Sendikal Bir Mevzu

Kodla Büyü

osbitos

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sendikası olmayan bir öğretmene; yeni açılan bir okula müdür yardımcılığı teklif edilse, arkasından da "şu malum yetkili sendikaya geçiversen iyi olur" gibi şeyler söyleseler... Fikirlerinizi alabilir miyim lütfen...

o zaman sizde rakip sendikaya geçin. kapak olsun deyin. görevden alırlarsa sendikacılık yapıyorsunuz diye şikayet edersiniz.

Dusuncelerime uymuyorsa makam icin dusuncemi satmak bana etik gelmez, kendini pazarlamak gibi bnce bu is, daha sonra farkli bi sendika daha iyi bi mevki sunsa onun sendikasina mi gececen futbolcu degilki ogretmen bonservisi olsun dusunce satilmaz, değisebilir o ayri ama verilen makama gore degismez benim gorusum

Sendika karşiliginda size vaddettikleri makam için, sizden ilerde, etik olmayan bir seyler taleb ettiklerinde, rahatça hayır diyebilecekseniz, mesele yok.

bumit' Alıntı:
Dusuncelerime uymuyorsa makam icin dusuncemi satmak bana etik gelmez, kendini pazarlamak gibi bnce bu is, daha sonra farkli bi sendika daha iyi bi mevki sunsa onun sendikasina mi gececen futbolcu degilki ogretmen bonservisi olsun dusunce satilmaz, değisebilir o ayri ama verilen makama gore degismez benim gorusum
kendi fikrim düşüncelerine uysa buraya böyle bir şey yazmazdı.

uymasa reddeder ya buraya hiç yazmaz yada şikayet şeklinde yazardı.

bence hocamın derdi vicdanına ters kendisine cazip gelen bu olay için vicdanını rahatlatacak yorumlar duymak.

sendikaya üye olmak pazarlık aracı olarak kullanılıyorsa üyelik amacını aşar. eğitim bir sen nin genel taktiği okul müdürleri bizden olsun onlar bize üye yapsın istifa olmasın öğretmenlere psikolojik baskı yapsın mantığı güdülmektedir. bu anlayışla sendikacılığın ne hale geldiğini anlayın artık. bu anlayış aynı zamanda akp hükümetininde genel mantığıdır.

yusuf0686' Alıntı:
bumit' Alıntı:
kendi fikrim düşüncelerine uysa buraya böyle bir şey yazmazdı.

uymasa reddeder ya buraya hiç yazmaz yada şikayet şeklinde yazardı.

bence hocamın derdi vicdanına ters kendisine cazip gelen bu olay için vicdanını rahatlatacak yorumlar duymak.

önyargılarımız...
ben böyle şeyler duyduğumda o kadar da olmaz, çalışana görev verilir herhalde diye düşünüyodum. bizzat ben olayı yaşadığım için insanların da öğrenmelerini istedim. bana sendikayı baştan şart koşmadılar. teklif yapıldı olabilir dedikten sonra sendika işi ortaya atıldı. ben de sendika şartı bugün ya da gelecekte karşıma çıkacaksa görevi kabul etmediğimi bildirdim. karşıma şimdi şart olarak konulmayacaksa görev alabileceğimi söyledim.
saygılar...

bugün seni o makama getirenler ve seni o sendikaya geçmeni isteyenler senden daha .....li torrpilli bi adam bulduklarında onların değil sendikalısından olman gardaşları olsan direk üstünü çizerler , boyun egen her zaman eger ve emir alır ben sevmem , zaten ortalıkta anlattıklarımdan cok emın ol göze batmassın zaten hepsi emir alan tipler kendi aklını kiralayan insanlar

imamken öğretmen ol 2yıl sonra seni meslek lisesine müdür yapsınlar. işte cevap...

cehcah' Alıntı:
ne yaptınız be, sanki genel müdür atayacaklar, altı üstü bir müdür yardımcılığı. Ayrıca bunun ileride nelere gebe olacağını bilipte böyle bir başlık açmak art niyet taşıyor bence. Çocuğa sorsan önce dalga geçer, sonra hayır der.

art niyet nedir açıklayınız lütfen.

osbitos' Alıntı:
Sendikası olmayan bir öğretmene; yeni açılan bir okula müdür yardımcılığı teklif edilse, arkasından da "şu malum yetkili sendikaya geçiversen iyi olur" gibi şeyler söyleseler...

Hocam teklifi kabul edin. Müdür yardımcısı olun, "sendikaya da sonra bakarız" deyin, bakalım ne diyecekler. :mrgreen:

Hocam bize niye soruyon karektersizsen gececen iste.gerci bilmiom hangi sendika belkide teksen bilmiom tabi tam kesin degil.dedigim gibi karaktersiz ve serefsizsen ve bir makam mevki sahibi olmakta gec kaldim diyorsan yasitlarim aldi basini gitti diyorsan senin dunyana hitap etmesede sendikaya girmelisin yani. Come on men hadi adamim

Hocam mevcut okulunda ders saati ve normunda sıkıntı yoksa idarecilikten uzak durulmalı. Hele de yeni açılacak bir okuldan bahsediliyorsa teklif yapılan ortamdan koşarak kaçmakta fayda var.
Sendika mevzusunu geçtim yeni açılacak okulun derdi saymakla bitmez. Bir sürü fiziksel eksiklik ve hata çıkacak, öğretmenlerin çoğu ücretli ve görevlendirme olacak, sıfırdan gelecek öğrenci ve veliler ayrı dert. Okulun ihtiyaçları için parayı denkleştirmede neler çekeceksiniz. Ders saati bitince çıkıp gidemeyeceksin...

cehcah' Alıntı:
Sendika aracılığıyla bazı yerlere gelenlere ***** ve karaktersiz denmez, etrafınıza bakın, akp den önce kamuda üst düzey yerleştirilmiş bir ton adam var, bunlar hepsi ***** ve karaktersiz mi?

Burada müdür yardımcılığı başlığı açılıyor, arkadaşların çoğu aman başını ağrıtma dersini ver çık git diyor, bu arkadaşta bir yem attı millet hemen sendikaya yüklendi, akıllı adam böyle başlık açar mı? art niyetli açılmış başlık.

Evet ş******* ve karaktersiz denir. Torpille, adam kayırmacayla, başkalarının hakkına girerek yapılan her türlü görevlendirmede; bir yerlere gelen de, bir yerlere adam yerleştiren de hem ş******* hem de karaktersizdir. Bu akpden önce de ş*******lik ve karaktersizlikti, şimdi de öyle. Hatta şimdikiler bu karaktersizliği yaparken;ağızlarından Allah'ın adını düşürmedikleri için, bile bile kul hakkı yedikleri için ve akpden önce bu işin karaktersizlik olduğunu bildikleri halde yine de yaptıkları için daha ş******** daha karaktersizdir. Kul hakkı her zaman kul hakkıdır.

cehcah' Alıntı:
Sendika aracılığıyla bazı yerlere gelenlere ***** ve karaktersiz denmez, etrafınıza bakın, akp den önce kamuda üst düzey yerleştirilmiş bir ton adam var, bunlar hepsi ***** ve karaktersiz mi?

Burada müdür yardımcılığı başlığı açılıyor, arkadaşların çoğu aman başını ağrıtma dersini ver çık git diyor, bu arkadaşta bir yem attı millet hemen sendikaya yüklendi, akıllı adam böyle başlık açar mı? art niyetli açılmış başlık.

ya kardeşim art niyet diyosun da o art niyet ne onu anlamıyorum. ben burada bizzat yaşadığım bir olayı anlatıp insanların bundan haberdar olmasını istedim. benim sendikam yok. herhangi bir sendikaya da yakın hissetmiyorum kendimi. öyle ya da böyle türkiye'deki sendikacılığın yanlış yapıldığını düşünüyorum. daha önceki kadrolaşmadan haberim yok çünkü görev sürem çok fazla değil. art niyet dediğiniz sendikayı kötületmekse, insanlara yanlışı göstermek bir suç değildir. başka sendika bunu yaparsa o da yanlıştır siz de onu gösteriniz.

cehcah' Alıntı:
Bu kadar millete ***** ve karaktersiz diyebiliyorsan ve adamsan git yüzlerine söyle bunları.

******* ve karaktersiz olanlara, aferin iyi yaptın diyecek halimiz yok. Eyyamcı değilim şükür Allah'a. Ben yüzlerine de söylüyorum da, adamlarda yüz kalmadığı için cevap veremeden sırtarıp kalıyorlar. Çünkü biliyorlar "akp den öncede böyleydi" bahanesinin, beni kandıramayacağını. Akp den öncekiler hırsızsa, şimdikiler hırsız olmasın mesela. Kimsenin kul hakkına göz dikmesinler. İnsanlar üç kuruş menfaat için onurunu satarken ve kul hakkı yerken problem değilde, biz buna tepki verince sorun oluyorsa; böyle millete söyleyecek söz de kalmaz ya... Sen adamsan, kul hakkı yemeye "akp den öncede böyleydi" diyerek arka çıkmazsın...

mkutlukyildirim' Alıntı:
cehcah' Alıntı:
Bu kadar millete ***** ve karaktersiz diyebiliyorsan ve adamsan git yüzlerine söyle bunları.

******* ve karaktersiz olanlara, aferin iyi yaptın diyecek halimiz yok. Eyyamcı değilim şükür Allah'a. Ben yüzlerine de söylüyorum da, adamlarda yüz kalmadığı için gülüp geçiyorlar. İnsanlar üç kuruş menfaat için onurunu satarken problem değilde, biz buna tepki verince sorun oluyorsa; böyle millete söyleyecek söz de kalmaz ya...

:alkis: :alkis: :alkis:

mkutlukyildirim' Alıntı:
cehcah' Alıntı:

******* ve karaktersiz olanlara, aferin iyi yaptın diyecek halimiz yok. Eyyamcı değilim şükür Allah'a. Ben yüzlerine de söylüyorum da, adamlarda yüz kalmadığı için gülüp geçiyorlar. İnsanlar üç kuruş menfaat için onurunu satarken problem değilde, biz buna tepki verince sorun oluyorsa; böyle millete söyleyecek söz de kalmaz ya...

:+1:

Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok!

Mevcut durumdaki idarecilerin büyük çoğunluğu sadece elbiseden ibaret. Sadece eyyamcı oldukları için birilerinin itelemesiyle, sınavda çıkacak soruları ellerine vermesiyle, koltuklara başkalarının haklarını gasp ederek, torpille oturmuş, vasıfsız, bilgisiz, sadece onları koltuklara oturtanların emirleriyle iş yapan kişiler. Birde bu yaptıklarını kendilerine hak olarak görüyorlar ya, Allah böylelerini de destekçilerini de bildiği gibi yapsın...

arkadaşlar gelinen noktada, benimle kim konuşursa konuşsun -sendika temsilcisi, yönetim kurulu üyeleri, şube müdürleri, okul müdürü- burada bildirdiğim düşünceleri aktardım. çalışan insan istiyorlarsa sendikaya bakmayacaklar dedim. talebimin olmadığı ve bana teklif edilen bir görev için -ki çok da önemli değil- hiçbir sendikaya üye olmayacağımı belirttim. şimdi sonuç bekleniyor. sonucu burada bildireceğim.

Sonuç ile ilgili bilgi vereceğimi söylemiştim.
Merak edenler için...
Sendikalı değilim ve görevlendirmem yapıldı.
Hakkımızda hayırlısı.

osbitos' Alıntı:
cehcah' Alıntı:
ne yaptınız be, sanki genel müdür atayacaklar, altı üstü bir müdür yardımcılığı. Ayrıca bunun ileride nelere gebe olacağını bilipte böyle bir başlık açmak art niyet taşıyor bence. Çocuğa sorsan önce dalga geçer, sonra hayır der.

art niyet nedir açıklayınız lütfen.
Onların, En azından bir üye kazançları olacak, başka ne gibi bir niyet olabilir ki?
Ama siz bu ufak koltuk karşılığında ne kaybedeceksiniz onu düşünün önce .
Üyelik size basit gibi gelebilir ama üyelik gönülden olmalı.

Geri