Ses Analizi Yapabilecek Kimse Var mı?

Kodla Büyü

boteci_Z

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar...
benim elimde bir ses kaydı var ve oradaki konuşmaların ayrıntısına ihtiyacım var. bir yuvanın dağılmasını önlemek için bu ses kaydındaki parazitleri silebilecek konuşmanın ne olduğunu çözebilecek,konuyla ilgilenen arkadaşlar,yardımlarınızı bekliyorum...
:(

Aklınıza geldi mi bilmiyorum ama hocam eğer büyükşehirlerden birindeyseniz profösyenel ses kayıt stüdyoları var. İletişime geçtiğiniz taktirde ücretli veya ücretsiz yardımcı olabilirler.

ortmenim' Alıntı:
Aklınıza geldi mi bilmiyorum ama hocam eğer büyükşehirlerden birindeyseniz profösyenel ses kayıt stüdyoları var. İletişime geçtiğiniz taktirde ücretli veya ücretsiz yardımcı olabilirler.

kadıköyde vardır ozaman hocam.aklımdan geçti ama nasıl ulaşağımı bilemedim. internette arama yapıyorum ses kayıt analizi diye, hep başka şeyler çıkıyor. ama dediğinizi yapacağım sanırım.

Aceylan28' Alıntı:
Adobe un bir programında benzer bişey yapmıştım daha önce. Soundbooth veya audition olabilir.
Belki şurdaki sonuçlar işinize yarar.
https://www.google.com.tr/search?q=...j0j7&sourceid=chrome&espv=2&es_sm=93&ie=UTF-8
youtube videolarından da bakmanı tavsiye ederim ordan öğrenmiştim.

bakayım hocam. audocity diye bir program denedim, fakat sesle ilgili hiçbir bilgim olmadığından cızırtılar arttı bir netlik sağlayamadım... denemeye devam...

Arkadaşın verdiği linki sizin için faydalı buldum.
Ben daha geçen hafta bu videoyu görmeden cep telefonum için bir zil sesinde denemiştim.
audacity programının Noise bölümündeki sürgüyü ilerletmek kanaatimce pek bir işe yaramıyor.En azından Ben denemiştim olmadı.
1-Bunun yerine yine aynı programın equlizer ile filtre seçeneğini kullanın derim.
Neticede beyaz gürültü tiz yani ince sesleri (2000hz yukarısı ) içerir.İnsan sesi ise net olarak 200hz-2000hz arasıdır.
Yazdığım şekilde equlizer bölümünden manuel fitreleme oluşturursanız, sesi % 20 civarı netleştirirsiniz.
2-Eğer arkaplan gürültüsü sabit ise sesin olmadığı bir bölümden bu gürültüyü kesip ayrı bir ses kanalı oluşturup, yapıştırın. ve bu kanalda bu gürültüyü ilgili seisn üzerinde 180' faz kaydırması yapın.Gürültüyü yokedene kadar faz açısını değiştirin.
3-Daha sonra amplitude (en başta) seçeneği ile ses volümünü artırın.
Önereceğim seçenekler bunlar. Not 2 numaralı seçenek oldukça uğraştırır. 1 ve 3. seçenekler genellikle işe yarar.Tabiki ses çok zayıf değilse.
Başarılar.

COBOL' Alıntı:
Arkadaşın verdiği linki sizin için faydalı buldum.
Ben daha geçen hafta bu videoyu görmeden cep telefonum için bir zil sesinde denemiştim.
audacity programının Noise bölümündeki sürgüyü ilerletmek kanaatimce pek bir işe yaramıyor.En azından Ben denemiştim olmadı.
1-Bunun yerine yine aynı programın equlizer ile filtre seçeneğini kullanın derim.
Neticede beyaz gürültü tiz yani ince sesleri (2000hz yukarısı ) içerir.İnsan sesi ise net olarak 200hz-2000hz arasıdır.
Yazdığım şekilde equlizer bölümünden manuel fitreleme oluşturursanız, sesi % 20 civarı netleştirirsiniz.
2-Eğer arkaplan gürültüsü sabit ise sesin olmadığı bir bölümden bu gürültüyü kesip ayrı bir ses kanalı oluşturup, yapıştırın. ve bu kanalda bu gürültüyü ilgili seisn üzerinde 180' faz kaydırması yapın.Gürültüyü yokedene kadar faz açısını değiştirin.
3-Daha sonra amplitude (en başta) seçeneği ile ses volümünü artırın.
Önereceğim seçenekler bunlar. Not 2 numaralı seçenek oldukça uğraştırır. 1 ve 3. seçenekler genellikle işe yarar.Tabiki ses çok zayıf değilse.
Başarılar.

çok tşk hocam.akşam eve gittiğimde ilk işim bunu denemek olacak...

Geri