Ses kartı driver sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mesut41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mesut41

Aktif Üye
Arkadaşlar labta iki bilgisayarın ses kartını bir türlü kuramadım...Kaç tane driver indirdim bir türlü olmadı...Yükleme sonunda donanım çalışmaz (kod 10 hatası) diye bir uyarı çıkıyor...Ses kartının istediği driver realtek ac'97 audio controller driver...Sebep ne olabilir...Sizin elinizde bu driver varsa paylaşırsanız sevinirim..İyi akşamlar...

mesut41' Alıntı:
Arkadaşlar labta iki bilgisayarın ses kartını bir türlü kuramadım...Kaç tane driver indirdim bir türlü olmadı...Yükleme sonunda donanım çalışmaz (kod 10 hatası) diye bir uyarı çıkıyor...Ses kartının istediği driver realtek ac'97 audio controller driver...Sebep ne olabilir...Sizin elinizde bu driver varsa paylaşırsanız sevinirim..İyi akşamlar...

Hocam çözdünüzmü probleminizi, bende de aynı sorun var halldemedim 2 gündür.

1. driveri komple ama komple kaldır.
2. restart
3. driverpack2010 kur ve çalıştır.

teşekkürler arkadaşlar farklı bir yolla çözdüm, program ekle kaldırdan, windows bileşenlerini kaldırıp tekrar kurdum, sora realtek i kaldırıp yeniden kurdum çok mutluyum :lol: kaç gündür uğraşıyordum.

Bende anasınıfında ki bilgisayara format attıktan sonra karşılaştım uynı durumla. ses kartı driver ını yükledikten sonra hata veriyor Realtek AC'97.Kaldırıp tekrar yükledim ama düzelmedi.Çaresi nedir ki?

hocam aygıt yöneticisi - sorunlu driver'a sağ tıkla - donanımı güncelleştir - yukarıdaki dosyayı seç ve tanımla. ama daha önceden ses kartının driverını yükle.daha sonra yazdığım işlemleri gerçekleştir.

hocam aynı sorun bende de oldu yazılanların hepsini yapmama rağmen hala sarı ünlem işareti çıkıyor ve bilgisayardan ses çıkmıyor ne yapmam lazım lütfen yardım edin

Hocam ben çareyi başka bir Cd (XP service Pack 3) ile yeniden format atmakla buldum. Sonra hiç bir ünlem işareti çıkmadı.

Aynı sorunla tekrar karşılaştım.Şimdiki bilgisayar da XP service Pack 3 ü kaldırmıyor. Çıkamadım işin içinden. Her türlü driver ı indirip denedim ama boşuna. Ünlem işareti kalkmıyor bir türlü.

Çözebilecek olan var mı bu durumu?

Geri