Sevkli olduğumuz gün ek ders ödenir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tamer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tamer

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar soru çok saçma gibi ancak gün geçmiyor ki yeni bir uygulamayla karşılaşıyoruz.
İlçede iken, ile hastahaneye gidip reçete ve ayakta tedavi belgesi getirdim art arda 2 gün ancak sevk ettirmediğim için ek dersin ödenmeyeceği söyleniyor. Böyle bir uygulama ile karşılaştınız mı?

Mevzuatın şu şekilde olduğunu biliyorum.

Buna göre; 10.05.2008 tarihinden itibaren bir ayda dört günü geçmemek üzere ayakta görülen tedavi nedeniyle ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim görevi, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklardır.

hani sevk kalkmıştı.

idarenin nesine hastanenin seni ile sevk etmesinden? hoş sevk ettirsen belki yolluk da alırmıydın ne?

sevk ettirme diye bişey kalmadı hocam. sadece ayakta tedavi belgesi veriyorsunuz okula

ayakta tedavi belgesi gerekiyor.ve o gün okulda tekrar olmanız gerekiyor hocam.benim bildiğim kadarıyla hasnateden sonra.

lion26' Alıntı:
ayakta tedavi belgesi gerekiyor.ve o gün okulda tekrar olmanız gerekiyor hocam.benim bildiğim kadarıyla hasnateden sonra.
Öyle bir zorunluluk yok. Dikkat ederseniz ayakta tedavi belgesinde saat yazmaz, sadce tedavbi olduğunuz tarih yazar. Dediğiniz ek 11 belgesinde vardı ve oradaki tedavi bitişinden sonra kalan saatte okula gitmeliydiniz. Bunda yaşanan sıkıontılar sonrası ek 11 kaldırıldı ve ayakta tedavi belgesi geldi.

Bizim burada İl'e gittiğin zaman ayakta tedavide olsan geri dönüşte sıkıntı olacağından tüm gün sorun olmuyor. Yalnız ilçedeki sağlık ocağında yapılan ayakta tedavilerde geri dönülüyor okula...

*cem62*' Alıntı:
ayakta tedavi belgesini aldıysan ÖDENİR.
Ayakta tedavi belgesi sağlık kurumundan ve ya okuldan alınmaz. İnternetten indirip tedavi olduğunuz zamanı da tarih olarak yazıp doldurup ve imzalayıp idareye teslim edersiniz.

Ayakta tedavi aldığınız zaman arkadaşlar dikakt etmenizde fayda var.
Bu arada ayakta tedavi de ek ders ödenir.Sıkıntı nerdedir derseniz yönetmelikte ayakta tedavi de zamana göre soruşturma açma gibi bir açıklık vardır.
Diyelim ki sabah saat 09:00 da ayakta tedavi gördünüz aynı gün kuruma gitmezseniz idare hakkınızda soruşturma açabilir

mumsema' Alıntı:
Bu arada ayakta tedavi de ek ders ödenir.Sıkıntı nerdedir derseniz yönetmelikte ayakta tedavi de zamana göre soruşturma açma gibi bir açıklık vardır.
Diyelim ki sabah saat 09:00 da ayakta tedavi gördünüz aynı gün kuruma gitmezseniz idare hakkınızda soruşturma açabilir

Hocam şu yönetmeliği buraya koysanız da biz de yanlış biliyorsak yararlansak ? benim bildiğim genelge:

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/1883_41.html

Effective61' Alıntı:
lion26' Alıntı:
Öyle bir zorunluluk yok. Dikkat ederseniz ayakta tedavi belgesinde saat yazmaz, sadce tedavbi olduğunuz tarih yazar. Dediğiniz ek 11 belgesinde vardı ve oradaki tedavi bitişinden sonra kalan saatte okula gitmeliydiniz. Bunda yaşanan sıkıontılar sonrası ek 11 kaldırıldı ve ayakta tedavi belgesi geldi.

İlçeden ile yada farklı ile gidiliyorsa;
Sevk alırsanız ek ders kesilip yolluk yevmiye ödeniyor
Sevksiz gidersek ayakta tedavi belgesi tam gün izinli sayılmamıza yarıyor ve ek ders kesilmiyor. Saat önemli değil çünkü saat yazmaya calıstık "ayakta tedavi" belgesine müdahaleye sistem izin vermedi

Aynı belediye sınırları içinde;
Diyelim dişçiye gittik saat 16:00 itibari ile calısmasında engel yoktur belgesi alırsak tam gün, yoksa okula geri dönüyoruz.

En son böyle yapın dedik yaptılar. Hayırlısı artık. Umarım sıkıntı cıkmaz.

okulumuza gönderilen yazıya göre sevk üzerinde hastaneye giriş çıkış saatleri belirtilmeliymiş mesela sabahçı isen saat olarak en az 9-12 yazmalıymış
yazılmazsa ödeme yok

mustafa431' Alıntı:
bizim müdür ödenmez diyor...
Ben yapmayacağım yapmış olan var deseydiniz :lol: Müdürlerin aklı hep fesatlığa çalışır.
Bana ödediler. Mevzuat açık. Ayda max. 4 gün diyor.Ard arda yada değil.

Effective61' Alıntı:
mumsema' Alıntı:

Hocam şu yönetmeliği buraya koysanız da biz de yanlış biliyorsak yararlansak ? benim bildiğim genelge:

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/1883_41.html
..
hocam eklediğiniz yazının altıçizili kısmını lütfen dikkatli okuyunuz. İDARİ İZİNLİ SAYILMASI Eğer Ayakta Tedavi Beyan belgenizde SAAT YAZMIYORSA ve tedaviden sonra OKULA DÖNMEZSENİZ birçok okul müdürlüğü tarafından Ayakta Tedavi Beyan belgeniz 1 günlük idari izne çevriliyor ve izinli olduğunuz içinde ücret ödenmiyor.

Eğer Ayakta Tedavi Beyan belgenizde saat yazıyorsa ve bu süreler tutarlıysa ve tedaviden sonra okula döndüyseniz ücreti ödenir.
....
Fakat şunu da bilmekte fayda var. Farklı okul idareleri ve farklı mal müdürlükleri tarafından farklı uygulamalar yapılabilmektedir.

technolog' Alıntı:
Arkadaşlar soru çok saçma gibi ancak gün geçmiyor ki yeni bir uygulamayla karşılaşıyoruz.
İlçede iken, ile hastahaneye gidip reçete ve ayakta tedavi belgesi getirdim art arda 2 gün ancak sevk ettirmediğim için ek dersin ödenmeyeceği söyleniyor. Böyle bir uygulama ile karşılaştınız mı?

Mevzuatın şu şekilde olduğunu biliyorum.

Buna göre; 10.05.2008 tarihinden itibaren bir ayda dört günü geçmemek üzere ayakta görülen tedavi nedeniyle ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim görevi, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklardır.
hocam sizin okulu bakanlığa şikayet et gelişmeleri 5 yıl geriden takip eden adamdan idareci olmamalı artık.
birde koltuğun verdiği yetkileri t....k keyfi için kullananları her durumda zor durumda bırakacaksın ki aklı başına gelsin.

Geri