zzeytinci' Alıntı:Arkadaşlar sene başında hem bilişim teknolojileri hem de bilişim teknolojileri ve yazılım dersi için ayrı ayrı okul zümresi yapmamız gerekmez mi?
Bu şekilde düşünmemin sebebi bu iki dersin öğretim programlarının farklı olmasıdır.
hocam elinizde 5.ve 6.sınıfların sene başı zümresi varsa paylaşabilir misiniz?KöfteHoRr' Alıntı:7-8 lerde seçmeli BT dersiniz varsa onun için ayrı zümre gerekiyor
Maalesef hocam, açıkçası daha 5. sınıflara ne anlatacam, 6. sınıflara ne anlatacam ona bile karar veremedim. Onları tam belirledikten sonra zümrede tutanak altına almak istiyorum.kardelen-16' Alıntı:hocam elinizde 5.ve 6.sınıfların sene başı zümresi varsa paylaşabilir misiniz?KöfteHoRr' Alıntı:7-8 lerde seçmeli BT dersiniz varsa onun için ayrı zümre gerekiyor
Hocam aynı dersin farklı sınıf düzeyleri için bile farklı zümre yapılıyorken, 5-6. sınıflarda okutulan zorunlu bir ders ile 7-8. sınıflarda okutulacak seçmeli bir dersin zümreleri nasıl ortak yapılabilir? Bi kere biri 2 saat biri 1 saatlik ders?faskerhat' Alıntı:Zümrede zaten görüşülen bir madde var. O maddede de "yenilikler,genelgeler" kısmı var. Yani 5. ve 6. sınıflara getirilen yenilikleri ve genelgeleri o maddede belirtirsiniz. Tek zümre yeterli olmuş olur bence.
KöfteHoRr' Alıntı:Hocam aynı dersin farklı sınıf düzeyleri için bile farklı zümre yapılıyorken, 5-6. sınıflarda okutulan zorunlu bir ders ile 7-8. sınıflarda okutulacak seçmeli bir dersin zümreleri nasıl ortak yapılabilir? Bi kere biri 2 saat biri 1 saatlik ders?faskerhat' Alıntı:Zümrede zaten görüşülen bir madde var. O maddede de "yenilikler,genelgeler" kısmı var. Yani 5. ve 6. sınıflara getirilen yenilikleri ve genelgeleri o maddede belirtirsiniz. Tek zümre yeterli olmuş olur bence.
Aynı ders değil işte hocam, öğretim programı birbirinden farklı, düzeyler birbirinden farklı. Hiçbir farklı olmasa bile zorunlu ders için zümrede sınav tarihleri değerlendirme yöntemleri belirlenir, seçmeli dersler için zaten notla değerlendirme yok.faskerhat' Alıntı:KöfteHoRr' Alıntı:Hocam aynı dersin farklı sınıf düzeyleri için bile farklı zümre yapılıyorken, 5-6. sınıflarda okutulan zorunlu bir ders ile 7-8. sınıflarda okutulacak seçmeli bir dersin zümreleri nasıl ortak yapılabilir? Bi kere biri 2 saat biri 1 saatlik ders?faskerhat' Alıntı:Zümrede zaten görüşülen bir madde var. O maddede de "yenilikler,genelgeler" kısmı var. Yani 5. ve 6. sınıflara getirilen yenilikleri ve genelgeleri o maddede belirtirsiniz. Tek zümre yeterli olmuş olur bence.
Aynı dersin farklı sınıf düzeyleri için hep tek yaptık. Biz ise aynı derse farklı bir ders adı ile yenilenmiş şekilde giriyoruz o yüzden öyle düşündüm yani eski sistem arada kaynasın.
şu anda elimizdeki tek somut kaynak "öğretim programı" 13 ve 14. sayfadaki konular. Artık onlara göre kendiniz konu belirleyeceksiniz hocampatari' Alıntı:neye göre zümre yapacaksınız çok merak ediyorum.
hadi 2 değil 3 te yapayım 5 de yapayım da 1 hafta kala kılavuzu geçtim içerik bile ortada yok. bari içerik olsaydı bizler birşeyler uydurur plana dönüştürürdük,
Not:sınıfım var dehşet bir sınıf bütün kasalar yerde ve açık birşekilde, belli ki birileri ameliyata başlayıp hasta gidince öyle bırakmış bari defnetseydin...
Not : Müdür zümre istiyor, içerik yok ki, performans proje konuları da olsun istiyor, dersin amaçlarını istiyor, nereye ulaşacakmışım(otobüs durağına kadar gidebilirim şu an demeyi düşünüyorum yarın-kesin tartışma çıkacak yarına)
faskerhat' Alıntı:Zümrede zaten görüşülen bir madde var. O maddede de "yenilikler,genelgeler" kısmı var. Yani 5. ve 6. sınıflara getirilen yenilikleri ve genelgeleri o maddede belirtirsiniz. Tek zümre yeterli olmuş olur bence.