sendikalı BT öğretmenleri

Kodla Büyü

mavi85

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
sendikalı arkadaşlar yarın hepinizi kendi sendikanızın il şubesi ve ankara genel merkezlerinizi arayıp konuşarak, fax çekerek durumumuzu anlatmanızı rica ediyorum, ağlamayan bebeğe mama vermiyorlar, birşeyler yapmamız lazım artık, ben bugün yaptım yarın sizlerden bekliyorum aynısını, gerekirse eylem yapalım, ben EBS ye anlattım durumu fax çektim, ama hep birlikte yaparsak ses getirir.

"hep birlikte yaparsak" ortada gerçekten bir sorun olduğu anlaşılır.

şimdiye kadar hep farklı şeyleri istedik,birlik olamadık,bu yüzden sesimizi duyuramadık.
hepimizin aynı şeyi istemesi(ders, formatörlük kadrosu vs.) ve sorması lazım, yoksa sendikaların kafasını karıştırırız.
Özetle hepimiz şöyle soralım. "MEB bilgisayar öğretmenlerinin okullardaki derslerini ve formatörlük görevlendirmelerini kaldırdı. Şuan çoğu okulunda maaş karşılığını bile dolduramayacak durumda veya norm fazlası durumunda,bunu için MEB'den acil açıklama ve çözüm istiyoruz".

lütfen "okuldaki görevlendirmeleri" diye yazın yoksa ebitefo diye anlıyo baştakiler. aynı zamanda EYLEM yapma talebinde bulunalım,ben bulundum cevap bekliyorum yarın, nereye kadar arkadaşlar, hadi sesimizi çıkaralım artık, niçin üyeyiz sendikaya.

katılıyorum arkadaşa bence birlik olmalı aynı harette bulunmalıyız.böylece sesimizin yüklelip duyulacağı kanaatindeyim.bende bimer ve meb e bilgi edinme ye mesaj attım şimdi ise sendikaya atmayı düşünüyorum.

elazig@turkegitimsen.org.tr
gds@turkegitimsen.org.tr

Okul Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Görevlendirmeleri hakknında Milli Eğitim Bakanlığının Muallakta olan görevlendirmelerin yapılıp yapılmayacağı konusundaki belirsizlikler yüzünden birçok Bt Formatör öğretmeni mağdur olmuştur.Bazı illerde görevlendirme yapılırken bazı iller ise bakanlıktan bir genelge yada yazı beklemektedir.Halbuki 2009 yılında yayınlanmış olan BT Formatör görevlnedirmeleri ile ilgili genelgenin geçerliliği hala sürmektedir.Çünkü aksi bir genelge henüz yayınlanmamıştır.Bu yüzden hem okullarda ders sayıları düşürülen yada tamamen kaldırılan bt öğretmenleri aylık okutacakları ders saatlerini bile dolduramazken, bt formatörlüklerininde alınması ile okullarda norm fazlası durumuna düşmektedirler.En kısa sürede bu konu hakkında bakanlığımızın bir açıklama yada yazı ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin bilgilendirilmesi hususunda siz Türk Eğitim Sendikası camiası olarakta hakkımızın tarafınızdan savunulması ve mağduriyetimizin giderilmesi için sesimize ses katmanızı diliyoruz.Şimdidien ilginiz için teşekkür ediyoruz.

Arkadaşlar mavi85 dogru sölemis herkes farklı seyler söleyince kafalar karısıyo bizi ebitefolarla bile karıstırıyorlar.

yalnız bu duruma bir itirazım var."MEB bilgisayar öğretmenlerinin okullardaki derslerini ve formatörlük görevlendirmelerini kaldırdı. Şuan çoğu okulunda maaş karşılığını bile dolduramayacak durumda veya norm fazlası durumunda,bunu için MEB'den acil açıklama ve çözüm istiyoruz". bu şekildeki bir soruyu yanlış buluyorum.

bence ''Mebte derslerimiz seçilse dahi maaş karşığını dolduramıyoruz.Bazı iller formatörlük görevlendirmesi yapıyo bazıları görevlendirmeleri iptal ediyo.'' ;'' Bir an önce derslerimizin zorunlu olmasını istiyoruz ,eğer dersler zorunlu olmayacaksa dahi özlük haklarımızın korunarak mesai saatleri düşünülerek hazırlanmış bir görev tanımı istiyoruz.''

Çünkü arkadaşlar şuanki en büyük korkum 8-5 formatörlüğü bize seçenek olarak sunmaları .Eğer bi görev tanımı yapılacaksa rehber öğretmen gibi 9-3 arası yapılmalıdır.

Bt öğretmenlerinin son yıllarda yasadıgı olumusuzkluklardan sonra 8-5 formatörlüğe kadro verseler kabul edermi diye düşünmeye başladım ?varmı seve seve kabul eden ?

formator2324' Alıntı:
elazig@turkegitimsen.org.tr
gds@turkegitimsen.org.tr

Okul Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Görevlendirmeleri hakknında Milli Eğitim Bakanlığının Muallakta olan görevlendirmelerin yapılıp yapılmayacağı konusundaki belirsizlikler yüzünden birçok Bt Formatör öğretmeni mağdur olmuştur.Bazı illerde görevlendirme yapılırken bazı iller ise bakanlıktan bir genelge yada yazı beklemektedir.Halbuki 2009 yılında yayınlanmış olan BT Formatör görevlnedirmeleri ile ilgili genelgenin geçerliliği hala sürmektedir.Çünkü aksi bir genelge henüz yayınlanmamıştır.Bu yüzden hem okullarda ders sayıları düşürülen yada tamamen kaldırılan bt öğretmenleri aylık okutacakları ders saatlerini bile dolduramazken, bt formatörlüklerininde alınması ile okullarda norm fazlası durumuna düşmektedirler.En kısa sürede bu konu hakkında bakanlığımızın bir açıklama yada yazı ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin bilgilendirilmesi hususunda siz Türk Eğitim Sendikası camiası olarakta hakkımızın tarafınızdan savunulması ve mağduriyetimizin giderilmesi için sesimize ses katmanızı diliyoruz.Şimdidien ilginiz için teşekkür ediyoruz.

güzel bi yazı olmuş hocam, bunu da kullanabilir arkadaşlar

ben eğitimsen üyesiyim sorunu bulunduğum şube ile görüşecem genel merkezede faks e-posta atacam artık...

bugün eğitim bir sene gittik bir arkadaşın sorunu için. ben eğitim bir sen BT öğretmenleri için hi bir şey yapmadı, Türk eğitim sen sonuç vermesede sizden daha fazla çalıştı bu konuda dedim. Oradakiler bizim sorunlarımızdan haberdar değildi ve ilk defa sen geldin ve sorunlarınız olduğunu söyledin dediler bana :o ben o sendikadan da değilim ayrıca.

dersimizin zorunlu olması gerektiğini söyledim genel toplantılarında ileteceğini söyledi.
bir şey çıkmaz ama sonuçta bilsinler nasıl sıkıntı çektiğimizi.
aktif eğitim sen e de ileticem.
fax eylemi de güzel olur..

1- Bilişim teknolojileri dersleri temel eğitimde zorunlu ve 2 saat liselerde ise “Grafik, Web tasarım, Masaüstü yayıncılık” adı altına seçmeli ders kategorileri artırılmalıdır.
2- Bilişim teknolojileri öğretmenleri formatörlük gibi belirsiz ve geniş görev tanımlarından , kimi zaman zorunlu olan görevlendirilmelerden kurtarılmalıdır. Formatörlük gibi görevlendirilmelerde her ilde farklı uygulamaların önüne geçilmeli makul çalışma süreleri ve şartları düzenlenmelidir. Birden fazla okulda görevlendirmelerden kaçınılmalıdır.
3- Derslerin öğretim programları sürekli geliştirilmeli ve güncellenmelidir. Öğretim programları farklı okul şartlarına ve öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyini dikkate alacak şekilde basamak basamak düzenlenmelidir.(müfredat yaklaşık on yıldır güncellenmemektedir.)
4- Röntgen ışınlarına maruz kalan kişilerde olduğu gibi bilişim teknolojileri öğretmenleri sürekli radyasyona maruz kaldıkları için yıpranma tazminatı ödenmesi gerekmektedir.
:+1: :+1: :+1:
burda herşey gayet güzel ve net

şube merkeze gidemeyecekler hiç aramadan FAX çekse o bile yeterli olur, yarın herkesi duyarlı olmaya bekliyorum bu konuya, üye olmayanlar da fax yollayabilir sendikalara.

herkes hem il şubeleryle görüşsün hem de özellikle ankara'daki genel merkeze fax yollasın. başkası yapar benim yapmama gerek yok demeyin. ne kadar fax olursa o kadar dikkat çeker. özellikle şunu yazalım "formatörlükte çifte standart olduğunu, bazı illerde görevlendirmelerin yapıldığını bazılarında valiliklerin keyfiyetine göre yapılmadığını"

şunları yazalım: "MEB'in okul bt formatörlüğünde tüm iller için bir standart getirmediğini her il valiliğinin keyfiyetine göre formatörlüğün yapıldığını ya da yapılmadığını, MEB'in BT öğretmenlerini açığa çıkardığını"

bilisimteknolojileri84' Alıntı:
Arkadaşlar bende sendikamı aradım.bu konuyu ne kadar dilllendirirsek o kadar iyi.derneğe üyeliği artıralım belki dernek aracılığıyla ses getirebiliriz.
aynen hocam bugün sendikadan bana da aynısını dediler(eğitim bir sen) kendiniz ulaşamazsınız bakanlığa, artık sendikalar aracılığıyla oluyor bu işler siz bize fax yollayın biz bakanlığa soralım diye söylediler, ben geçen hafta fax yollamıştım ama bugün de yolladım.

Özellikle Formatörlüğün ilden ile farklı uygulanması,bazı illerde yapılmaması ile ilgili aşağıdaki yazımı, kendi sendikalarınıza gönderin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında MEB bünyesinde, ilköğretim okulları ve anadolu liselerinde çalışan bilgisayar (atama branşı: bilişim teknolojileri) öğretmenleri için ilden ile farklı uygulamalar yapılmıştır. Bu yıla kadar MEB, EĞİTEK Genel Müdürlüğünün genelgesiyle tüm illerde bilgisayar sınıfı olan her okulda bilgisayar öğretmenlerini “okul bilişim teknolojileri formatör öğretmeni” olarak görevlendiriyordu. Ama bu yıl bu uygulama il milli eğitim müdürlüklerinin valilik oluru keyfiyetiyle yapılmıştır. Bazı il milli eğitim müdürlükleri bt sınıfı ve fatih projesi olan okullarında bilgisayar öğretmenlerini “okul bt formatörü” olarak görevlendirirken (Ankara,Trabzon,Kastamonu,Tekirdağ,Gaziantep,Tokat…), bazı il milli eğitim müdürlükleri görevlendirme yapmamıştır(Balıkesir,Muğla,Eskişehir,Kocaeli…). Tüm bunların sonucunda aynı bakanlığa bağlı aynı türde okullarda çalışmalarına rağmen dersi dışında okulun akıllı tahta,bilgisayar,yazıcı vs. için tamir,bakım işleriyle uğraşan bilgisayar öğretmenlerinden formatörlük görevlendirmesi yapılan illerdekiler ayrıca haftalık 18 saat ek ders ücreti alırken, yapılmayan illerdekiler ise bu il mili eğitim müdürlükleri ve okulların müdürleri tarafından ders dışında okulun bilgisayar,yazıcı, akıllı tahta işleriyle uğraşmaları için sürekli bilgisayar öğretmenlerine görev yazısı çıkarmakta, ders dışında tamir ve bakım için sürekli bilgisayar öğretmenlerini okulda tutmakta, bunun sonucunda aynı işi yapmalarına rağmen diğer illerdeki(okul bt formatörlük görevlendirmeleri yapılan) bilgisayar öğretmenleri gibi 18 saat ek ders ücretini alamamaktadırlar. Bu da bilgisayar öğretmenleri tarafından adaletsizlik olarak algılanmakta ve onları huzursuz etmektedir. İl milli eğitim müdürlüklerini aradığımızda ise, formatörlük görevlendirmesi yapan il milli eğitim müdürlükleri "görevlendirme yapmayan il milli eğitim müdürlükleri yanlış yapıyor, mevzuata aykırı davranıyor,Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanı Hikmet ORMAN'ın temmuz ayında görevlendirmelerin iptali ile ilgili yazı formatörlüğü kapsamıyor, çünkü formatörler zaten okulda çalışıyor " diye açılama yapıyor, yapmayan il milli eğitim müdürlükleri ise " görevlendirme yapan il milli eğitim müdürlükleri yanlış yapıyor, mevzuata,Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanı Hikmet ORMAN'ın temmuz ayında görevlendirmelerin iptali ile ilgili yazıya aykırı davranıyor" diye açıklama yapıyor. Biz bilgisayar öğretmenleri de iki arada bir derede kaldık. Hangi il milli eğitim müdürlükleri doğru yapıyor,hangi il milli eğitim müdürlükleri yanlış yapıyor? Lütfen MEB'den bir açıklama bekliyoruz.
Bu konuda siz sendikamızın ilgi ve yardımını bekliyoruz.

Yahu gülsemmi ağlasammı bilemiyorum.. Bu gün bende sendikama talebimizi ve mağduriyetimizi dile getiren bi mesaj attım ardındanda il başkanımızı aradım. Beni güzelce dinledikten sonra söylediği bişey beni çok düşündürdü. ''Hocam ben böyle bir sorun olduğundan haberssizdim, bu konuda ilkkez siz aradınız. bu aralar hep yeni sisteme yönelmiş herkes ve bu durumun farkında değiliz. Ama madem böyle bi mağduriyet var neden kimse bizi aramadı '' dedi. daha sonrada genel merkeze sonrunumuzu ilettiğini beni arayarak bildirdi.. İnanın Bu forum Ağlama duvarı olmuş. Beni yanlış anlamayın ama burda yakınan arkadaşlar anladığım kadarıyla sadece burda ağlayıp sızlayıp sonrada bacak bacak üstüne atıp birileri bişeyler yapsın diye bekliyor anlaşılan. Önce bu eleştiriyi kendime sonrada şu andan itibaren bu durumu devam ettiren saygı değer BT öğretmeni arkadaşlarıma yöneltiyorum. Anlaşılan çoğu ilde de bu durum var. Lütfen arayıp sendikamıza bu konuda derdimizi anlatalım. Lütfen oturmayalım arkadaşlar artık....

tskaya_61' Alıntı:
Yahu gülsemmi ağlasammı bilemiyorum.. Bu gün bende sendikama talebimizi ve mağduriyetimizi dile getiren bi mesaj attım ardındanda il başkanımızı aradım. Beni güzelce dinledikten sonra söylediği bişey beni çok düşündürdü. ''Hocam ben böyle bir sorun olduğundan haberssizdim, bu konuda ilkkez siz aradınız. bu aralar hep yeni sisteme yönelmiş herkes ve bu durumun farkında değiliz. Ama madem böyle bi mağduriyet var neden kimse bizi aramadı '' dedi. daha sonrada genel merkeze sonrunumuzu ilettiğini beni arayarak bildirdi.. İnanın Bu forum Ağlama duvarı olmuş. Beni yanlış anlamayın ama burda yakınan arkadaşlar anladığım kadarıyla sadece burda ağlayıp sızlayıp sonrada bacak bacak üstüne atıp birileri bişeyler yapsın diye bekliyor anlaşılan. Önce bu eleştiriyi kendime sonrada şu andan itibaren bu durumu devam ettiren saygı değer BT öğretmeni arkadaşlarıma yöneltiyorum. Anlaşılan çoğu ilde de bu durum var. Lütfen arayıp sendikamıza bu konuda derdimizi anlatalım. Lütfen oturmayalım arkadaşlar artık....

ben de geçen hafta gittiğim de aynı şeyleri söyledi. habersizdik. ne biliyim bizi mi kandırıyolar habersizdik diye... genel toplantıda dile getiricez dediler.

ben kimi görürsem anlatıyorum. geçen il mem e gittim anlattım. bişey yapacak gibi durmuyorlar ama en azından habersiz olmasınlar

achillus' Alıntı:
1- Bilişim teknolojileri dersleri temel eğitimde zorunlu ve 2 saat liselerde ise “Grafik, Web tasarım, Masaüstü yayıncılık” adı altına seçmeli ders kategorileri artırılmalıdır.
2- Bilişim teknolojileri öğretmenleri formatörlük gibi belirsiz ve geniş görev tanımlarından , kimi zaman zorunlu olan görevlendirilmelerden kurtarılmalıdır. Formatörlük gibi görevlendirilmelerde her ilde farklı uygulamaların önüne geçilmeli makul çalışma süreleri ve şartları düzenlenmelidir. Birden fazla okulda görevlendirmelerden kaçınılmalıdır.
3- Derslerin öğretim programları sürekli geliştirilmeli ve güncellenmelidir. Öğretim programları farklı okul şartlarına ve öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyini dikkate alacak şekilde basamak basamak düzenlenmelidir.(müfredat yaklaşık on yıldır güncellenmemektedir.)
4- Röntgen ışınlarına maruz kalan kişilerde olduğu gibi bilişim teknolojileri öğretmenleri sürekli radyasyona maruz kaldıkları için yıpranma tazminatı ödenmesi gerekmektedir.
burda herşey gayet güzel ve net
:alkis:

sendika temsilcimiz aracılığı ile samsun türk eğitim sen başkanını arattım ve bütün öğretmenler mağdur hangilerine yardım edelim diyor.havberimiz yoktu sizden diyerek ki 2 yıldır mail le tlfnla kaç kere anlattım ama yine de bilmiyoduk deyip işin içinden çıkmaya çalışıyolar en iyisi hepsinden istifa aynı anada ve şu sabah programlarına mail atsak

yan alan hakkımızın alınması, belirgin ve köklü bir alana geçiş...teknolojiye bağlı olan şeylerin çabuk eskidiğini bu dünyada bir kere daha görmüş oldum...ben de bu konuda başvuracağım..artık bilgisayar,bilişim,tamir,kablo,formatör....bunları duymak görmek istemiyorum..

Ankara'da formatörlük yapılmasaydı o zaman kesin bi cevap alırdık, oradaki bt öğretmeni arkadaşlar MEB'e gidip sorardı neden bazı illerde formatörlük yapılmadı diye, ama onların işi görüldü tabi, bizi görmezler artık

Geri