SBS sonucu ile KAYIT DOĞRULAMA

Kodla Büyü

COBOL

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
SBS sonucu ile kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenirim???
Çocuğumu SBS sonucuna göre 2 gün önce kayıt ettirdim.Ama bu kaydı, e-okul sisteminde yada nerede göreceğimi bilemiyorum.Yeni okulundan okul no vs. vermediler.
Veli bilgilendirme sistemi, ortaöğretimde başka bir linktenmi giriliyor?
ÖZETLE;
Özel Liseye çocuğumun kaydını yaptırdım, MEB sisteminde gerçekleşip, gerçekleşmediğini görmek ve doğrulamak istiyorum.

okulun bağlı olduğu ilçe mem e gidin. öğretmen olduğunuzu ve durumunuzu açıklayın yardımcı olurlar diye düşünüyorum

Hocam elimde kayıt olduğuna dair, özel okuldan ıslak imzalı mühür ve onaylı belge var.
Ama daha önce şahsen başımdan geçen 1-2 ciddi olay bende kuşku uyandırdı.Tamam elimde belge olduktan sonra eksik yada yanlış varsa düzeltilir ama, hem biz yoruluruz, hemde çocuğun yeni okulunu ve kendimizi yıpratırız.MEB kayıt süresi 5 gün olan bir kıstlı olayda velilere kontrol için neden e-okula böyle bir link vermezki?
Beni şaşırtan;
Çocuğum halen 8.sınıfta okuduğu okul numarası ile sınav bilgileri vs görülüyor.Ama kayıt edildiği okul hakkında en ufak bir bilgi yok
http://www.turkiye.gov.tr sitesiden MEB bölümü Türkiyedeki hiçbir okul sisteminde bir çocuğum olmadığını belirtiyor.(kullananlar bilir turkiye.gov.tr den giriş yapıldığında okul numarası şifre vs istemez, direkt erişim sağlar)

COBOL' Alıntı:
Hocam elimde kayıt olduğuna dair, özel okuldan ıslak imzalı mühür ve onaylı belge var.
Ama daha önce şahsen başımdan geçen 1-2 ciddi olay bende kuşku uyandırdı.Tamam elimde belge olduktan sonra eksik yada yanlış varsa düzeltilir ama, hem biz yoruluruz, hemde çocuğun yeni okulunu ve kendimizi yıpratırız.MEB kayıt süresi 5 gün olan bir kıstlı olayda velilere kontrol için neden e-okula böyle bir link vermezki?
Beni şaşırtan;
Çocuğum halen 8.sınıfta okuduğu okul numarası ile sınav bilgileri vs görülüyor.Ama kayıt edildiği okul hakkında en ufak bir bilgi yok
http://www.turkiye.gov.tr sitesiden MEB bölümü Türkiyedeki hiçbir okul sisteminde bir çocuğum olmadığını belirtiyor.(kullananlar bilir turkiye.gov.tr den giriş yapıldığında okul numarası şifre vs istemez, direkt erişim sağlar)
..
hocam türkiye.gov.tr ye göre çocuğunuz okuldan mezun olduysa lise tarafından da sisteme kaydı yapılmadığı için hiç bir okulda görünmüyor olabilir.
diğer bir alternatif özel okullar e-okul sistemine bağlı değil diye biliyorum. bu yüzden de görünmüyor olabilir...

MEB nın özel okulları veli bilgilendirme ve kayıt sistemi dışında tuttuklarını zannetmiyorum.Onlarda sisteme dahiller.
Ayrıca benimle aynı durumda olan İlçe HEM müdürü tanıdığı da ilettim , oda şaşırdı ve garipsedi birazda kendi çocuğuda işin içinde olduğundan dır belki bu durumu soracağını söyledi.
Ama işte akşam saati oldu neredeyse bana dönmedi henüz.(bu arada 3 gün evvel kayıt yaptırdığım özel okulada şahsen sormuştum, kayıt belgesi verdik size hocam merak etmeyin demişlerdi.)

BaRBaRYaN' Alıntı:
fazla evhamlanma hocam. rahat ol. bi sorun çıkacağını zannetmiyorum.
Haklısınız hocam Hiç olmazsa elimde resmi olarak kaydedildiniz evrakı var.
Bundan yıllar önce ;
Son OKS ye giren çocuğumada sınav tercihi yapmıştık elimde tercihlerime dair resmi evrak vardı.
Tesadüfen Tercih değişikliği yapmak için gittiğimde, tercih yapmadığım sistemden ortaya çıktı.

Puan desen az buz değil,(Bulunduğumuz ilde 40 ıncı) ve elimde resmi tercih evrakımla kalakaldım.Okulun bana söylediğine göre Tercih yaptırmamışım.Elimdeki imzalı mühürlü tercih formu olmasa haksızım ama siz düşünün;
Kod:
Süreyi bu ihmalleri yüzünden gerçekten kaçırmış olsam bu çocuk gerçekten boşta kalsaydı, siz olsanız bu müdür yardımcılarına ne yaparsınız?
O zamanlar şimdiki gibi veli sistemi yoktu.e-okul ve tercih sistemi, sadece idarecilerin giriş yaptıkları kapalı bir sistem idi.
Ama okul (kavga yada şikayet olmadığı halde ) intikamını aldı benden.Kazandı belgesi için mdür yok muavin yok müHÜR yok diyerek 3 gün oyaladı ve lisenin kaydının son günü artık valiye çıkacağımı anlayınca verdiler.

.
.

Neyse kazandığı liseye gidip kayıt yaptırdık ama, bilgi formu , bağış vs. derken sabah başlayan kayıt ikindi vakti bitti.Ama elimde şu andaki gibi kayıt edildiğine dair belge bile yoktu.
siz kayıt yaptırmadınızDeselerdi kesinlikle elimde okula bağış makbuzundan başka ispatım yoktu.
İşte bizim ülkede sistem böyle.

NOT: İnanın çocukarımın okuluna veli toplantısı için dahi giden biri değilimSadec kayıt ve sınav diploma işi .Yani 4 yılda 2 kere giderim.Öğretmenlerle hiç sorunum olmadı .Onlarında benimle.
Ama idarecilerin gerçekten işini hızlı temiz yapanına ve masasını hakkedenine rastlamadım.İStedikleri bağış olsa verdik.Çocuklarım desen disiplin yada devam sorunları olmadı.Başarı desen okul ve hatta eğitim bölgesi birincileriydiler.Ama demekki idarecilerle muhatap olmayı ben bilmiyorum.Ama yukarıdakileri okursanız sadece bunlar yüzünden idarecilerden soğudum.

"sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" derler ya sizinki de biraz o misal hocam.

umarım bi aksilik olmaz da bu sefer rahat rahat bir eğitim öğretim yılına başlarsınız. allah size kolaylık versin...

Geri