Seçmeli dersler hakkında

Kodla Büyü

nemesis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugün idarecimizle beraber gelecek yıla ait seçmeli ders listelerini araştırdık. bazı ilçeler BTY dersi ve birkaç dersi listeye almamışlar. hatta hazırlanan listelerin hiçbirinde BTY seçmeli dersi yok. sizde durum nasıl? il veya ilçelere ait hazır talep formlarından örnek gönderebilir misiniz

Hocam BTY zorunlu ders 5 ve 6 larda.BT seçmeli ders. 7-8 lerde.Sanırım 7-8 lerdeki dersin listeye alınmadığından bahsediyorsunuz.

Aynı durum bizim okulda da vardı, cıngar çıkardım halloldu. Aslında durum geçen seneki listelerin aynen verilmesinden kaynaklanıyor. Ama müdürümüze anlatmaya çalıştığım halde kabul etmedi. Ben de dilekçe vereceğimi ve kendilerinin uğraşacağını söyledim. Sabah geldiğimde yeni listeyi asmışlardı.

oyungezer' Alıntı:
Aynı durum bizim okulda da vardı, cıngar çıkardım halloldu. Aslında durum geçen seneki listelerin aynen verilmesinden kaynaklanıyor. Ama müdürümüze anlatmaya çalıştığım halde kabul etmedi. Ben de dilekçe vereceğimi ve kendilerinin uğraşacağını söyledim. Sabah geldiğimde yeni listeyi asmışlardı.
bizdede aynı durum oldu. Eski listeden iş yapıyorlar. bende uyardım düzelttiler. Hocalarım bu konuda dikkat etmek gerek. Siz takip etmezseniz 7 lerde seçmezler. Zaten dersi bizden başka isteyen yok :sleep:

Arkadaşlar bugün bizde aynı sorunu yaşadık. Fakat benim anlamadığım konu var:
7.sınıflara bilişim seçmeli mi değil mi? Müdürle işin içinden çıkamadık. Ikh mık bişeyler söyledi ama son durum nedir ?
5. ve 6. sınıflar zorunlu 7.sınıfın akıbeti nedir?
Ve seçmeli derslerin listesini bulamadık :S

Türkçe Grubundaki İletişim ve Sunu Becerileri, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım ile 2 tane daha ders şimdi adını hatırlayamadım, 7. sınıflar da ilk defa seçmeli olarak alınabiliyor. O yüzden geçen sene dersimiz zorunlu olduktan sonra verilen dilekçelerde bu dersler haliyle yer almıyor. Siz durumu izah edin idareniz düzeltecektir. Biz öyle yaptık bu 4 dersi 6. sınıflara verilecek (seneye 7. sınıf olacak olan) olan dilekçelere ekledik. Talim Terbiye kurulunun haftalık ders çizelgesine bakarsanız yeni sistem 7. sınıflarda ilk defa uygulanacağından bu durum gözden kaçabiliyor...

Bende 28 Mayıs 2013 tarihli TTKB kararına göre aşağıdaki çizelgeyi hazırladım. Benim bildiğim en son karar bu. Yani yeni bir değişiklik yapılmazsa seçmeli dersler eklediğim tablodaki gibi olacak.

Ekli dosyalar

bu yıl 7 den 8'e geçenlerde bilişim teknolojileri ve yazılım görünüyor çizelgede yanlış değil mi? 1 Saat bilisim teknolojileri dersi olmayacak mı?

piluşum' Alıntı:
bu yıl 7 den 8'e geçenlerde bilişim teknolojileri ve yazılım görünüyor çizelgede yanlış değil mi? 1 Saat bilisim teknolojileri dersi olmayacak mı?

28 Mayıs 2013 TTKB kararına göre kademeli geçiş olacak hocam. bu sene 7 ye geçenlerde seçmeli 2 saat. 8 ler ise 1 saat okul kurul kararı ile seçilecek. 2015 -2016 döneminde ise 7 -8 lerde 2 saat olacak seçmeli dersler.

Bizim okulda da 7. sınıfa geçenlere dağıtılan listede yok bizim ders
müdür yardımcısıyla konuştum
henüz belli değil Ağustosta belli olur siizn durum dedi.
Bişey anlamadım
Aslında yazılsaydı seçecek çok öğrenci vardı 7. sınıf için :(

**melike**' Alıntı:
Bizim okulda da 7. sınıfa geçenlere dağıtılan listede yok bizim ders
müdür yardımcısıyla konuştum
henüz belli değil Ağustosta belli olur siizn durum dedi.
Bişey anlamadım
Aslında yazılsaydı seçecek çok öğrenci vardı 7. sınıf için :(

Arkadaşım Ağustosta durum belli olacakla bu işler yürümez. Şu an resmi olarak ne geçerli ona bakmak lazım. En son TTKB kararına göre çizelgenizi doldurun. Ağustosta değişirse o zaman yeniden bir düzenleme yapılabilir. Ama gelecekte şöyle olacak böyle olacakla olmaz bu işler. haziran 13e kadar seçme işlemi bitecek çünkü.

nefes23' Alıntı:
arkadaşlar bu liste mi. bunun son güncellenme tarihi 2013 yazıyor. fakat talim terbiye kurulu haftalık ders çizelgesi yazınca bu liste çıkıyor??

Başka bir güncelleme çıkmadıysa , en son hali buydu arkadaşar.

önümüzdeki eğitim öğretim döneminde
5 ve 6 larda BTY (2saat) zorunlu
7 lerde BTY seçmeli (2saat)
8 lerde BT seçmeli (1 saat )
olması lazım.

uysal_rockci' Alıntı:
nefes23' Alıntı:
arkadaşlar bu liste mi. bunun son güncellenme tarihi 2013 yazıyor. fakat talim terbiye kurulu haftalık ders çizelgesi yazınca bu liste çıkıyor??

olması lazım.

yanlış hocam 8'ler eski sistem onlara eğer eski sisteme göre Öğretmenler Kurulunda ders seçilirse verilir.
doğrusu şu an için :
5 ve 6 larda BTY (2saat) zorunlu - Yeni sisteme göre
7 lerde BTY seçmeli (2saat) - Yeni sisteme göre
8'lerde Öğretmenler Kurulunda seçmeli olarak seçilmişse 1 saat - Eski sisteme göre

mdio' Alıntı:
uysal_rockci' Alıntı:
nefes23' Alıntı:

olması lazım.

yanlış hocam 8'ler eski sistem onlara eğer eski sisteme göre Öğretmenler Kurulunda ders seçilirse verilir.
doğrusu şu an için :
8'lerde Öğretmenler Kurulunda seçmeli olarak seçilmişse 1 saat - Eski sisteme göre

bende öyle demeye çalışmıştım zaten :)
8lerde eski sistem olduğu için 1 saat dediğiniz gibi.

seçmeli dersler arasına seçilmişse veriliyor .

ben 8. sınıflara seçtirmeyeceğim, kanlarının deli olduğu zamanlar.
Medya seçilsin diyorum , sosyal öğretmeni girsin.

Kalanlar bana yeter :D

uysal_rockci' Alıntı:
mdio' Alıntı:
uysal_rockci' Alıntı:
nefes23' Alıntı:

olması lazım.

doğrusu şu an için :

bende öyle demeye çalışmıştım zaten :)
8lerde eski sistem olduğu için 1 saat dediğiniz gibi.

seçmeli dersler arasına seçilmişse veriliyor .

ben 8. sınıflara seçtirmeyeceğim, kanlarının deli olduğu zamanlar.
Medya seçilsin diyorum , sosyal öğretmeni girsin.

Kalanlar bana yeter :D

Gerçi BT yazmışsın, ben yeni sistem zannederk yazdığını düşündüm.
ders saati ile ilgili sıkıntı yoksa seçtirme, zaten seçsen de norma etkisi de olmuyor. İyi fikir boşver 8'leri, onlar bilgisayarı biliyorlardır zaten :-1:

ne idareciler var arkadaş diğer seçmeli ders hocalarıyla özel mevzuları var herhalde yoksa her şey açık açık ortada

Arkadaşlar son durum nedir?
Bu konuyu halleden okul var mı?
7.Sınıflarda bir karmaşa var hala. 5. ve 6.sınıf tamam ama 7.sınıfta ne olduğu belirsiz.
Bizim ders zorunlu mu ? değilse seçmek istiyor çocuklar bu konuyu halledemedik...

Bizde sorunu hallettik çok şükür. 7.sınıflara 2 saat bilişim tek ve yazılım dersi seçmeli
olarak seçebiliyorlar...
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler..

arkadaşlar bizim müdür yardımcısı 7. sınıfta dersin 2 saat zorunlu olacağı için (kademeli geçişten dolayı) seçmeli derslere koymadıklarını söyledi.
hatta dediğine göre benim seneye 34 saat dersim olacak ve norm açılacak
neyse seçmeli ders kağıtları sene başında bi daha dağıtılacakmış o zaman eklerler artık listeye..

arkadaşlar şuan itibari ile 7. sınıfta dersimiz seçmeli durumda. Bizde her sınıfın rehber öğretmeni kendi sınıfının dilekçesini doldurtuyor.
Naçizane fikrim: 6. sınıflar dilekçelerini doldururken "BTY dersinin 7. sınıfta olmayacağını, yerine Tek. Tas. geleceğini ama 2 Saat BTY dersi seçmeli olarak seçebileceklerini"ayrıca belirtin veya dilekçeleri doldurtan arkadaşlarınıza bu durumu belirtmesini isteyin.

btömehmet' Alıntı:
arkadaşlar şuan itibari ile 7. sınıfta dersimiz seçmeli durumda. Bizde her sınıfın rehber öğretmeni kendi sınıfının dilekçesini doldurtuyor.
Naçizane fikrim: 6. sınıflar dilekçelerini doldururken "BTY dersinin 7. sınıfta olmayacağını, yerine Tek. Tas. geleceğini ama 2 Saat BTY dersi seçmeli olarak seçebileceklerini"ayrıca belirtin veya dilekçeleri doldurtan arkadaşlarınıza bu durumu belirtmesini isteyin.

hocam 7. sınıfta dersin seçmeli olduğu nerde yazıyo?
bi belge olsa göstericem adama
ısrarla 7. sınıfta dersimizin zorunlu olacağını iddia ediyo :roll:

**melike**' Alıntı:
btömehmet' Alıntı:

hocam 7. sınıfta dersin seçmeli olduğu nerde yazıyo?
bi belge olsa göstericem adama
ısrarla 7. sınıfta dersimizin zorunlu olacağını iddia ediyo :roll:

sayın hocam bakın size listeyi ekliyorum, Bu liste 2014-2015 yılında 5. 6. ve 7. sınıflar için geçerli. 5 ve 6 larda zorunlu 2 ders, 7. sınıflarda 2 saat seçmeli. Ha olur da adam lafı değiştirir ya işte zorunlu olması düşünülüyormuş falan derse, yok hocam yanlışınız var 4 saate çıkarıp 5-6-7-8 hepsinde zorunlu olması bekleniyor diyin. Bu listeyi de verin.

Ekli dosyalar

Geri