sendika aidati

Kodla Büyü

sblyilmaz

Site Gezgini
arkadaşlar merhaba,
mart ayında sendikamdan çekilip baska bir sendikaya gectim.Ancak okul bana sendika kayıt bilgileri gelmediği için nisan ayındaki toplu sozlesme primini alamadım.Bunu alabilir miyim? ve alabilirsem nasil alabilirim?

( 45 liranın hesabında değilim ancak okulun art niyeti olduğunu duşunuyorum)

Olabiliyor hocam bizim okulda da bir arkadaşınki bya geç geldi.tekrar görüş sendikayla.

sblyilmaz' Alıntı:
arkadaşlar merhaba,
mart ayında sendikamdan çekilip baska bir sendikaya gectim.Ancak okul bana sendika kayıt bilgileri gelmediği için nisan ayındaki toplu sozlesme primini alamadım.Bunu alabilir miyim? ve alabilirsem nasil alabilirim?

hayırlı olsun yeni sendikanız hangisine geçtiniz?

her_dem' Alıntı:
sblyilmaz' Alıntı:
arkadaşlar merhaba,

hayırlı olsun yeni sendikanız hangisine geçtiniz?

hocam X den Y' ye gectim.daha dogrusu okuldaki sorunumla ilgilenen sendikaya gectim.ve hatta sendika değistirme bile dediler biz senin hakkını yine savunuruz dediler

Okulun değişikliği Mal Müdürlüğüne bildirmesi gerekiyor hocam, bildirilmediyse yeni sendikanı sizden kesinti yapmamıştır bu yüzdende prim alamamışsınızdır... Yeni sendikanıdan bilgi alın ve okul idaresine de sorun hocam eğer Mal Müdürlüğüne sizin değişikliğinizi bildirmedilerse bu yüzden soruşturma geçirebilirler...

BTFormator' Alıntı:
Okulun değişikliği Mal Müdürlüğüne bildirmesi gerekiyor hocam, bildirilmediyse yeni sendikanı sizden kesinti yapmamıştır bu yüzdende prim alamamışsınızdır... Yeni sendikanıdan bilgi alın ve okul idaresine de sorun hocam eğer Mal Müdürlüğüne sizin değişikliğinizi bildirmedilerse bu yüzden soruşturma geçirebilirler...
hocam okul idaresi ile iletisim sıfır...hersey yazı iye oluyor...resmen mobbing uyguluyorlar....

sblyilmaz' Alıntı:
BTFormator' Alıntı:
hocam okul idaresi ile iletisim sıfır...hersey yazı iye oluyor...resmen mobbing uyguluyorlar....

Hocam sendikanı ara durumu anlat, kesintinin olup olmadığını sor, onlar sana bilgi verebilir bu konuda...
Sendikaya üye olduğun halde dediğim gibi muhasebeye bildirilmediği için alamadıysan ödemeyi, okul yönetimi bu yüzden soruşturma geçirebilir...

sblyilmaz' Alıntı:
BTFormator' Alıntı:

hocam sen dilekçeyi okula verdiysen, kayıt yaptırdıysan onun kopyasını ekleyerek, git doğrudan doğruya il milli eğitim müdürünün odasına dilekçeyle şikayet başvurusu yap. çok ciddiyim. tüm yelkenleri suya indirecekler o şefef...ler.. hocam doğrudan açıklarını ipsap ne olursa olsun doğrudan doğruya açıkca yazılı şikayette bulun..

sendikadan istifa ettiysen 30 gün içinde başka bir sendikaya geçemezsin diyelimki 30 gün geçti üye oldunuz üyelik günü maaş değişikliğine yetişmek zorunda yani maaş değişikliğinden sonra üye olduysanız yine yetişmemiş olabilir ama siz mart ayında üye olduysanız bu 45 tl almak zorundasınız

hocam sizin maaşınızdan kesilen sendika aidati 3 ayda bir geri ödeniyor. o da yaklaşık 45tl yapıyor. sizin üyelik evraklarınız gelmemişşe eğer şimdiye kadar maaşınızdan aidat ta kesilmemiştir. dolayısıyla geri alamazsınız...

sehzade84' Alıntı:
hocam sizin maaşınızdan kesilen sendika aidati 3 ayda bir geri ödeniyor. o da yaklaşık 45tl yapıyor. sizin üyelik evraklarınız gelmemişşe eğer şimdiye kadar maaşınızdan aidat ta kesilmemiştir. dolayısıyla geri alamazsınız...

maaştan kesinlen paralar geri ödenemiyor
ödenen para toplu görüşme primidir. yaklaşık 45 değil tam 45 tl dir.
evrakların okula gelmesi gibi durum olmaz önemli olan üyelik tarihidir. üye formları okula hemen verilir. parayı geri almıyor sendikalı olduğu için 45 tl para istiyor

Sendikacılık gönüllülük işidir.
Primle ancak yandaşlık olur.

Gerçek sendikacılar meydanlarda tarih yazar.

grev dahi yapamayan sendikalara prim yaptırmayın arkadaşlar %3 verecekler kimseden ses çıkmıyor biri hariç onuda dinleyen yok

sehzade84' Alıntı:
hocam ocak subat ve mart aylarında kesinti oldu ancak nisan maasının bordrosunu gordum kesinti yok,toplu sozlesme primi de yok

Geri