sevk!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mav96
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mav96

Site Gezgini
anneyi hastaneye götüren(hastalığıyla ilgilenen) memur sevkli sayılırmı?? sevkli sayılması için bakmakla yükümlü olması sartı varmı?? bilen arkadaslar bi zahmet yazsınlar şimdisen cok tesekkur ediyorum

Raporu yazdırırken kendinizi refakatçi yazdırabiliyorsunuz tabi refakatçi yazınca da ek dersiniz kesiliyor.

refekatçi izni diye birşey var hocam ama nasıl olduğunu bilmiyorum

tsk ler arkadaslar evet refakatcı izni var onun haricinde anne baba cocuk hastaneye goturduğunuzde(hastalıklarıyla ilgilendiğinizde ) sevkli sayılmıyormusunuz ben tam emin olmamakla beraber sayılıyorsunuz diye biliyorum ama burdada bakmakla yukumlu olup olamam gibi durumlar var galiba yani tam bilemiyorum:(

Sevkli yazdırmak istiyorsanız sizinde giriş çıkış yapmanız lazım. Diğer şekilde refakatçi sayılıyorsunuz ama doktorunuzdan mutlaka belge almalısınız refakatçi diye sizi o belgede belirtiyorlar.

Hocam aslında sevk yani çalışabilir kağıdı kalktı. Ayakta Tedavi beyan belgesi var. Yakınlardan birinin tedavisi olsa dahi izinli sayılıyorsunuz. Genelgeyi bulursam eklerim. Forumda araranız bulursunuz.

bende bi soru sorayım arkadaşlar. bi gün 6 saat dersim var o gün 2 saat ek ders yazılıyor (boş gün olduğu için) diyelim. Sevk alırsam kaç saat kesinti olur...

SİRE' Alıntı:
Hocam aslında sevk yani çalışabilir kağıdı kalktı. Ayakta Tedavi beyan belgesi var. Yakınlardan birinin tedavisi olsa dahi izinli sayılıyorsunuz. Genelgeyi bulursam eklerim. Forumda araranız bulursunuz.
hocam izinli sayılmak için anne babaya bakmakla yükümlülük sartı varmı ??

Ayda 4 kez sevk alma hakkınız vardır hocam. 4 defadan sonra ek ders kesilir.

4 defadan sonra değil eğer hastaneye gidip te okula dönerseniz gün için de hastane giriş çıkış saatlerine bakılır bu durumda ek ders kesilmez ama sevkli olupta işiniz bittikten sonra okula dönmezseniz o gün ek dersiniz kesilir ve bildiğim kadarıyla 6 saat dersiniz varsa 6 saat kesilir...

Sayın hocalarım giriş-çıkış saati diye bir şey kalmadı. Dediğim gibi ayakta beyan belgesi var, ha idare sorun çıkarır mı, belki. "Kendisi veya aile fertlerinden biri" ifadesi geçiyordu genelgede.

SİRE' Alıntı:
Ayda 4 kez sevk alma hakkınız vardır hocam. 4 defadan sonra ek ders kesilir.
o kalkalı çok oldu hocam. o iş zaten Hüseyin çelik'in bakanken yanlışlıkla ağzından kaçırdığı ve sonrada bakanın yalancı çıkmaması için yasalaştırılan bir uygulamaydı. şimdi öyle bir uygulama yok.

siz refekat etmediğiniz taktirde ölümcül bir durum söz konusu olacaksa veya sürekli hastalığı varsa.... vb gibi şeyle yazan bir yönetmelik okumuştum..

sgk uygulamasıydı sanırım.. orada bu durum detaylı anlatılmıştı.. sağlık tebliği uygulamasımı ne öyle bişeydi..

Ayakta Tedavi Beyan Belgesi ni dolduruyor ve imzalıyorsunuz. Sonra da "Ayakta Tedavi Beyan Çizelgesi"nde durumunuzu beyan ediyorsunuz. Giremediğiniz ders saati kadar ekdersiniz kesiliyor.
Ayrıca izinli sayılmak için anne babaya bakmakla yükümlülük sartı yok. (Bu durum biraz da idarecinin anlayışına bağlı)
Söylediğim bu Ayakta Tedavi Beyan Belgesi ve Ayakta Tedavi Beyan Çizelgesini http://www.sogutluilkogretim.k12.tr/ind ... indir.html adresinden indirebilirsiniz.

Geri