Seçmeli Derslerle beraber haftalık ders programını nasıl aya

Kodla Büyü

mewluth

Site Gezgini
Şimdi bizim okulda 5. sınıflar 90 kişi ve dilekçelere göre 10 ders açılması gerekiyor. Hatta bunların 4 dersini de iki şubeye bölmek gerekiyor. Yani 13-14 ders.

Haftalık ders programını bu öğrencilere bir türlü dağıtamadık ve kafam da artık çalışmaz oldu. Sizce teknik olarak mümkün mü bu dağılım? Üç tane 5. sınıf şubemiz var. Bilim dersi için Fen Lab, Spor, bahçede zaten ve Drama için de sahne var.

Fakat öğrencilerde kimin hangi dersi ne zaman alacağını ayarlaması çıkmaz sokak gibi.

En fazla şu kadar (mesela 4) ders seçilmelidir diye yazıya eklemeyen !!!KAZMAYI!!! okula getirip ona yaptırmak lazım ders programını... :verymad:
Bu Bakan mı olur artık, yardımcısı mı orasını bilemem...

akrep026' Alıntı:
En fazla şu kadar (mesela 4) ders seçilmelidir diye yazıya eklemeyen !!!KAZMAYI!!! okula getirip ona yaptırmak lazım ders programını... :verymad:

:++: :+1: :alkis:

akrep026' Alıntı:

Evet valla. Açılacak ders sayısı 10 kişi kontenjanına göre değil de en çok seçilen ilk 4 ya da 5 ders olarak açıklansaydı belki çıkmazdan kurtulurduk.

Yarın son gün. Okullar nasıl çözdüler merak ediyorum. Aradığımız bir okul her dilekçeye kendi seçtikleri 4 dersi işaretletmişler velilere. 4 ders olunca tabi sorun filan kalmıyor ortada :)

bizim okuldada 9 tane ders seçilmiş 10 kişiyi aşan hatta yoğunluk olanları böldüğümüzde 11 oluyo
bizimde aklımız almadı
bizde en popüler 4 dersi seçtik
bütün 5 ler 66 kişi 4 gruba bölcez
bu 4 seçmeli dersi gruplar halinde gircekler

E okula sadece her öğrencinin seçtiği dersler tek tek işaretlenerek kaydedilebiliyor. Hangi dersi kaç kişinin seçtiğine dair rapor bile alınamıyor.
Genel-Yerel seçimlerden sonra sayılan oyların çeteleye işlenmesi gibi bir yöntemle halledilmeye çalışılıyor. :)

Öğrencinin hangi dersi hangi grupla alacağı ise tam muamma. İster istemez çakışmalar olacak. Bir Öğrencinin seçtiği derslerin aynı saate gelme ihtimali var. E okula bunun için bir kısım ekleyebilirler

Tekli eğitim yapan okullarda 5. sınıflar sadece cuma günü 6 saat yapacak. Bayrak törenine tüm öğrencilerin katılması için. Diğer günlerde ise 2 gün 7 saat 2 gün de 8 saat ders yapmayı planlıyorlar.
İkili eğitim yapanlarda durum daha sıkıntılı. 5. sınıfları öğlenci devreye alan okullar var.

fahrican' Alıntı:
E okula sadece her öğrencinin seçtiği dersler tek tek işaretlenerek kaydedilebiliyor. Hangi dersi kaç kişinin seçtiğine dair rapor bile alınamıyor.
Genel-Yerel seçimlerden sonra sayılan oyların çeteleye işlenmesi gibi bir yöntemle halledilmeye çalışılıyor. :)

Öğrencinin hangi dersi hangi grupla alacağı ise tam muamma. İster istemez çakışmalar olacak. Bir Öğrencinin seçtiği derslerin aynı saate gelme ihtimali var. E okula bunun için bir kısım ekleyebilirler

Tekli eğitim yapan okullarda 5. sınıflar sadece cuma günü 6 saat yapacak. Bayrak törenine tüm öğrencilerin katılması için. Diğer günlerde ise 2 gün 7 saat 2 gün de 8 saat ders yapmayı planlıyorlar.
İkili eğitim yapanlarda durum daha sıkıntılı. 5. sınıfları öğlenci devreye alan okullar var.

E-okulda rapor alınamaması hakikaten de saçma ama Allah'tan biz dilekçeleri ilk önce yaptığım excel dosyasına girmiştik. Oradan çok kolay görebiliyorum kim ne almış.

Cuma 6 saat olayını söylediğiniz iyi oldu hocam. Biz de İstiklal Marşı töreninde ne yapacağız diyorduk bugün idarecilerle :) Bak bu hiç aklımıza gelmemişti. Aslında 3 gün 8 saat diğer günler 6 saat bile yapılabilir.

inşallah hiç bir dersi seçenlerin sayısı 10 bulmaz da hiçbir ders seçilmez de sistem bunların elinde patlar aminnnn :P

mewluth' Alıntı:
akrep026' Alıntı:

Evet valla. Açılacak ders sayısı 10 kişi kontenjanına göre değil de en çok seçilen ilk 4 ya da 5 ders olarak açıklansaydı belki çıkmazdan kurtulurduk.

Yarın son gün. Okullar nasıl çözdüler merak ediyorum. Aradığımız bir okul her dilekçeye kendi seçtikleri 4 dersi işaretletmişler velilere. 4 ders olunca tabi sorun filan kalmıyor ortada :)

Biz o şekilde yaptık hocam... Temel Dini Bilgiler
Siyer-i Nebi
Bilim Uygulamaları ve Okuma Becerileri...
arada bir iki tane de kendi kafasına göre ders seçen veli de olmadı değil. Ama en azından 4 ders başı belli oldu.
Bu arada bizim müdür seçtirdi bunları. Sen zaten Formatörsün ihtiyacın yok dedi... Bizim Bilişim kaynadı ama olsun... :)

akrep026' Alıntı:
mewluth' Alıntı:
akrep026' Alıntı:

Biz o şekilde yaptık hocam... Temel Dini Bilgiler
Siyer-i Nebi
Bilim Uygulamaları ve Okuma Becerileri...
arada bir iki tane de kendi kafasına göre ders seçen veli de olmadı değil. Ama en azından 4 ders başı belli oldu.
Bu arada bizim müdür seçtirdi bunları. Sen zaten Formatörsün ihtiyacın yok dedi... Bizim Bilişim kaynadı ama olsun... :)

banada gecen sene formatörsün derse ihtiyacın yok dediler sonra norm fazlası oldum resen atama yaptılar...

HOCAM BİLSA ALIRSANIZ BU İSTEDİKLERİNİZİ HİÇ BİR BİLGİ GİRİŞİ YAPMADAN OTOMATİK OLARAK YAPA BİLİRSİNİZ ÜSTELİK SEÇMELİ DERS DAĞITIM VE NORMAL ÖĞRETMEN DAĞITIMI BİR ARADA...

Geri