seçmeli derslerin bir güne toplanması?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar bildiğiniz gibi seçmeli derslerin bir güne toplanması gibi bir görüş var, bu kesinleştimi, kesinleşir ise derslerimizin 8 saate sıkışması gibi bir durum söz konusu olabilir, ama birde şöyle bir durum varki 5. sınıfların seçmelileri pazartesi, 6. sınıfların seçmelileri salı, 7. sınıfların seçmelileri çarşamba, 8. sınıfların dersi cuma, günlerine toplanırsa toplam 32 saate tekabul eder, böyle birşey düşünülebilirmi, ders programı açısından ve çıktımı çıkmadımı belli olmayan yada benim çıktımı çıkmadımı bilemediğim şu seçmeli derslerin bir güne toplanmasını ön gören yönetmeliğe ters gelen bir durum oluştururmu sizce?

sanmıyorum hocam ama bana kalırsa sistem bu tarz devam edecekse 5 tane ders kalsın diğerlerini kaldırsınlar Türkçe matematik fen sosyal ingilizce

normalde bu yıl seçmeli dersler tek bir günde eş zamanlı yapılması gerekir. Yönetmelik böyle ama uygulanması çok zor olduğu için eski düzen devam ediliyor böyle de gider gibi

hocam 5 lerin seçmelileri tek güne toplanıyor...çünkü sınıftan her öğrenci farklı dersi seçmiş olabilyor..

ama 6-7-8 ler için sorun yok sınıf komple geliyordu derse farklı günlere yayılabiliyor...

İLKOKULLAR VE ORTAOKULLAR HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (2012-2013)
ÇİZELGENİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
4. Öğretim programlarının uygulanmasında haftanın belirli bir günü/günleri sekiz (8) ders saatlik
zaman dilimi “seçmeli ders saatleri” olarak belirlenir. Bu şekilde farklı sınıf düzeylerinde olup fakat
seçtikleri ders açısından aynı seviyede olan öğrencilerden seçmeli ders grubu oluşturulması
sağlanır. Örneğin bir öğrenci Kur’an-ı Kerim dersini ilk kez yedinci sınıfta alıyorsa ve henüz
başlangıç seviyesinde ise bu dersi beşinci, altıncı ve sekizinci sınıfta okuyan ve başlangıç
seviyesinde olan öğrencilerle birlikte alabilir. Böylece hem kaynakların daha rasyonel kullanılması
hem de öğrenciler için tercih haklarının karşılanması imkânı sağlanır.

ptesi 5.sınıflar,salı 6.sınıflar olduğunda 6.sınıftaki bir öğrenci temel seviye bt dersini normalde 5lerle birlikte alması gerekirken alamamış olacak...
aynı gün 5, 6. sınıflara seçmeli ders olsa öğretmen sıkıntısı oluşabilecek...

bu işin içinden meb nasıl çıkacak acaba?

muhalif33' Alıntı:
ptesi 5.sınıflar,salı 6.sınıflar olduğunda 6.sınıftaki bir öğrenci temel seviye bt dersini normalde 5lerle birlikte alması gerekirken alamamış olacak...

İşin içinden MEB çıkmayacak. Okul çıkacak.

icerha' Alıntı:
İLKOKULLAR VE ORTAOKULLAR HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (2012-2013)
ÇİZELGENİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
4. Öğretim programlarının uygulanmasında haftanın belirli bir günü/günleri sekiz (8) ders saatlik
zaman dilimi “seçmeli ders saatleri” olarak belirlenir. Bu şekilde farklı sınıf düzeylerinde olup fakat
seçtikleri ders açısından aynı seviyede olan öğrencilerden seçmeli ders grubu oluşturulması
sağlanır. Örneğin bir öğrenci Kur’an-ı Kerim dersini ilk kez yedinci sınıfta alıyorsa ve henüz
başlangıç seviyesinde ise bu dersi beşinci, altıncı ve sekizinci sınıfta okuyan ve başlangıç
seviyesinde olan öğrencilerle birlikte alabilir. Böylece hem kaynakların daha rasyonel kullanılması
hem de öğrenciler için tercih haklarının karşılanması imkânı sağlanır.
bu hali le 5-6-7-8 lere farklı günler belirlemek mümkündeğil, toplu geçiş olursa veya geçişler tamamlandıktan sonra hepimiz norm fazlası olacağız.
bu yazdıkların yönetmeliklerce kesinleştimi yoksa önerimi?

icerha' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:

İşin içinden MEB çıkmayacak. Okul çıkacak.
okul değil hocam hepimiz norm fazlası olursak bu okulların değil, bizim ve meb in sorunudur, okulun pek umrunda olacağını düşünmüyorum, 8 saat dersi verir, norm fazlası gösterir, çıkar işin içinden.

CUMA GÜNLERİ SEÇMELİ DERSİMİZ VAR 8 DERS OKULDAYIM ÖĞRENCİLER İÇİNDE ÖĞRETMENLER İÇİN DE ÇOK ZOR OLUYOR (OKULUMUZ ÖĞLECİ) KIŞIN ÇOCUKLAR KAÇIP GİTMEYE ÇALIŞIYOLAR,İNGİLİZCE ,KURAN FEN, MATEMATİK,TÜRKÇE,BİLİŞİM DERSLERİ SEÇMELİ ALIYOLAR,BUGÜN ÖĞRENCİLERE HAFTAİÇİ YETERİNCE BU DERSLERİ ALIYORSUNUZ SENEYE SİZLERİ EĞLENDİRECEK DRAMAYDI ZEKA OYUNLARIYDI VEYA SPORLA İLGİLİ SEÇMELİ DERSLERİ SEÇİN DEDİM TABİ KENDİ DERSİMİ DE EKLEDİM..

Geri