yazmışsın ki sanki bize sorup ona göre hareket ediyorlar. istediğini savun onların kafasında bişeyler var bişeylerin peşindeler. bildiklerini okuyorlar ve okuyacaklar. karşılarında bir direnç görene kadar bu böyle.
işte bizim hikayemiz burada biter.
anılar hep gecelerde yol olur gider.
Haklısın kimse bize sorup hareket etmiyor ancak eylem yapan arkadaşlarımız var, raporlar hazırlayıp basına dağıtan, resmi makamlara ileten arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar sorunlarımızla ilgili bir farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar. Yapılan çalışmaların ilk mesajımda belirttiğim yaklaşımla yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Tamam Bilişim Derslerinin içeriğini değiştirelim herkese Photoshop 3DMax anlatalım diyelim ki.
O haldee herkes Endüstriyel Tasarımcı olacakmış gibi hareket etmek de saçma bana göre.
Esasında BT adına bir kültür bir deneyim yaşatmak için değişik bir çok program anlatılabilir.
Yani İşletim Sistemi+Ofis Programlarına yoğunlaşmak dışında farklı konular da anlatılabilir.
Daha doğru düzgün ofis yazılımlarını kullanamayan öğrenciye Flash mı anlatacağız yoksa 3DMax mı?

bizi dinleyen yok.. Bu işte birilerinin çıkarı var bence.. Öğrenciler okulda bilgisayar öğrenmezlerse nerde öğrenecekler? Özel kurslarda.. Birilerinin cebi dolacak.. Özel kurs mu açsak ne?

skipper_forum' Alıntı:
Tamam Bilişim Derslerinin içeriğini değiştirelim herkese Photoshop 3DMax anlatalım diyelim ki.
O haldee herkes Endüstriyel Tasarımcı olacakmış gibi hareket etmek de saçma bana göre.
Esasında BT adına bir kültür bir deneyim yaşatmak için değişik bir çok program anlatılabilir.
Yani İşletim Sistemi+Ofis Programlarına yoğunlaşmak dışında farklı konular da anlatılabilir.
Fakat adama Paint anlatmadığın adam Photoshop göstermek ne kadar mantıklı?
Daha doğru düzgün ofis yazılımlarını kullanamyan öğrenciye Flash mı anlatacağız yoksa 3DMax mı?

Haklısın herkes tasarımcı olacak değil. Ancak bu ülkede 2 saat zorunlu teknoloji ve tasarım dersi var. Muhtemelen o dersi görenlerin de pek çoku Endüstriyel Ürünler tasarlamayacaklar. İşin uzmanı değilim ama zannedersem o dersin amacı sadece bir ürün ortaya koymak değil. Bununla birlikte el becerisini geliştirmek, işbirliğine dayalı projeler üretmek, öğrencilerin yaratıcı yönlerini geliştirmek vs. Aynı şekilde BT dersinde de söylediğim yöntemler uygulanırken öğrenci bir çok ekstra kazanım elde etmiş olur. Tabi ben tasarımdan bahsederken sadece bir yönünden bahsettim. Bunlara program yazma, genel problemleri çözebilme becerisi, internet güvenliği gibi pek çok şey eklenebilir. Bu konular ortak akıl ile belirlenebilir.

externiades' Alıntı:
bizi dinleyen yok.. Bu işte birilerinin çıkarı var bence.. Öğrenciler okulda bilgisayar öğrenmezlerse nerde öğrenecekler? Özel kurslarda.. Birilerinin cebi dolacak.. Özel kurs mu açsak ne?

zaten biliyolarmış ya ondan bt dersine gerek yokmuş :arrow:

oyungezer' Alıntı:
skipper_forum' Alıntı:
Fakat adama Paint anlatmadığın adam Photoshop göstermek ne kadar mantıklı?
Daha doğru düzgün ofis yazılımlarını kullanamyan öğrenciye Flash mı anlatacağız yoksa 3DMax mı?

Haklısın herkes tasarımcı olacak değil. Ancak bu ülkede 2 saat zorunlu teknoloji ve tasarım dersi var. Muhtemelen o dersi görenlerin de pek çoku Endüstriyel Ürünler tasarlamayacaklar. İşin uzmanı değilim ama zannedersem o dersin amacı sadece bir ürün ortaya koymak değil. Bununla birlikte el becerisini geliştirmek, işbirliğine dayalı projeler üretmek, öğrencilerin yaratıcı yönlerini geliştirmek vs. Aynı şekilde BT dersinde de söylediğim yöntemler uygulanırken öğrenci bir çok ekstra kazanım elde etmiş olur. Tabi ben tasarımdan bahsederken sadece bir yönünden bahsettim. Bunlara program yazma, genel problemleri çözebilme becerisi, internet güvenliği gibi pek çok şey eklenebilir. Bu konular ortak akıl ile belirlenebilir.
@skipper_forum hocam ofis ve paintten bahsetmişsiniz zaten bunları çocuklar evde öğreniyor diyen bakan değil mi? bizimde elimizi güçlü tutmamızın yolu farklı ders içerikleri sunmaktan geçiyor.

Geri