Seçmeli Bilişim teknılojilei Dersi 2 saat ?

Kodla Büyü
eskisine göre elbette daha iyi ama seçmeli olmaktan çıkarılması ve +2 saaat daha saeçmeli olarak seçilmesi lazım diye düşünüyorum. nasıl din kültürü ve ahlak bilgisi dersi seçmeli değil ve 2 saat ise ve +2 saat daha alanla ilgili (kuranı kerim siyer vs...) dersler seçilebiliyorsa bizim dersimiz için de aynı şekilde olması lazım.

2 milyar dolarlık akıllı tahta, tablet ve yazılım yatırımı yapıyorsun, bilişim dersi seçmeli.. çocuklar rüyalarında mı öğrenecekler bilişim araçlarını kullanmayı? anlam veremiyorum.. ciddiyetsiz ve samimiyetsiz buluyorum..

bugün idare yeni normları gönderdi 3 saat olan geçen seneki dersim de gitti 0 sıfır oldu. ilçede seçmeli derslerle giriş yapmayın demişler hazır 6-7-8 de olan 1 er saat de gitti. yeni sistem 5 lerde uygulanacal 6-7-8 lerde eski sistem devam deniyor buna göre eski ders saatimi yazmaları lazım ama onu bile yazmadılar ders adı değişti bilişim ve yazılım olunca o ayrı gördüler galiba artık umursamıyorum ne olacaksa olsun ben düşüneceğime okul düşünsün yada davlet düşünsün yırtınmak artık çözüm olmaktan çıktı

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
bugün idare yeni normları gönderdi 3 saat olan geçen seneki dersim de gitti 0 sıfır oldu. ilçede seçmeli derslerle giriş yapmayın demişler hazır 6-7-8 de olan 1 er saat de gitti. yeni sistem 5 lerde uygulanacal 6-7-8 lerde eski sistem devam deniyor buna göre eski ders saatimi yazmaları lazım ama onu bile yazmadılar ders adı değişti bilişim ve yazılım olunca o ayrı gördüler galiba artık umursamıyorum ne olacaksa olsun ben düşüneceğime okul düşünsün yada davlet düşünsün yırtınmak artık çözüm olmaktan çıktı
böyle düşünmemek lazım hocam. adamlar ekmeğimizi elimizden alıyorlar. derslerimiz seçmeli öğrenci seçecek diyor yönetmelik. hakkımızı aramalıyız. burası türkiye sen hakkını aramazsan bakanlık herşey yolunda diye düşünür. okuldaki idareci de kafasına göre at oynatır. sonuç alamasanda hakkını ara. araki idarecilerin lan burada yönetmeliği bilen birileri var ya şikayet ederse diye çekinir en azından. önce konuş böyle böyle olması lazım siz bu şekilde yapmışsınız yönetmeliğe aykırı hareket ediyorsunuz de. bak nasıl düzeliyor herşey.

benim içinde değişen birşey olmadı. merkezi okulda çalışıyorum ve sınav başarısı arttırmak için seçmeli derslerin matematik ve fen olacağını adım gibi biliyorum. zaten geçen sene düşünme eğitimi gibi dersleri seçip matematikçiler girsin gibi konuşmalar olmuştu. itiraz etmiştim. ders çizelgesini aldığımda
ülkem adına utandım. din eğitimi, bilişim eğitiminden daha çok önemli mi ki zorunlu 2 saat olmasının yanında seçmeli seçilebiliyor. en mantıklısı en azından zorunlu 1 saat verilmeliydi ve seçmeli seçeneği de olmalıydı diye düşünüyorum.

black_dream' Alıntı:
yok hocam ilköğretimlerde şu an itibariyle 16 saat dersim var seneye

hocam kademeli geçiş olacağı için seneye 4+4+4 programı sadece 1 ve 5. sınıflar için uygulanacak. bu sebeple sadece 5. sınıflar için 2 saat seçmeli seçebilirsiniz.

dün normları girince sevinmiştim seneye derse gireceğim ve formatörlükten kurtulacağım diye. ama bu gün gelen yazıda uygulama sadece 1 ve 5 ler için olacak deyince anladımki seneye yine bilgisayr dersi seçilemeyecek ve yine mecburi formatör olacağız. ve seneye ikili öğretim olacak tüm okullar formatörlük nasıl olacak, kara kara düşünüyrum. sabah mı geleceğiz yoksa 8-5 çalışmaya devam mı edeceğiz belli değil.

Geri