Scratch Performans Ödevimi Paylaşıyorum 2.Dönem İçin.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eses
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eses

Seçkin Üye
Seçkin Üye
........................ ORTAOKULU
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
2.DÖNEM PERFORMANS GÖREVİ
KULLANACAĞI YAZILIMLAR: Scratch
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:
1.
2. Hazırlanan ödevin @yandex.com.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.(10 puan)
3. Ödevler Scratch yazılımında hazırlanacak, derste gösterilen aşağıdaki işlemler de yapılacaktır.
4. M harfine basıldığında “Miyav” sesi çalsın.(10 puan)
5. Yukarı ok tuşuna basıldığında kedi yukarı gidecek şekilde algoritma komutları veriniz(10 puan)
6. Aşağı ok tuşuna basıldığında kedi aşağı gidecek şekilde algoritma komutları veriniz(10 puan)
7. Sol ok tuşuna basıldığında kedi sola gidecek şekilde algoritma komutları veriniz(10 puan)
8. Sağ ok tuşuna basıldığında kedi sağa gidecek şekilde algoritma komutları veriniz(10 puan)
9. Yeşil bayrağa tıklandığında sürekli olarak 10 adım gidecek ve kenara geldiğinde geri dönecek şekilde algoritma komutları veriniz.(20puan)
10. Boşluk tuşuna basıldığında 5 + 1 = 10 – 4 işleminin sonucu; doğru ise Doğru cevap diye konuşacak,yanlış ise Yanlış cevap diye konuşacak şekilde algoritma komutlarını veriniz. (20 puan)

Başarılar dilerim. ................/ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

1. dönem performansta geç kaldım bu sefer 2.dönemin başında vereceim.Arkadaşlar eksikleri vardır elbet ama inşallah faydalı olabilmişimdir.Eksikleri varsa paylaşırsanız sevinirim.Hepinize kolay gelsin.

Bende ikinci dönem Scratch işlemeyi düşünüyorum ama elimde döküman yok
Scratch la ilgili Konu anlatımı örnekler ve dökümanlar varsa paylaşabilirmisiniz???

Geri