Scratch programını derslerinde kullanan var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ceol

Üye
Arkadaşlar derslerinde Scratch programını anlatan, kullanan var mı?
Kullanan varsa dönütler nasıl? Öğrenciler anlayabiliyorlar mı? Birşeyler üretebiliyorlar mı?
Kullananlar hangi sınıf seviyesinde kullanıyor?

Evet hocam geçen yıl kullandım 7.(biraz) ve.sınıflara anlattım. Dönütler güzeldi öğrencilerin hoşuna gidiyo. Çok büyük beklentim yoktu hocam çünkü ben de ilk defa anlatıyodum. Birlikte örnek uygulamalar yapıyoduk. Video anlatımları bulmuştum önce videoyu hepbirlikte izleyip sonra uygulamasını yaptırıyodum. Öğrencilerin netten araştırarak birşeyler yapabileceklerini farketmelerini istedim amacım biraz da buydu.

Bu yıl 7.sınıfa Scratch 8.sınıfa ise Small Basic anlatmayı planlıyorum.

Belki 6. sınıfa da anlatılabilir ama sınıfım çok kalabalık verim alabileceğimi düşünmediğimden öğretim programına göre dersimi işliyorum.

6. sınıflara bahsettim biraz böyle böyle şeyler yapıcaz diye. Çok hevesliler :) Ama ikinci dönem anlatmayı planlıyorum.

Scratch kullanan veya kullanmayı düşünen arkadaşlar hangi versiyon üzerinde çalışıyorsunuz? Evinde bilgisayarı olup interneti olmayan çocukların da çalışabilmesi için online editör üzerinde çalışmak istemiyorum. Kurulabilir 1.4 ile şuanki online versiyon arasında ne farklar var?

bende anlattım gecen sene ama kısa bir süre, bu sene 2.dönem web sitesi olusturma ve scrath kullanacağız insallah.

ikinci dönem ben de 5. ve 6. sınıflarda kullanıcam kaynak site olarak eba yı kullanıcam tavsiye ederim.

Geri