Seçmeli Ders Kayit Programı Excel de yapildi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan graur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

graur

Aktif Üye
Seçmeli dersleri kayıt altına alabileceğiniz gerektiğinde çıktı alabileceğiniz bir program.
Önemli : kayıt işlemine başlamadan önce Seçmeli Dersleri öğretmen isimlerini ve sınıf isimlerini İSTATİSTİK sayfasına girmelelisiniz.

Ekli dosyalar

Okulum 4000 e yakın mevcudu var. Kayıt Alanı 1500 ve öğretmen sayısı 25 ile sınırlı nasıl artırabiliriz.

eridim' Alıntı:
Okulum 4000 e yakın mevcudu var. Kayıt Alanı 1500 ve öğretmen sayısı 25 ile sınırlı nasıl artırabiliriz.
Hocam ben 5 6 7 ve 8 ler için ayrı ayrı dosyalar oluşturuyorum. Bu şekilde daha rahat olur sizde öyle yapın.

hocam siz mi yaptınız elinize sağlık bende buna benzer biraz daha farklı bir excell kullanıyorum ama her ikisinde de öğrencilerin hangi dersi hangi gün alacağına dair dağılımı elle yapıyoruz. bunu dengeli sayı dağılımına göre yapan bir program yok maalesef, 4 gün boyunca bu dağılımı yaptım. bu sene iyice karıştı resmen. kaldırsınlar artık şu seçmeli saçmalığını nelerle uğraşıyoruz yaa

bilisimci61' Alıntı:
hocam siz mi yaptınız elinize sağlık bende buna benzer biraz daha farklı bir excell kullanıyorum ama her ikisinde de öğrencilerin hangi dersi hangi gün alacağına dair dağılımı elle yapıyoruz. bunu dengeli sayı dağılımına göre yapan bir program yok maalesef, 4 gün boyunca bu dağılımı yaptım. bu sene iyice karıştı resmen. kaldırsınlar artık şu seçmeli saçmalığını nelerle uğraşıyoruz yaa
Evet ben yaptim. Dersi Öğrenci kendisi sectigi icin zaten rasgele dağıtmasi işe yaramaz. Zaten ogrencinin sectigi dersleri girmek zorundayiz. Biz dağıtım yaparken öğrencinin zorunlu dersine giren öğretmeni o öğrenciye atıyoruz. Derleri girerkende İSTATİSTİK sayfasından dengeli olarak girersek bir öğretmene yığılmasolmaz. Sizin okulda seçmeli dersleriniz farklı günlerde herhalde bizimki hepsi aynı günde. Gerçi farketmez herhalde bu programda işe yarar. Sonuçta tüm dersler 2 saat.

graur' Alıntı:
bilisimci61' Alıntı:
Evet ben yaptim. Dersi Öğrenci kendisi sectigi icin zaten rasgele dağıtmasi işe yaramaz. Zaten ogrencinin sectigi dersleri girmek zorundayiz. Derleri girerkende İSTATİSTİK sayfasından dengeli olarak girersek bir öğretmene yığılmasolmaz. Sizin okulda seçmeli dersleriniz farklı günlerde herhalde bizimki hepsi aynı günde. Gerçi farketmez herhalde bu programda işe yarar. Sonuçta tüm dersler 2 saat.

istatistik sayfasını tam anlamadım hocam, biraz açıklar mısınız, ne işime yarayacak?

İSTATİSTİK sayfası dengeli dağıtmasi sağlıyor. Yani siz öğrenci derslerini girdikçe hangi öğretmenin kaçıncı saat kac öğrencisi olduğunu gösteriyor. Ayrıca kayıt sayfasına İSTATİSTİK sayfasında olmayan dersleri giremiyorsunuz

Bu programı yapmamın asıl amacı yaklaşık 80 öğretmen olan okulumda her öğretmene gireceği dersin sınıf listesini kolay bir şekilde listeleyip çıktısini alabilmek. Ayrıca her sınıfa hangi öğrencinin hangi saat hangi dersi hangi öğretmenden alacagini ve dersi nerede görecegini gösteren listeyi verebiliyorum

Geri