setup şifresini iptal edemiyoruz

Kodla Büyü

mehmetkaya1980

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi günler arkadaşlar
BT sınıfındaki bilgisayarlar exper öğrencilerde birtanesi setupa bilgisayar açılmıyor yani biostan şiflemişler bunu kaldıramadık.
Yaptığımız işlemler
1- bios pilini söktük 3 ay bekledi birşey olmadı
2- bios pilinin takıldığı yerdeki + ve - birbirine değdirdik olmadı
3- ana kartı komple söktük üzerinde hiç bir parça kalmadı 3 ay kadar öyle kaldı yine olmadı
4- bios clear jumperini aradım anakart üzerinde ancak anakart üzerinde hiç jumper yok(Usb ve diğer kabloların bağlantıları hariç)

Sizin önerebileceğiniz bir yöntem varmı ?
Teşekkürler.

hocam bios pilini inşallah söktükten sonra kasanın elektirğini kesmişsinizdir. yok sa bir işe yaramaz pili çıkarmanız. (3 ay bekledik dediğinize göre elektirk kesilmemiş)
hocam j9 veya j11 denen jumperleri resetlerin bu pili destekleyen kondansatörün elektiriğini de boşaltır. bir de buu deneyin

makınayı boot edebılıyormusunuz bır deneyın eger boot edebııyorsanız bır kac cozum var

3. madde de belirtmiştim hocam anakartı kompole kasadan çıkarttıp 3 ay bekledik
ben anakart üzerinde jumper göremedim. makina hiç birşekilde açılmıyor biostan açılışa şifre konduğu için bilgisayar açılmıyor hocam.yani boot edemiyorum

çoğu biosta bilgisyayarı fişten çekip bios pilinide çıkarınca resetlenir. olmuyosa yapacak tek şey var oda experi arayıp sormak..

Telefon: 0312 4730600
Telefon: 0212 4960000

Geri