Sendikalar Ne Kadar Zam İsteyeceklerini Açıkladı

Kodla Büyü

girdap08

Süper Üye
Süper Üye
Cumhurbaşkanı Gül, Mecliste kabul edilen toplu sözleşme yasasını onaylarsa, memur ve memur emeklilerinin aylardır beklediği 2012 zammı için süreç başlayacak.
Yeni zamlı maaş için memur konfederasyonları ve hükümet ilk kez toplu sözleşme masasına oturacak.
Peki, hükümetten ne kadar zam istenecek?
Kim Ne İsteyecek?

KAMU-SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk ;
"Son 10 yılda memurun maaşlarında yüzde 30'luk erime var.Kamu çalışanlarının yüzde 30'luk erimesini ya da bir kısmını en azından yarısını telafi edecek bir taleple oturacağız." dedi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ;
"Hükümetin bütçesinde 3+3 ve cüzi oranda enflasyon farkı var. Biz şunu talep edeceğiz. Hükümetin son 1 yılda temel gıda, benzin, doğalgaza ne kadar zam yaptıysa aynı oranda kamu çalışanına verilmelidir." dedi.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ;
"Enflasyonun üzerinde bir zam olması mücadelemiz olacak. Şuanda zam oranlarını telaffuz etmeyelim önce yasa sonra masa." dedi.

Zam Dışındaki Talepler:

Memur-Sen, Kamu-Sen ve Kesk'in tek talepleri zam değil.
KAMU-SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk ;
"Eşit işe eşit ücret uygulaması yeni eşitsizlikler meydana getirdi. Öğretmenlerimiz, akademisyenler, postacılar açısından sorunlar var. Ek ödeme oranlarının yüzde yüz oranında artırılmasını talep edeceğiz ve emekliliğe yansıtılmasını isteyeceğiz " dedi.

" Çalışılırken elde edilen kazanımların emekliye yansıması mücadelesini vereceğiz. Kalan sözleşmelileri kadroya geçirmek, toplu sözleşme ikramiyesinin anlamlı hale gelmesi için mücadele vereceğiz." dedi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ;
"Birçok mesleki ve özlük konularında ciddi sıkıntılarımız var hükümet tek taraflı KHK, yönetmeliklerle kamu çalışanlarının özlük hakları ortadan kaldırılıyor. Bunun da görüşülmesi lazım.'' dedi.

kamu senin dediğine bak bu nedir yahu?
efendim %30 kaybımız varmış. bunun yarısını isteyeceklermiş...neden %30 u da isteyemiyorsunuz?
ne demişler isteyenin bir yüzü kara:))

Şaka bi tarafa artık sendikaları bile zam isteyemez hala çevirdiler. birileri bişey istese azarlıyorlarmı nedir?????

hocam yetkili sendikadan bi umudun varmı hala senin? onlardan bişey beklemek komik bence.

aslında yetkili senidikanın bu konularda yetersiz kaldığını ve hatta hükümetle birlikte bazı kararları aldığını kendi üyeleri de biliyordur. ancak farklı konularda yardımcı oldukları söyleniyor. mesela atamalarda veya idareci atamalarında yada sırf bu sendikalı diye diğer kamusal alanlarda ayrıcalık yapabildikleri söyleniyor. işimi yaptırayım diye üye olacağını söyleyenler vardı ve kulaklarımla duymuştum...

bence hiç zam vermesinler. hatta maaşlarda indirim yapılmalı. maaşlarımızda %40'lık indirim istiyorum. evimi aldım arabamı aldım. geçinebiliyorum.

evi arabası olmayıp geçinemeyenler hala sendikacılık yapmayan bir sendikadalarya bence onlara indirim gerekli. yapsınlar indirimi onlar düşünşün. hiç kafama takmıyorum.

ozzzzz80' Alıntı:
efendim %30 kaybımız varmış. bunun yarısını isteyeceklermiş...neden %30 u da isteyemiyorsunuz?

Şaka bi tarafa artık sendikaları bile zam isteyemez hala çevirdiler. birileri bişey istese azarlıyorlarmı nedir?????
be mübarek keşke yazının tamamını okusaydın. eleştirdiğin sendika 10 yılda maaşlar %30 eridi demiş. en azından %15 ini almak istiyor ve ekliyor. ek ödemede de %100 artış istiyor. %100 artış demek 489 tl demektir. Yetkili sendika ve siz sevgili zümrelerimin dikkatine...

neden %30 isteyemiyor sayın hocam ben bunu soruyorum. varsa cevabın buna yaz. ek ödemeyi kaldıracaklar senin haberin yok sanırım. 18 farklı maaş tasarısı var hükümetin ve ek ödeme kaldırılacak.

ozzzzz80' Alıntı:
neden %30 isteyemiyor sayın hocam ben bunu soruyorum. varsa cevabın buna yaz. ek ödemeyi kaldıracaklar senin haberin yok sanırım. 18 farklı maaş tasarısı var hükümetin ve ek ödeme kaldırılacak.
ben %40 indirim istiyorum maaşlardan hocam. isteyenin bir yüzü

her_dem' Alıntı:
ozzzzz80' Alıntı:
ben %40 indirim istiyorum maaşlardan hocam. isteyenin bir yüzü

şakayla karışık doğru söylüyosun bencede BETER OLALIM!!!

ozzzzz80' Alıntı:

öncelikle bunu ilk istemesi gereken yetkili sendikadır. yetkili sendikanın enflasyon oranında istemesi ni düşünürsek bizimkiler yinede bayağı fazla istemiş oluyorlar hocam. neden 30 değil i sorgulamaktan önce neden enflasyon diyenleri sorgulasak daha da iyi olur. Çünkü mühür onlarda.

Ek ödemeye gelince kaldırılacağından habeim yoktu. eğer kesin bir bilgiyse bizimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Dönelim sorunuza neden %30 istemiyorlar. Haklısınız kayplarımızın tamamının istenmesi gerekir. Bu konuda hem fikirim. Ancak KAMUSENinin teklifini yeniden yazıyorum

"Kamu çalışanlarının yüzde 30'luk erimesini ya da bir kısmını en azından yarısını telafi edecek bir taleple oturacağız."

demiş. buradan çıkartabileceğimiz sonuç %30 isteriz, olmassa bir kısmını o da olmassa en azından %15 ini isteriz demektir hocam. Yani kimse %30 istemiyoruz demiyor. Saygılar...

Bu arada espri olarak yazıyorum . Sorulan her soruya verilecek mantıklı ve geçerli bir cevabımız mutlaka vardır.

Biz yaptıklarımızı bilerek yapıyoruz. O yüzden de sorgulandığında cevaplarını da biliyoruz.

ozzzzz80' Alıntı:
aslında yetkili senidikanın bu konularda yetersiz kaldığını ve hatta hükümetle birlikte bazı kararları aldığını kendi üyeleri de biliyordur. ancak farklı konularda yardımcı oldukları söyleniyor. mesela atamalarda veya idareci atamalarında yada sırf bu sendikalı diye diğer kamusal alanlarda ayrıcalık yapabildikleri söyleniyor. işimi yaptırayım diye üye olacağını söyleyenler vardı ve kulaklarımla duymuştum...

Ben Türk Eğitim Sen'liyim. Yetkili sendika olmamasına rağmen maaşımda 200 TL altındaki bir zamda istifa edeceğim sendikamdan. Çünkü masaya onlarda oturacaklar. Yetkili sendika üyeleri sizde var mısınız?

google amcaya yazın memurlara 18 farklı maaş tasarısı diye mutlaka çıkar bişeyler. şimdilik tasarı olduğundan dolayıda kesin bir bilgi arayamayız öyle değilmi? ben kendim paylaşmıştım mynette ki manşet haberi konu açarak...

bu arada yanlış anlamaya yol açtığımı fark ettim. yanlış bi giriş yapmışız mevzuya kusura bakmayın. türk eğitim sen li olmasamda öğretmenler başta memurlara ekonomik konularda iyi destek çıktıklarını bilrim.
ama işte %30 derken %15 istesek ayıp olmaz gibi bi açıklama olmuş. durum bundan ibarettir.

okanformula' Alıntı:
ozzzzz80' Alıntı:

Ben Türk Eğitim Sen'liyim. Yetkili sendika olmamasına rağmen maaşımda 200 TL altındaki bir zamda istifa edeceğim sendikamdan. Çünkü masaya onlarda oturacaklar. Yetkili sendika üyeleri sizde var mısınız?

arkadaşım sana 1-2 soru sormak istiyorum. Diyelim devlet 4+4 verdi.(şu sıralar meşhur diye). Memursen kabul etti. ne olacağını biliyor musun? masada söz hakkın (malum 1 kişi ile temsil edileceğiz) yoksa bu seni davanda haksız olduğuna ya da davanın başındakilerin istemediği anlamına gelmez. senin dediğin ne zaman gerçekleşir biliyor musun. Yetkiyi tekrar alırız o masa da söz hakkı olan taraf oluruz. ondan sonra senden önce ben istifamı veririm. Ama şuanda KAMUSEN için yazdıkların bence çok ama çok yanlış .

ozzzzz80' Alıntı:
google amcaya yazın memurlara 18 farklı maaş tasarısı diye mutlaka çıkar bişeyler. şimdilik tasarı olduğundan dolayıda kesin bir bilgi arayamayız öyle değilmi? ben kendim paylaşmıştım mynette ki manşet haberi konu açarak...

bu arada yanlış anlamaya yol açtığımı fark ettim. yanlış bi giriş yapmışız mevzuya kusura bakmayın. türk eğitim sen li olmasamda öğretmenler başta memurlara ekonomik konularda iyi destek çıktıklarını bilrim.
ama işte %30 derken %15 istesek ayıp olmaz gibi bi açıklama olmuş. durum bundan ibarettir.

est. hocam ne kusuru. burada sadece bilgi paylaşımında bulunuyoruz. ;)

Temmuza fazla bir süre kalmadı. Bir defalık %5-6 yapıp 2012 için zam bahsini kapatırlar. Nasıl olsa kendi hesaplarına göre enflasyon o rakamlarda çıkıyor.

ozzzzz80' Alıntı:

aynen öyle ya.. madem %30 kayıp var bunu hesapladıysan tahsil et, iste.. kendilerine %100 verirken verdiler..

3+3 alırlarsa öpüp başımıza koyarız. verecekleri farkların faizleri verilmez. temmuza kadar bikaç ay zamlı maaş alırız sonra vergi dilimine gireriz zaten.

inşallah yanılırım ama max 3+3 verirler diyorum ben.

"Enflasyonun üzerinde bir zam olması mücadelemiz olacak. Şuanda zam oranlarını telaffuz etmeyelim önce yasa sonra masa." dedi.

Bu zat gelecek seçimde milletvekili olacak. Tam bir (?) politikacı ağzı var. Badem bıyıklım benim maşallah :alkis:

Greenberet83' Alıntı:

Bu zat gelecek seçimde milletvekili olacak. Tam bir (?) politikacı ağzı var. Badem bıyıklım benim maşallah :alkis:
:verymad: :verymad: İçimden neler düşünüyorum bu adama bir bilse kendinden nefret ederdi yemin ederim.

ozzzzz80' Alıntı:
hocam sendika yüzde 1000 de ister ama mantıklı olmak lazım. anladığım kadarı ile duygusal yaklaşmışsınız. ve hükümetin max verebileceği rakamlar belirlenirken ne gibi işlerin döndüğü konusunda bilginiz yok. sendikaların masada mantıksız bir rakam söyleyemez. gülerler vallahi.

aslında alınabilecek max tutar belli yani sen yüzde binde istesen max alınacak belli sendikanın mücadelesi max almak hükümet ne kadar kısarım derdinde olay bu

tabii yetkili sendikadan ümit kesilmez ne de olsa kankiler.
benim tahminim yetkili sendika %11 + 450 seyyanen alır.

barthez' Alıntı:
Greenberet83' Alıntı:

:verymad: :verymad: İçimden neler düşünüyorum bu adama bir bilse kendinden nefret ederdi yemin ederim.

Parantezin içine doldurulacak o kadar şey var ki hocam. Sayfalar bitmez ama ömür biter.Badem bıyıkla-ampülle bu dünya işlerini iyi çeviriyorlarda, öbür dünyada haklarını yedikleri insanların işlerini nasıl çevirecekler çok merak ediyorum.

Geri