seçmeli dersleri öğrenci internetten seçecek haberi???

Kodla Büyü

esenordelarthe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.kamudanhaber.com/egitim/dinc ... 04069.html adresteki

"Öğrenciler internet üzerinden seçmeli dersleri belirleyecekler. Bu yöntemi özellikle gündeme getirdik. Çünkü okulların inisiyatifine bırakılsaydı, belki müdürler veya öğretmenler velileri yönlendirip, etkileyebilirlerdi. Aileler kendileri karar versin istedik. MEB sitesi üzerinden tercih yapacaklar."

metnini içeren haber hakkında kaçırdığım resmi bir açıklama var mı arkadaşlar???

Yok hocam aslında özet olarak şunu diyor haber. Evden tüm öğrenciler seçmeli dersleri seçebilecek diyorlar. Fakat işin diğer boyutu şu okullarda matematik-fen ve ingilizce alanına öğrencileri yönlendirecekler. Bundaki amaç okul başarısını arttıracağının düşünülmesi. Yani dilekçeyi zaten okul idaresine teslim edecek öğrenciler. Sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor.

anadolu_bote' Alıntı:
Yok hocam aslında özet olarak şunu diyor haber. Evden tüm öğrenciler seçmeli dersleri seçebilecek diyorlar. Fakat işin diğer boyutu şu okullarda matematik-fen ve ingilizce alanına öğrencileri yönlendirecekler. Bundaki amaç okul başarısını arttıracağının düşünülmesi. Yani dilekçeyi zaten okul idaresine teslim edecek öğrenciler. Sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor.
Ben Anadolu lisesinde çalışıyorum. Bizim öğrencilere ve velilere kalırsa seçilmez. Nedeni diğer ana derslerden ÖSS'a yönelik eğitim alma isteği

Müdürüm bana olmaz o öyle 6 saat veririz nasılsa formatörlük oluyor dedi.Ama formatörlüğün olup olmayacağı da belli değil tabii.. Öyle kafaya göre uygulamalar devam edecek sanırım.

hakand77' Alıntı:
hocam sbs oldukça ve insanlara din sömürüsü yapıldıkça seçilmesi zor...

sbs ne hocam.. seviye belirleme sınavımı? din sömürüsü filan yapmıyorlar hocam. nerden çıkardınız kim yapıyor..

esenordelarthe' Alıntı:
http://www.kamudanhaber.com/egitim/dincer-secmeli-derslerde-ogretmenlere-ve-okul-idarelerine-insiyatif-birakmadik-h104069.html adresteki

"Öğrenciler internet üzerinden seçmeli dersleri belirleyecekler. Bu yöntemi özellikle gündeme getirdik. Çünkü okulların inisiyatifine bırakılsaydı, belki müdürler veya öğretmenler velileri yönlendirip, etkileyebilirlerdi. Aileler kendileri karar versin istedik. MEB sitesi üzerinden tercih yapacaklar."

metnini içeren haber hakkında kaçırdığım resmi bir açıklama var mı arkadaşlar???

Sayın hocam bu konuda bir uyarı yapılması lazım çünkü M.Eğitim Bakanı kendisini yalanlıyor, dersler şu anda neredeyse idarenin yönlendirmesiyle seçiliyor. Velilere şu öğretmenimiz yok bu dersi veremeyiz vb. gibi yönlendirmeler yapılıyor.

Geri