serbest etkinliklerle ilgili bir soru...

Kodla Büyü

zafer_can

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bir okula formatör olarak atandım. Sene başında okulda bilişim tek. dersi seçilmemiş ve dolayısıyla kitapları da gelmemiş. Müdürün bana söylediği serbest etkinlikler kapsamında 2şer saat 3-4-5. sınıflara benim girmemi istiyor.

Serbest etkinliğe sınıf öğretmeninin mi girmesi gerek yoksa bize serbest etkinlik saatinde ders verebilirler mi?

Ayrıca bildiğim kadarıyla formatör öğretmene okulda ders varsa ve ihtiyaç varsa maaş karşılığına kadar ders verilebilir yazıyor. Bunun dışında bir görev verilmez yazıyor. bu görev verilmez kapsamına serbest etkinlikler dersini bize verirler mi?

hayır kesinlikle veremezler e okula serbest etkinlikler dersi öğretmeni girilirken kim giriliyorsa o vermek zorunda tabiiiki sınıf öğretmenleri. Bilişim dersi ilk kademede kalktıı talim terbiyenin sitesine girip oradaki çizelgeyi alın gösterin hangi sıfatla gireyim deyin geçen eğitim öğretim yılında son kez bilişim dersi seçilmişti zaten açıklamada da varrr bi bakın çizelgeye gösterin müdürünüze resmi olmayan hiç bişey yapmayın

15 saat maaş karşılığına kadar müdürünüz size ders verebilir. sene başında seçilmemiş fakat o zaman sizin geleceğiniz belli miydi okula? şuan size serbest etkinlik kapsamında ders verebilir müdürünüz 4. ve 5. sınıflar için çünkü bakanlıktan gelen yazıda 15 saate kadar derse girer diyor BT Formatörleri için

hamuş' Alıntı:
15 saat maaş karşılığına kadar müdürünüz size ders verebilir. sene başında seçilmemiş fakat o zaman sizin geleceğiniz belli miydi okula? şuan size serbest etkinlik kapsamında ders verebilir müdürünüz 4. ve 5. sınıflar için çünkü bakanlıktan gelen yazıda 15 saate kadar derse girer diyor BT Formatörleri için

sayın hocam görevlendirme yazısında der ki:

"Görevlendirme yapılan öğretmenlere; ihtiyaç olması durumunda , kendi branşında en fazla maaş karşılığı kadar ders görevi verilebilecek, branşında ders açığı bulunmaması halinde herhangi bir ders verilmeyerek bilişim teknolojisi formatör öğretmenlik görevini yürütmesi sağlanacaktır."

Benim anladığım kadarıyla serbest etkinlikler dersi kapsamında 4 ve 5. sınıflara formatör öğretmen girmez ki. Bu dersi sınıf öğretmeni işlemez mi? yazıda "ihtiyaç olması durumunda kendi branşında" diyor. Serbest etkinlikler dersinde bilişim teknolojileri görülecek ve buna sen (formatör öğretmen)gireceksin diyebilirler mi?

Ayrıca okulda 6-7-8. sınıflarda bilişim teknolojileri dersi seçilmemiş durumda. halk kültürü ve medya okur yazarlığı seçilmiş. Müdür bana 4-5lerde serbest etkinlikler dersinde 2şer saat sen bilişim teknolojileri dersine gireceksin diyebilir mi?

zafer_can' Alıntı:
Ayrıca okulda 6-7-8. sınıflarda bilişim teknolojileri dersi seçilmemiş durumda. halk kültürü ve medya okur yazarlığı seçilmiş. Müdür bana 4-5lerde serbest etkinlikler dersinde 2şer saat sen bilişim teknolojileri dersine gireceksin diyebilir mi?

Serbeste etkinlikler dersi sınıf öğretmenlerine ait hocam. Normalde resmi olarak giremezsin. Ama can sınıtsından girerim dersen o başka. :)

1-2-3. sınıflara hiçbir şekilde sınıf öğretmeni dışında öğretmen verilemez. 4-5. sınıflarda ise ttkb'nin yayınladığı ilköğretim okulları haftalık ders çizelgesine göre ders verilir. Serbeset etkinlik saatine de yine sadece sınıf öğretmeni verilebilir. E-okulda bu dersein ataması sadece sınıf öğretmenine açılıyor. Müdürünüzün dediği şekilde girmiş olmanız, resmiyette o okulda hiç derse girmeiğiniz anlamına gelir. Norm güncellemelerinde sadece 6-7-8. sınıflardaki bilişim teknlojileri derslerine bakılacağı için norm fazlası olursunuz.

Sonra demedi demeyin.

Serbest etkinlikler dersine herhangi bir branş (geçen sene bt dışında örneğin resim girdiğini de duymuştum) öğretmeninin girebileceğini yorumlayan ilköğretim idarecilerinin okuduklarını anladıklarından şüpheleniyorum doğrusu :!:

4. ve 5. sınıfta hangi derslere sınıf öğretmeninin gireceği, hangi derslere branş öğretmenlerinin gireceği bellidir. Serbest etkinlikler dersine sınıf öğretmeni girer.

omd' Alıntı:
1-2-3. sınıflara hiçbir şekilde sınıf öğretmeni dışında öğretmen verilemez. 4-5. sınıflarda ise ttkb'nin yayınladığı ilköğretim okulları haftalık ders çizelgesine göre ders verilir. Serbeset etkinlik saatine de yine sadece sınıf öğretmeni verilebilir. E-okulda bu dersein ataması sadece sınıf öğretmenine açılıyor. Müdürünüzün dediği şekilde girmiş olmanız, resmiyette o okulda hiç derse girmeiğiniz anlamına gelir. Norm güncellemelerinde sadece 6-7-8. sınıflardaki bilişim teknlojileri derslerine bakılacağı için norm fazlası olursunuz.

Sonra demedi demeyin.

zaten kendi okulumda 4 ve 5. sınıfların kaldırılmasıyla norm fazlası durumuna düştüm. 2 öğretmen olduğumuz için ben başka bir okula formatör olarak başvurdum ve görevlendirildim. Bu okulda derse girmek veya girmemek benim norm durumumu etkilemeyeceği için norm sorunu bu şekilde değişmiyor. Dersler de seçilmediği için bana ders yüklemeye çalışacaklar. ama benim olmayan derse girmek de mantıklı değil öyle değil mi sayın hocam!

zafer_can' Alıntı:
hamuş' Alıntı:

sayın hocam görevlendirme yazısında der ki:

"Görevlendirme yapılan öğretmenlere; ihtiyaç olması durumunda , kendi branşında en fazla maaş karşılığı kadar ders görevi verilebilecek, branşında ders açığı bulunmaması halinde herhangi bir ders verilmeyerek bilişim teknolojisi formatör öğretmenlik görevini yürütmesi sağlanacaktır."

Benim anladığım kadarıyla serbest etkinlikler dersi kapsamında 4 ve 5. sınıflara formatör öğretmen girmez ki. Bu dersi sınıf öğretmeni işlemez mi? yazıda "ihtiyaç olması durumunda kendi branşında" diyor. Serbest etkinlikler dersinde bilişim teknolojileri görülecek ve buna sen (formatör öğretmen)gireceksin diyebilirler mi?
resmiyette girmeyecez gibi görünsede müdürle ters düşmemek için mecburen giriyoruz hocam 4-5 lerin serbest etkinlik kapsamında seçilen bilişim derslerine çünkü müdür ve il mem deki şube müdürleri 15 saate kadar girsinler diyorlar.Ama diyorsanız ben uğraşırım müdürle mem lükleriyle siz bilirsiniz girmeyin o zaman. Bende formatörüm (maalesef) 12 saat dersim var bunun 8 saati 4-5. sınıfların bilişim dersi aslında 4 saat dersim var 6-7. sınıflar için ama müdür ve 4-5. sınıfların öğretmenleri istedi bilişim dersinin olmasını bu yüzden giriyorum mecburen

Geri