seçmeli bilişim dersi nasıl uygulanacak....

Kodla Büyü

aaaxxaa

Üye
biz okulumuzda bu hafta 6 5.sınıf var 2şer saatten 12 saat bilişim dersi uyguladık ama durum değişecekmiş.seçmeli ders listesinden seçilen her ders için uygulanacakmış en az 10 kişi bir dersi seçmişse ders açılacak ama atıyorum matematik uygulamaları 70 öğrenci seçti 70 kişi bir sınıfta ders yapacakmış.bu durumda 70 kişi bilişim dersini seçse bile tek sınıf açılacak,kendimden örnek veriyorum 12 saat olan ders 2 saate düşcek bu durumu tam olarak anlayan varmı.

sizin dediğiniz genellikle çok şubeli olan okullar için galiba. öyle olsa bile okulun fiziki imkanları kesinlikle yetersiz kalacaktır.

70 kişi seçmişse bizim idare onu misal 3 gruba böldü. Ha bu şekilde de işin içinden çıkamadılar daha. İlla ki çocukların seçtiği dersler çakışıyor, vs. Ne biçim iş bu anlamadık.

bizde 10 kişinin seçtiği derside açtık ama benim dersi 40 kişiye yakın seçti bana 2 sınıf açıldı. 2 ayrı gün gelecekler derse öle 70 kişiye bir sınıf olurmu ya hangi çağda yaşıyorlar.

Hocam 70 kişiyle bilgisayar dersi resmiyette bal gibi olur da uygulamada olmaz.
Ama teorik olarak zaten onlar biz yaptık oldu diyorlar.
Sen de sınıfta ne halin varsa gör 70 öğrenciyle demeye getiriyorlar.
Benim bu uygulamadan anladığım bu valla.

valla ben bahçeye salarım çocukları yada sınıfta otururum laba sokmam 70 kişiyi pazar yeri gibi olur lab ozaman

Seçmeli dersler çizelge açıklamaları 4. maddeye göre 8 ders saati ile sınırlı. Yani en fazla 4 Seçmeli B.T. dersi açılabilir

15 saat dersim var formatörlük başvurusu yaptım ve 8 saat seçmeli ders geliyor ; Yönetmeliğe göre maximum 15 saat ders alıyoruz (geçen senelerdeki formatör çalışma esaslarına göre ) işin içinden çıkabilen var mı ? Nasıl olacak ?

Bakanlık grup açılması için alt sınırdan bahsetmiş ama üst sınırdan ya da grupların nasıl bölüneceğinden bahsetmemiş. idarecilere anladığı gibi yorumlama yolunu açmış.

Hocam bizde de 6 şar şube var.
Matematik 120
Yabancı dil 110
Kuran'ı Kerim 75
Bilişim Teknolojileri 55 kişi seçen olmuş.
Bunlardan başka 10-40 arasında öğrencinin seçtiği 5 tane ders daha açılıyor.
Hala dilekçesini getirmeyen veliler var. Yine açılmayan dersleri seçen öğrenciler de boşta kalmamaları için diğer gruplara yönlendirilecek. Bazı gruplar daha kalabalık olacak.

En kalabalık ders şu an 120 kişi. Tek sınıfta işleneceğini söyleyen idarecinin aklını büyük okullar gelmiyor mu :?:
İlçemizde 5. sınıflarda 14 şubesi olan okul var. Bir dersi 300 civarında öğrenci seçti ise onları da mı tek sınıfa alacaklar :?:

Şimdilik seçmeli dersler için resimdeki gibi bir taslak program hazırladık. Açılmayan ; Spor Etkinlikleri -Görsel Sanatlar -Müzik gibi 4 er saatlik dersleri seçen öğrencilerin velileri ile görüşülüp açılan 2 saatlik başka dersleri seçmeleri gerekiyor.

Ekli dosyalar

• seçmeli.jpg
    seçmeli.jpg
    69.2 KB · Görüntüleme: 719
evrim0626' Alıntı:
bizde 10 kişinin seçtiği derside açtık ama benim dersi 40 kişiye yakın seçti bana 2 sınıf açıldı. 2 ayrı gün gelecekler derse öle 70 kişiye bir sınıf olurmu ya hangi çağda yaşıyorlar.
iki ayrı gün nasıl oluyor hocam

yesimim2000' Alıntı:
Seçmeli dersler çizelge açıklamaları 4. maddeye göre 8 ders saati ile sınırlı. Yani en fazla 4 Seçmeli B.T. dersi açılabilir

Bizim okulda şu an 9 tane 5.sınıf var, bu sayı yeni nakiller ile haftaya 11 olmuş olacak...
NŞA da bizim okulda 4 adet seçmeli okul yönlendirmesi ile seçildi, her sınıf toplu olarak aynı derse gidiyordu ve sorunsuzdu, 18 saat bt dersi oluyordu ama haftaya şikayetlerden ötürü 8 tane seçmeliye çıkacağız, hangisinden kaç saat olacak artık devreleri yaktım hesap yapamıyorum...
5.sınıflarımız öğlenci olmasa ben hiç kasmayacağım ama derslerimin hep 13-14.saatte olması zulüm olur...

Teorikte gruplara bölerek 4 blok 8 saat seçmeli saatinde max 8 oluyor ama teoriyi zorlayınca değişik çözümler çıkıyor, 8 saat artabiliyor ama sizde devreleri yakıyorsunuz...

Hocam seçmeli dersler sınıf bazında program yapmaya çalışırsanız işin içinden zor çıkarsınız hatta çıkamazsınız.
Ben bizim okulda 3 şube var hepsini bir havuzda topladım seçtikleri seçmelilere göre öğrencileri böldüm. Örnek olarak

1.Grup(Kuran-Dil-Bilişim-Spor) 2.Grup(Kuran-Mat-Dil-Bil) 3.Grup(Kuran-Mat-Bil-Spor) 4.Grup(Kuran-Dil-Mat-Bil)

3 sınıftan 4 grup çıktı sonrada pazartesi gününü seçmeli güne ayırdım 8 saate programı yaptım.

Geri