Seçmeli robotik kodlama dersi araç gereç önerileri

Kodla Büyü

bosvernapcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.
yeni dönemde 6. sınıflar için ilk defa robotik kodlama dersi okutacağım. Ders içinde nasıl araç gereç setler kullanabilirim Bu konuda deneyimli arkadaşlarımın önerileri bekliyorum.

hocam ben 5 adet arduino kart aldım imkanlarımı zorlayarak. 7. sınıflara bir heves başladım. led yakma biraz ilgilerini çeker gibi oldu ama konular ağırlaştıkça öğrencilerde heves meves kalmadı. benim için de çok moral bozucu bir hal aldı. ben de yazılacak önerileri merakla bekliyorum

tinkercad üzerinden devreler yeterli, elinizde olan parçalardan da haftalık okula götürürsünüz, anlattığınız konuyu soyutlaştırırsınız, isteyen öğrenci kendi setini alır.

Güzel bir haber vereyim o zaman ben. Çok yakında baskıdan çıkacak Robotik Kodlama ve diğer seçmeli ders kitaplarımız işimize yarar diye düşünüyorum ?

Ekli dosyalar

• IMG-20240809-WA0024.jpg
    IMG-20240809-WA0024.jpg
    202.7 KB · Görüntüleme: 228
Güzel bir haber vereyim o zaman ben. Çok yakında baskıdan çıkacak Robotik Kodlama ve diğer seçmeli ders kitaplarımız işimize yarar diye düşünüyorum ?
Kıymetli hocam, emeğiniz büyük. Katma değeri yüksek bir iş çıkartmışsınız. Tebrik ediyor sizi ayakta alkışlıyorum.
Kitaplığımda olmasını çok istiyorum, sanırım şu anda baskıda. Satışa çıkınca birer adet satın alacağım, proje çalışmalarında yararlanacağım.
Fiyat konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum, günün koşullarına nazaran oldukça uygun fiyatlı. Zira içinde hiç bilgi-emek olmayan boş A4 250'lik top kağıt 80 lira.

Şuan baskı sürecinde değerli öğretmenim. İnşallah övgülerinize layık olabiliriz. Olumlu olumsuz tüm görüş ve eleştiriye açığız. Şunu da tekrar belirtmek isterim, her ne kadar kitabın fiyatını tamamen yayınevi belirlese de bende piyasa koşullarında gayet normal olduğunu düşünüyorum.
Kıymetli hocam, emeğiniz büyük. Katma değeri yüksek bir iş çıkartmışsınız. Tebrik ediyor sizi ayakta alkışlıyorum.
Kitaplığımda olmasını çok istiyorum, sanırım şu anda baskıda. Satışa çıkınca birer adet satın alacağım, proje çalışmalarında yararlanacağım.
Fiyat konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum, günün koşullarına nazaran oldukça uygun fiyatlı. Zira içinde hiç bilgi-emek olmayan boş A4 250'lik top kağıt 80 lira.

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.
yeni dönemde 6. sınıflar için ilk defa robotik kodlama dersi okutacağım. Ders içinde nasıl araç gereç setler kullanabilirim Bu konuda deneyimli arkadaşlarımın önerileri bekliyorum.
Hocam imkan varsa sınıf için bir kaç tane mbot aldırın ve oradan ilerleyin bence arduino devreler falan sıkar ama mbot daha etkili olacaktır.

Hocam malzeme alacak iseniz kesinlikle elektronik malzeme çantası almanızı tavsiye ederim çünkü bir süre sonra her şey birbirine karışıyor. Bundan almıştım. Bayağı kullanışlı:

Bu kutular pahalı olduğu için ben zamanında şunlardan almıştım. Üçte biri fiyatınaydı burada ucuzlukçuda. İnternetten daha uygundu. Ara ara gittiğimde bakıyorum yine getirilerse yedek almak için.

İçerikle ilgili örnek kısa sayfalar var mı hocam?
Hocam MEB'in Seçmeli Robotik Kodlama, Seçmeli Dijital Sanatlar ve Seçmeli Yapay Zekâ Uygulamaları derslerinin öğretim programı esas alınarak kitaplar hazırlandı. 3 kitapta da derslerin tüm kazanımları ve fazlası mevcut. Zaten yayınevi dijital ortamda ücretsiz olarak kullanıma açacak bir aksilik olmazsa. Ancak öğrenciler için yazarı olmasaydım da kesinlikle tavsiye edeceğim kaynaklar ortaya çıktığını söyleyebilirim.

Geri