Serbest etkinlikler yerleşkesi

Kodla Büyü

vracula

Üye
Ders saatlerinin düşeceğini okuyunca dedim ki bizim ders gözden çıkarılmış. Bütün okullarda ve bakanlık nazarında bilgisayar öğretmenlerine, bilgisayar bozulduğu zaman yaptırılacak teknisyen (diğer zamanlarda da müdür ve yardımcılarının emir eri) nazarıyla bakılıyor. Bakanlığın ileride işsiz ordusuyla karşılaşmaması için derhal yök ile iletişime geçip bilgisayar öğretmenliklerini kapattırması gerekiyor. Ama bunu yapacak kişilerin bir plan hazırlaması gerekiyor o da bakanlık yetkililerinde bulunmayan bir özellik.
Günü birlik yapılan planlar, günü birlik bozulur.
Eğitimi yap boz tahtasına çeviren meb anlayışına ve onun başına geçen bakanlara yazıklar olsun.
İleride ne olacak onu tahmin edelim. Şimdi aynı dönüşüm liselerde de var. Bütün genel liseler meslek lisesi veya anadolu lisesine dönüştürülecek. Meslek lisesine dönüştürülen liselerde bilgisayar öğretmeni açığı hat safhaya çıkacak ve bilgisayar öğretmenleri oraya şutlanacak. Ben böyle tahmin ediyorum.

Meb işini doğru dürüst yapsaydı hiç bir devlet yetkilisi çocuğunu yurt dışında okutmazdı. Kendi sistemlerine kendileri inanmıyorlar. Bundan sonra okulların adını değiştirelim. Okul= Serbest etkinlikler yerleşkesi. Bütün öğrenciler yurt dışında eğitim alsın, serbest zamanlarda Türkiyeye gelsin.

serbest etkinliklerin yapılması çok doğru ama etkinlikler çok fazla "serbest" olmasın. yani öğrencilerin başıboş duracağı ya da gidin top oynayın denilecek bir ders-etkinlik olmasın.

aslında özellikle 8. sınıflar için de en az 2 saat serbest etkinlikler olmalıydı. madem 6 ve 7lerde sbsyi kaldırdınız 8. sınıftaki çocuklar bu etkinlikler sayesinde sınav stresini bir nebze olsun atabilirlerdi. bilişim teknolojileri dersinin zorunlu olması gerektiğini (çocukların ve velilerin, bakanlıktakilerin bilgisayarın sadece msn, facebook, google kısaca internetten ibaret olmadığını öğrenmesi için) söylemiyorum bile :D

BBNET
Geri