Seçmeli Ders Tanıtım Videoları Eklenmiş

Kodla Büyü
Ben mi ön yargılı baktım bilmiyorum ama sanki, dersin hedefinden videonun sonunda bahsedilmiş sanki. diğer derslerde hep ne olmak istersin, ne öğreneciksinle başlamış bizde hikaye anlatıyor başta. yazılımcı mı olmak istiyorsunla başlasana.

Ben beğenmedim.

niye hep yabancıların görüntüleri var
gelseydi bizim labları çekseydi daha gerçekci olurdu
sağdan soldan topladıkları görüntülerle ders tanıtımı yapılmış

bu ne ya. resmen teknolojiyi anlatmış. biz de sorana bilgisayar öğretmeniyiz diyoruz. bu videoya göre bizim dersi seçen öğrenci ve veliler, biz office, işletim sistemi falan anlatırsak biz bilgisayar dersi seçmedikki hocam hani biz dokunmatik ekranlı teknolojileri tablet pc leri navigasyon cihazlarını falan öğrencez sanıyoduk hani bizim ipadlerimiz nerde derler gibi geliyo bana. insan o video da 1-2 de bilgisayar gösterirdi en azından. bazı velilerin bu dersin videosunu izleyince aklına bilgisayar geleceğini hiç sanmıyorum. 10 yıllık PC lerde yeni bilişim teknolojilerini anlatacağız :) aynı o videodaki gibi internetten yeni teknolojilerin inceleme videoları indirir izletiriz artık. (Noktadan sonra baş harfler büyük...)

Ders tanıtımları yapıldı güzel de ben hala bi kitap göremedim, seçmeli derslerle ilgili :?:

Videonun başını izleyince "zaten bilgisayarı herkes biliyor seçipte ne yapacaksınız" demelerini bekledim.

Dk. 1.24 Oyunun ismi ne bilen var mı? Çıkartamadım sanki. Strateji tarzı bir oyun :)

Not: Madem kaçınılmaz, zevk almaya bakıyorum.

Gerçekten biz hayal dünyasındayız bu videoda bunu gördüm.
Ya ben bu ülkede değilim ya da bunlar uzayda bir yerde
Gösterdikleri videoda 1 gram Türkiye den resim ,video örnek yok
İzleyen veli gözlerine inanamayacak :)

Ben okul sitesinin girişine koymayı planlıyorum :D

ewet yaa... bütün kareler yurt dışından.. çiftçi, pilot derken bile yurt dışı resimler.. fiyat etiketi 87 dolar yazıyo :)
alem yav bizim memleket..

çocuklara strateji oyunlarını yazmayı öğreticez bu videodan o çıkıyor. tabi önce fare tutmayı öğretip hemen arkasından program nasıl yazılır kısmına geçeriz :?

patari' Alıntı:
istermisin bu videoları hazırlayan bir bilgisayar öğretmeni olsun, :D

Nayırr, nolamazz... Ama sanırım gerçek...

Bilgi paylaşımı yapan arkadaşa teşekkürler.

Videolar kaliteli olmuş, ben beğendim, bizimkinde biraz anlatım bozukluğu var gibi, yoksa diğerleri gayet güzel anlatılmış... Videolar kaliteli ama görseller bizden değil, ana sebebi de görsel ve video eksikliği. Gerçi gidip çekilemez miydi... İsternirse çekilirdi. Vakit mi yoktu... Muhtemelen o da yoktu... Ortaya çıkan malzeme bu sonuçta...

Bu kadar seçme özgürlüğü keşke bizim zamanımızda da olsaydı. Zorla müzik öğrenmek gibi iğrenç bir şey yoktu, hala nefret ederim...

Keşke dersin içeriği gerçekten yazılımcı yetiştirme üzerine olsa. Liselerin ve üniversitelerin ilgili bölümlerine hazır bulunuşluğu artıracak bir program bekliyorum ben. Eski müfredata göre daha yazılıma ağırlık verilmiş bir ders olacak gibi.

matematik fen dururken bizim ders seçilir mi seçilse bile sınıflar 30 kişi olursa nasıl olacak ayrıca nasıl olmuşsa fatih projesinden görüntü yoktu videoda ben olsaydım dokunmatik tahtaları eklerdim :)

dobra1979' Alıntı:
matematik fen dururken bizim ders seçilir mi seçilse bile sınıflar 30 kişi olursa nasıl olacak ayrıca nasıl olmuşsa fatih projesinden görüntü yoktu videoda ben olsaydım dokunmatik tahtaları eklerdim :)

öğrenciler benim dersi ilk sıradan seçiyor sayın hocam demekki seçilir

Bizim dersin videosu diğerlerinden uzun ve sonunda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersini seçin deniliyor. Hazırlayan kesin bizden :)

dobra1979' Alıntı:
Lütfen Fatih Prıjesini Bt öğretmenleri sahiplenmesin :puhaha:

karinca_52' Alıntı:
dobra1979' Alıntı:

ya inş diyeyim hocam peki kaç grup olabiliyor en fazla yani şöyle sorayım 40 kişi seçti dersi biz bunu 3 grup yapabilirmiyiz?? yoksa 40 kişiyede aynı anda dersemi girecez çok verimsiz olur.

antiformator' Alıntı:
Bizim dersin videosu diğerlerinden uzun ve sonunda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersini seçin deniliyor. Hazırlayan kesin bizden :)
olabilir.videolar çok yetersiz ve ders içeriğiyle alakasız çoğu.mebin eğitimle arasında ne kadar uzaklık olduğu belli oluyor.kitap içeriğine bak videolara bak.

dobra1979' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
dobra1979' Alıntı:

ya inş diyeyim hocam peki kaç grup olabiliyor en fazla yani şöyle sorayım 40 kişi seçti dersi biz bunu 3 grup yapabilirmiyiz?? yoksa 40 kişiyede aynı anda dersemi girecez çok verimsiz olur.

yok hocam hepsi sınıfça :) benim okulumda sıkıntı yok.... baktım bugün sınıf komple yazmış.... eski sistem gibi yapacam yani.

rock' Alıntı:
bu ne ya. resmen teknolojiyi anlatmış. biz de sorana bilgisayar öğretmeniyiz diyoruz. bu videoya göre bizim dersi seçen öğrenci ve veliler, biz office, işletim sistemi falan anlatırsak biz bilgisayar dersi seçmedikki hocam hani biz dokunmatik ekranlı teknolojileri tablet pc leri navigasyon cihazlarını falan öğrencez sanıyoduk hani bizim ipadlerimiz nerde derler gibi geliyo bana. insan o video da 1-2 de bilgisayar gösterirdi en azından. bazı velilerin bu dersin videosunu izleyince aklına bilgisayar geleceğini hiç sanmıyorum. 10 yıllık PC lerde yeni bilişim teknolojilerini anlatacağız :) aynı o videodaki gibi internetten yeni teknolojilerin inceleme videoları indirir izletiriz artık. (Noktadan sonra baş harfler büyük...)
Bence video güzel olmuş. Hazırlayanlara teşekkürler. Resimlerin yabancı olmasının bence çok bi önemi yok. Verdiği mesaj bence çok anlamlı. Bizim dersimiz artık bilgisayar dersi değil. Neden hala bilgisayar geliyor aklımıza anlamıyorum. Bizim daha çok teknolojiyi anlatmamız lazım. rock arkadaşımınız dediği gibi. Eğer bilgisayara takılıp kalırsak sonumuz BT sınıfları gibi olacak. 3-5 yıl sonra nasıl bir teknoloji olacak bilmiyoruz ama ne olacaksa onu mebde bizim anlatmamız güzel olur. Ama BT sınıfında ama etkileşimli tahtada.

Hem B.T. hem de diğer ders videolarına baktım, ders videomuz çok iyi değil ama açıkçası ben bunu bile yapacaklarını sanmıyordum.

şimdi biz çocuklara kendi oyunlarını yazmayı mı öğreteceğiz. daha bilgisayardan oyun oynamayı bilmeyen çocuk oyun yazacak :puhaha:

Geri