Bence Bit ve yazılım (kodlama) dersi olarak 2 ders olmalı. Bit seçmeli olabilir; fakat kodlama zorunlu olmalı. Bit dersinin içinden "Veri tabanı" tamamen kaldırılmalı. "Elektronik Tablolama" da ya çok yüzeysel olmalı ya da tamamen kaldırılmalı. Çünkü seçmeli derste çok yoğun müfredat sıkıntı ve bizim için dezavantaj oluşturuyor.
Müfredatın diğer seçmeli derslere göre çok ağır olması: Diğer derslerde öğrenciler çok boş kalıyor, haybeden 100 alıyorlar. Bu da bizim dersi seçen öğrencilerde memnuniyetsizlik yaratıyor..100 almak için çok daha fazla çalışmaları gerekiyor.. Seçmeliyse, öğrenci seçtiğine pişman olmamalı. Bizim branşımızın dersi olduğu için ben dersi çok önemsiyorum, önemsemek zorundayım; fakat öğrenci için bu durum tam tersi.. Neden kasayım? neden zorlanayım? Beleş derslerden 100 almak varken... Diğer seçmeli derslerin öğretmenleri de: Ana branşları farklı olduğundan seçmeli dersi önemsiz olarak görüyor ve çok boş bırakıyor, sınav yapmadan 100 verenini bile gördüm...(Aaa sınav yapacak mıydık? 100 vereyim sonra sınav yaparım...sonra sınav da yok...)
Bizim birçok öğrenci öğrenmek istediği dersi değil, bildiği dersleri seçiyor. Böylece ortalaması yüksek oluyor.
En doğru sistemse: Modül sistemi, modüllerde word, excel,..., algoritma, grafik tasarım,web tasarım,... olur. Öğretmen öğrencilerin hangi alanda gelişmesini istiyorsa, hangi alanda kendini yeterli görüyorsa zümrede modülleri seçer.. Kitapsa birçok modülün özetini içerir.. Derinleşme işi öğretmen tarafından belirlenir. Kodlama dersi ise liselerde bir programlama dilinin öğretilmesi ile olmalı. Orta okullarda oyunlarla başlayan süreç liselerde programlama dilinin öğretilmesiyle devam etmeli.
Ayrıca Matematik dersinin içeriğine Boolean aritmetiği de mutlaka eklenmeli.. Bu da çok önemli..