ses problemi

Kodla Büyü

bilgisayarcım

Aktif Üye
düne kadar sorunsuz çalışan bilgisayardan bugün ses gelmiyor. ses kartı yüklü. ses çalıyor görünüyor ama hoparlörden ses vermiyor. hoparlörü başka bilgisayara taktım. hoparlörde de problem yok. sabahtan beri bununla uğraşıyorum. sorun neden kaynaklanabilir?ses denetiminde her yerde sessiz olan bir aygıt-çıkış yok.

hocam bilgisayara yükle başka bir program media player tarzı, winamp sesi kısık olabilir.

vlc, media player, winamp, süper zil..... hiçbirinden ses gelmiyor hocam. bir sürü ses çalma yazılımı var bilgisayarda. çalıyor görünüyor ses yok.

hiç fikri olan yok mu arkadaşlar. yarın format mı atsam acaba.... ama ses hariç bir problemi de yok ki bilgisayarın?ses de de problem yok gibi ama ses yok yok yok

bilgisayarcım' Alıntı:
doganytu' Alıntı:
Kasadaki giriş soketinden kaynaklı olabilir mi?

bunu nasıl anlayabilirim? onboard bir kart

Yani anlattıklarınıza göre başka bir ihtimal kalmadı bana göre. Chipset ve Ses Kartı sürücüleri uyumlu ve güncel ise, hoparlör çalışıyor ve kablonun ucu hasar görmemişse -başka bir yerde çalışıyorsa-, Yazılımsal olarak Ses Denetim ayarları tam ise geriye başka bir sorun gelmiyor aklıma.

Yalnız şuna da dikkat etmek gerekir hocam, Hoparlörü bilgisayara taktığında uyarı penceresi açılıyorsa yanılmıyorsam "Hat Girişi" diye seçmen gerekiyor.

doganytu' Alıntı:
bilgisayarcım' Alıntı:
doganytu' Alıntı:
Kasadaki giriş soketinden kaynaklı olabilir mi?

bunu nasıl anlayabilirim? onboard bir kart

Yani anlattıklarınıza göre başka bir ihtimal kalmadı bana göre. Chipset ve Ses Kartı sürücüleri uyumlu ve güncel ise, hoparlör çalışıyor ve kablonun ucu hasar görmemişse -başka bir yerde çalışıyorsa-, Yazılımsal olarak Ses Denetim ayarları tam ise geriye başka bir sorun gelmiyor aklıma.

Yalnız şuna da dikkat etmek gerekir hocam, Hoparlörü bilgisayara taktığında uyarı penceresi açılıyorsa yanılmıyorsam "Hat Girişi" diye seçmen gerekiyor.

hoparlörü taktığımda sisteme bir jak takıldı gibisinden uyarı vermiyor...

Geri