Sevgili müdürümün yaptığına bakar mısınız ?

Kodla Büyü

pinaraytas

Aktif Üye
1. dönem okula yeni bir müdür atandı,,okulda müdür yardımcısı olmadığı için haliyle her konuda istisnasız yardım ettim.
2.dönem müdürümüz istediği kişilerden 4 'ünü müdür yardımcısı yaptı. amenna dedim..çok sıkıntı değil.
amaaaa
hala bana iş yüklemeye çalışınca bi dur dedim.hocam müdür yardımcılarınız var,onlar yapsın dedim,benim görev tanımıma girmiyor.ben BTR değilim dedim.
ben seni görevlendirdim yapacaksın dedi,
resmi yazı istiyorum o zaman dedim
bana bi kağıt yolladılar,içinde tefmis,mebbis,e okul,maaş işlemler,,okul sütü dağıtımı daha ne ararsan var,
imzalamadım
ilçe koordinatörüme haber verdim,sağolsun hemen ilgilendi.
imzalama o kağıdı al gel ilçeye dedi,

birileri müdür'e haber uçurdu tabi,
adam o kağıdı getir dedi,biz aramızda hallettik müdürümle ilçelik bir olay yok dersin dedi.
ama o kağıdı geri verene kaadar da o güne kadar yaptığım tüm angarya işleri artık yapamayacağımı bi güzel anlattım
neler neler yaşıyoruz hergün böyle ahh ahhhh

bir çok olay duydum ama sizin olay gibisini duymadım...pes doğrusu Allah sabır versin...o kadar iş yüklemeye çalışmış...
bilgisayar öğretmeniyiz diye mecburuz gibi bir algı var..o algıyı yıkmanız güzel olmuş....sizi destekliyorum..
bu arada hangi il veya ilçede görev yapıyorsunuz merak ettim?

hocam mevzuatı sadece onlar kendi lehlerine göre kullanıyor.
biz biraz diklenince hemen resmi yazı yazdım yapacaksın diyolar.
yok öyle bişey ,,idare ile ters düşmeme pahasına,,her yolu sundum...
kendileri illa istediği yolu uygulayacaklarsa bende olayı büyütürüm böyle :)

Sevgili meslektaşım;
Sistemin bozukluğunu size yüklemeye çalışıyorlarsa lütfen işleri yapmayınız.

Örneğin;
Okullarda teknik eleman olması gerekirken yoksa bu sizin değil bakanlığın sorunudur. Tabiki elimizden geliyor ve iyi niyetle yapmaya çalışıyoruz ama gel ki size görevinizmiş gibi emirle bunları yaptırmaya çalışırlarsa yapmayınız. Bu işleri yapacak elemana ihtiyacı olduğunu ilçeye; ilçenin de ile; ilin de bakanlığa yazması gerektiini anlatınız.

harika olmuş, tebrik ederim hocam, bundan sonra kafan rahat olur, yine de iyi niyet gösterip kağıdı ilçeye götürmemişsin ama rezil olmuştur artık, bulaşmaz sana ama bu işlerle btr olmanın da ilgisi yok, btr olsan da yapmazsın bu işleri zaten

Anlamadığım olay şu. Btr olsan da bu işler görevimiz değil. Ben olsam o kağıdı asla vermezdim.

maalesef bizim memlekette iş yapanın iş başına kalıyor. 4 tane müdür yardımcısıyla okey mi çeviriyor bu müdür? o kadar işi siz yapınca onlar ne iş yapacakmış merak ettim... tepkinizi koymanız güzel olmuş...

hakansia' Alıntı:
Anlamadığım olay şu. Btr olsan da bu işler görevimiz değil. Ben olsam o kağıdı asla vermezdim.
BTR olsanız da bu işlerin sizinle asla ilgisi yok. Bahsettiğiniz tüm işlemler müdür yardımcılarının asli görevi. Her müdür yardımcısı ek dersinin 1/4'ünü size versin elden nakit olarak. 4 müdür yardımcısından toplam full ek ders almış olursunuz mis gibi. Bunu söyleyin bakalım bir daha size kendi işlerini yüklemeye çalışacaklar mı ;)

1. dönem yaptıklarınıza teşekkür edecekleri yerde olanlara bak yazık vallahi o kadar emeğiniz karşılığını vermiş size sağolsun

müdürümün açıklaması malesef ki Türkiye'deki biçok müdürün bakış açısı gibi
sen Bt öğretmenisin,bilgisayar ile ilgili tüm işlerden sen sorumlusun

haklı müdürünüz hocam; o zaman müdür yardımıcısı ek dersi (20) + btr ek dersi (18)+ öğretmen ek dersi (18) = 56 saatek ders versinler haftalık yapalım tüm işleri

biz millet olarak duygusalız. Görev tanımı gereği işlerimizi yapsak hiçbir sorun çıkmaz.

arkadaşlar biizmkide aynıydı ama baktım bu adam işini yapana ekstra iş yapana daha fazla iş yıkıyo bazılarınada hiiiç ses çıkaramıyo özellikle buralılara sora döndüm kendime deveye diken yarıyomuş dedim
telefonlarını bazen açmam bazen geç açarım müdürüm demeyi bıraktım hocam diyorum yada müdür bey sırf samimi olmayalım mesafe olsun diye
toplantıda patladım ben kendimi öğretmen olarak değilde teknik eleman olarak görüyorum artık dedim
artık taviz vermiyorum yanında felan biraz havalı davranınca :idea: adam bir anda değişti gerçekten demekki suistimal ediliyor yapılan iyilikler devamlı

ve hocam gerçekten çok iyi yapmışsınız bizim müdür yardımcısıda görevlendirme yazarız mecbur yaparsınız diyo tüm hocalara ama hiç yapabildiğinide görmedim :D

"İyilik yaparken dikkatli olun, farkında olmadan taviz vermiş olursunuz. Taviz verdiğiniz kişi için çekiciliğiniz azalır ve gider ona hiç bedel ödemeyen insanlara yakınlık duyar. Ama jest yapmayı huy edinin ki kıymetiniz bilinsin. Arada sırada yapılan iyiliğin kıymeti bilinir. Yoksa yaptığınız her şey silinir ve bir gün yardımı keserseniz en kötü siz olursunuz. Kimseyi baş üstü yapmayın, müsait yeri gösterin , dileyen kalbinizde dileye nde kapınızın önünde kalsın."

Sanıyorum yaşadıklarının özeti. Geçmiş olsun.

Ayrıca okuldaki her işi yapayım diyen öğretmenlerim, sonraki bilişim öğretmenlerine de kötü bir miras bırakıyor.

Hocam görevlendirmeyi eksik yazmış "içinden ceyran geçen her şeyin sorumlusu sensin" şeklinde bir madde eklemesi lazımmış. :!: :!: :!:

birçok bt öğretmenin de aynı sıkıntılar var ben de dahil olmak üzere. Neden böyle arkadaşlar bizde de hiç iş yapmayan müdür yardımcıları ve 2 memur var. Bilgisayarla ilgili birşey olduğunda ve yapamadığımızda da sen nasıl bilgisayar öğretmenisin oluyoruz. Yaptığımızda bir teşekkür yok. Ben btr olmamama rağmen aynı şeylerle karşılaşıyorum. Bu branş yüzünden 10 yıldır bir sürü hastalık sahibi oldum. Çok pişmanım böte bölümüne girdiğime.

o kağıdı geri vermeyecektin hocam.. yaptıklarının ceremesini çekmeliydi.. ki geri kalan hayatını bundan ders çıkartarak, başka kimseyi ezmeye çalışmayarak geçirsin..

sirius2006' Alıntı:
"İyilik yaparken dikkatli olun, farkında olmadan taviz vermiş olursunuz. Taviz verdiğiniz kişi için çekiciliğiniz azalır ve gider ona hiç bedel ödemeyen insanlara yakınlık duyar. Ama jest yapmayı huy edinin ki kıymetiniz bilinsin. Arada sırada yapılan iyiliğin kıymeti bilinir. Yoksa yaptığınız her şey silinir ve bir gün yardımı keserseniz en kötü siz olursunuz. Kimseyi baş üstü yapmayın, müsait yeri gösterin , dileyen kalbinizde dileye nde kapınızın önünde kalsın."

çok güzel söz.. tez zamanda facede paylaşacağım :) :+1:

Herkesin görev tanımı bellidir herkes işini yapsın. Biz iş devletin işi diye bazı şeyleri yapıyoruz ya da yardım ediyoruz. Baktık ki kullanılıyoruz hemen haddini bildiriyoruz. Dik duruşunuz için tebrik ederim hocam.

bende benzerini gecen hafta yaşadım btr yim resmı yazıyla ıstedım sonra baktım müdür konusuyor cevabını verince kem küm
ezdirmeyın arkadaslar korkmayın müdürse müdür ne kadar cok iş yaparsan o kadar amele görürler
yaptığınız işleri de ağırdan alın hemen yaptıgınızda da kıymeti olmaz 7 senemın tecrübesi bunu cok iyi anladım

arıza çıkardıkça kıymetiniz artar :) çünkü mulakatla geldikleri için bir anda ruzgarın terse eseceğini biliyorlar onun için rahat değiller

İlk sene atandım. Müfettiş geldi. Ne yapıyosun sen dedi bu okulda. Görevler şunlar bunlar. İdareye söyleyim sana idari görev verdin dedi. Devamsızlık falan girersin. Bunu diyen müfettiş. O zaman daha yeniyiz bişey de diyemedik. Müdür de sağolsun o işleri vermemişti. Fakat müfettişler de eski kafa. Derse girmen gerekiyo. Girmezsen eğitimci değilsin çalışmıyosun yaftası yapıştırılıyo. O zaman idareci statüsüne giriyosun ve evrak işlerini vermeye çalışıyolar, ya da vhki oluyosun. Ders olmazsa, derse girip çımazsak bu işler hep gelecek. İstersen geri yolla, istersen mücadele et. Kimseye anlatamazsın. O müdür dikkat eder diğeri gelir o başlar. Malesef olay bu.

Rehberlikçileri örnek vermeyin hiç. Onların işi riskli. Gizli bi yanları var. Daha dokunulmazlar. İdare korkuyo onlardan. Çünkü öğrencinin şikayetleri onlarda. İyi geçinmeleri gerekiyo. Biz de gizli, idarenin çekineceği bi olay var mı yok.

mesut_steel' Alıntı:
sirius2006' Alıntı:

çok güzel söz.. tez zamanda facede paylaşacağım :) :+1:
mesut senden önce ben paylaşacam :)))

benim anlamadığım nokta koordinatöre yazıyı götürseydin ne olacaktı ki? Nasıl bir etkisi olacaktı?

malesef hocam bunlarda öyle bir anlayış varki sanki her şeyi yapmak zorundayız gibi bir algı var itiraz ettiğimizde bir bakıyoruz ders programımızı allak bullak etmişler,ondan sonra norma fazlası olmak ta cabası

Geri