Seneye 7. Sınıf BTY Zorunlu Olur Mu?

Kodla Büyü

miracle1985

Aktif Üye
Arkadaşlar bu konu hiç geçti mi bilmiyorum ama malum 4+4+4'e geçiş basamak basamak oluyor. Bu durumda seneye 7. sınıfta dersimiz zorunlu olur mu? Yoksa teknoloji tasarım nasıl sadece 7-8'de zorunlu ise bizim branş da sadece 5-6 olarak kalır mı? Norm açısından önemli bi durum da bu o yüzden soruyorum...

5 ve 6 larda zorunlu ... şuan için 7 ve 8 lerde zorunlu olması söz konusu değil.(ttkb nin çizelgesine göre) sadece seneye 7 lerde 2 saat seçmeli, daha sonraki sene 8 lerde yine 2 saat seçmeli ... tabi seçerlerse...

Hocam şu an böyle olduğunu biliyorum zaten sonuçta işin içindeyim. Seneye 7lerde zorunlu olur mu diye soruyorum ben.

miracle1985' Alıntı:
Hocam şu an böyle olduğunu biliyorum zaten sonuçta işin içindeyim. Seneye 7lerde zorunlu olur mu diye soruyorum ben.
şuan dan kastım, mevcut çizelgeye göre demekti.. yani olmasını tabiki isteriz ama çizelgede değişiklik yapılmazsa seneye de aynı daha sonraları da...

kimse ne olacağını bilmiyor kimileri seneye 7 lerde 2 saat seçmeli olacak kimileri ise gelecek yıl 7 lerde 2 saat zorunlu olacak diyor net fikri olan kim var??

7 ve 8 de zorunlu olmaz hocam... Boşuna umutlanmayın...

Hatta dua edelim de 5 ve 6 larda zorunlu yaptıkları dersleri bi kaç sene sonra geri almasınlar...

Hocam bende dersin zorunlu olmasından yanaydım bu seneye kadar. Bu sene gördüm ki bir çok okulda bt sınıfları çöp olarak atılmış, öğretmen ve idarecilerin bize bakış açıları "tamirci" olduğu için boş zamanımızın olmadığını anlayamıyorlar, bunaltıyorlar, sınav ve performans için resmen çocukların peşinden koşuyoruz. Bunun gibi bir çok nedenden dolayı 5 ve 6lar yeterli diye düşünüyorum bugunlerde...

kendinizi idareye ezdirmeyin hocam biraz hata sizde benim görevlerim bunlar diye btr yönetmeliğini gösterdim idare daha bir şey diyemiyor bu kadar basit

eyolcu' Alıntı:
Hocam bende dersin zorunlu olmasından yanaydım bu seneye kadar. Bu sene gördüm ki bir çok okulda bt sınıfları çöp olarak atılmış, öğretmen ve idarecilerin bize bakış açıları "tamirci" olduğu için boş zamanımızın olmadığını anlayamıyorlar, bunaltıyorlar, sınav ve performans için resmen çocukların peşinden koşuyoruz. Bunun gibi bir çok nedenden dolayı 5 ve 6lar yeterli diye düşünüyorum bugunlerde...
çok saçma

hocam tüm sınıflarda zorunlu olsa sadece derse girer çıkarsın. BTR falan istemene gerek kalmaz, idare sana tenefüste bişeyler yap diyor ve sen yapıyorsan bu senin hatan. Bırakında tenefüs yapalım de bazen...

Hatta tüm arkadaşlarıma önerim her tenefüs kesinlikle öğretmenler odasına gidin. Gitmediğimiz için bizi öğretmen olarak görmüyor bazıları. Gidin çayınızı kahvenizi için. Herkes gibi...

çok saçma olan yeri neresi? BTR ile de alakası yok ama millet basit olduğu için hemen bize geliyor.

İdareye ve öğretmenlerle restleşiyorum ama hala anlamıyorlar. Dönem bası toplantıda açık açık dedim "öğretmenim ben, tamirci değilim ayrıca bunlara ayıracak zamanım yok". Hala geliyorlar. Bos derslerimde idareye yardım edecekmisin diye müdür odasına çağırıp konustu orada da "devlet beni buraya ders için atadı tamircilik için değil, ayrıca dinlenmem gerek dedim" anlamadılar yinede... Bunlardan bıktığım için idareci olacam inş ve emin olun rahat ettireceğim ilk brans bilgisayarcılar ve 5 ana ders öğretmnleri...

hocam restleşmek demek kendi bildiğini yapmaktır. sen yok mok diyosun ama yinede yapıyosun anladığım kadarıyla...

Çok saçma meselesi;

Hocam benim anladığım kadarıyla; "ders saatim full olsa yine bana iş yaptırırlar diyorsun." sen. Ben de diyorum ki bu saçma. Bizler öğretmeniz dersimiz full olsa ders dışı boş zamanımız olmayacağına göre TAMİRCİLİK yapmamış olursunuz. Bu açıdan düşünmenizi temenni ederim...

Koyulan tavır önemlidir. İdarede dahil bazı işlere sizi kimse zorlayamaz. Teneffüs yapmak ders dışı okulda bulunmamak gibi haklarınız var eğer normal ders öğretmeni iseniz. Bizim idare saçma salak bir ders programı koymuş bana, 1 er saat boşluk var 4 gün ama hep araya koymuşlar yani 2. saate. Toplamda 28 saat dersim var. Akılları sıra o boş saatlerde okulda olacağımı düşünmüşlerdir mutlaka yoksa bu tesadüf değildir. Bende inadına boş derslerde okulda olmuyorum arayan olursada açmıyorum idareden adam olan anlar.

Diğer konu çizelgeye göre önümüzdeki yıl 7. sınıflarda seçmeli olacak derslerimiz ama son zamanlarda yazılım dersinin önemini vurguluyor birileri Başbakanda dahil. Sanırım 3 5 yıllık bir süreçte tablet ihaleleride olumlu sonuçlanırsa dersimiz zorunlu olacaktır.

goodielife' Alıntı:
hocam restleşmek demek kendi bildiğini yapmaktır. sen yok mok diyosun ama yinede yapıyosun anladığım kadarıyla...

Çok saçma meselesi;

Hocam benim anladığım kadarıyla; "ders saatim full olsa yine bana iş yaptırırlar diyorsun." sen. Ben de diyorum ki bu saçma. Bizler öğretmeniz dersimiz full olsa ders dışı boş zamanımız olmayacağına göre TAMİRCİLİK yapmamış olursunuz. Bu açıdan düşünmenizi temenni ederim...

Hocam işte onun mücadelesini veriyorum. UFak birseyse bakıyorum ama uzun sürecekse asla. Kendimi kötü hissediyorum "hayır" derken ama mecburum ve bunu iyi öğrencim. Ayrıca dersim tam olsa yaptırır demiyorum sadece yüzsüzlükler diz boyu ve eminim 30 değil 40 saat girsem yine gelirler ve tamircilik yapmamı isterler. Kısaca ders sayısı ile değil mantıkları ile ilgili diye düşünüyorum. basıma gelen iki olayı anlatayım, ikisinin isteğide "format atabilir misiniz "dedi, bende zmanım yok atamam dedim. Biri evde atamaz mısınız dedi, diğeri ise gitti ve bir gün sonra geldi eşinin attığını söyledi. Hocam mantıkları aynı olduğu sürece benim kafa rahat olmayacak...

bir tavsiye:

1) özel işlerle ilgilenmiyorum diyebilirsiniz. ve ekleyip eğer yinede isterseniz fiyatlar bu şekilde deyip daha önceden hazırlamış olduğunuz bir kağıt ya da broşürü çıkarıp koyarsınız önlerine. 1 saat ek ders için herşeyi yapacak kafaya sahip öğretmenler(hepsi için konuşmuyorum ama mutlaka o tipler sizlerin okullarında da vardır.) işin içine para girince geri adım atacaklardır.
2) bana gelince ben özel bir firmaya yönlendiriyorum. BTR görevimi yapmış oluyorum.(hem çözüm önerisi sunuyorum, hem de karşıdaki kırılmıyor. canı isterse)

eyolcu' Alıntı:
goodielife' Alıntı:

Çok saçma meselesi;

Hocam işte onun mücadelesini veriyorum. UFak birseyse bakıyorum ama uzun sürecekse asla. Kendimi kötü hissediyorum "hayır" derken ama mecburum ve bunu iyi öğrencim. Ayrıca dersim tam olsa yaptırır demiyorum sadece yüzsüzlükler diz boyu ve eminim 30 değil 40 saat girsem yine gelirler ve tamircilik yapmamı isterler. Kısaca ders sayısı ile değil mantıkları ile ilgili diye düşünüyorum. basıma gelen iki olayı anlatayım, ikisinin isteğide "format atabilir misiniz "dedi, bende zmanım yok atamam dedim. Biri evde atamaz mısınız dedi, diğeri ise gitti ve bir gün sonra geldi eşinin attığını söyledi. Hocam mantıkları aynı olduğu sürece benim kafa rahat olmayacak...

iyi de hocam bu dediğin şey ders saati ile ilgili bişey değil ki, insanlardaki mantaliteyi bir anda değiştiremeyeceğimize göre sizin bu sorununuz kolayca çözülemez. il içi tayinle farklı bir okul ve farklı bir çevrede belki daha rahat edebilirsiniz. Tabi gittiğiniz yerde ilk izlenimde kırmızı çizgilerinizi belirgin tutmanız gerekir... Çok da canımızı sıkmaya değmez aslında. Rahat, gevşek, umursamaz olabilsek çok güzel olacak da ben dahil bilişimciler yapamıyor bunu...

Çok sevdiğim okulum ilkokul olunca bu sene yeni geldim bu okula. Ders saati ile bağlantıyı yukarıda demiştim, adamlar derste bile yanıma gelebiliyor bazen:S ah hocam ah o kadar bunaldım ki idareye geçmek için can atıyorum...

öğretmenler eğitmekten öğretmekten daha çok kendi rahatlığının derdine düşer olmuş .. 4 saat dersim olsun rehber öğretmen olayım okulda bekleyim çıkış saatim gelene kadar ..

Geri