Scratch yardım

Kodla Büyü

kondansatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar yeni eğitim-öğretim yılında 6.7. kademe çocuklara scratch programını göstermeyi düşünüyorum.

Benim gibi yeni başlayanlar için önerecekleriniz var mıdır ?

Öncelikle Studio.code.org sitesini göstermeyi düşünüyorum (Arkadaşlar burayı birkaç ders gösterdiklerini söylemişler ama sankı bisure bu site üzerinden ders işlenebilir gibi geldi bana ?????)

Daha sonra habip hocamızın derslerinden faydalanmayı düşündüm anca yönlendirdiği site açılmıyordu onceki gün

Kendim de yeni öğreniyorum açıkçası,beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim :)

Ayrıca bu programı gösterirken ayrı bir yıllık plan mı hazırlayacağız

code.org başlangıç için iyi olur bence.

forumun scratch bölümünde çeşitli e kitaplar mevcut, yararlanabilirsiniz.

yıllık planınızı tabiki ne anlatacaksanız ona göre hazırlayacaksınız!!!

kondansatör' Alıntı:
arkadaşlar yeni eğitim-öğretim yılında 6.7. kademe çocuklara scratch programını göstermeyi düşünüyorum.

Benim gibi yeni başlayanlar için önerecekleriniz var mıdır ?

Öncelikle Studio.code.org sitesini göstermeyi düşünüyorum (Arkadaşlar burayı birkaç ders gösterdiklerini söylemişler ama sankı bisure bu site üzerinden ders işlenebilir gibi geldi bana ?????)

Daha sonra habip hocamızın derslerinden faydalanmayı düşündüm anca yönlendirdiği site açılmıyordu onceki gün

Kendim de yeni öğreniyorum açıkçası,beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim :)

Ayrıca bu programı gösterirken ayrı bir yıllık plan mı hazırlayacağız
Hocam öncelikle şu başlıktaki Scratch e-kitaplarını ve diğer ilgili dokümanları incelemeniz iyi olur: ilkogretim-bilisim-teknolojileri-uygulama-ve-materyaller-f138/5-ve-6-bty-planlari-da-tamamlandi-t116515.html

Plan işi kolay, Scratch'ın dahil olduğu çok güzel planlar var forumda.
Kolay gelsin, Scratch öğretmesi de öğrenmesi de çok eğlencelidir:)

Geri