Seyahat Sistem Bebek Arabası Tavsiyesi

Kodla Büyü

tolgahan0724

Site Gezgini
Arkadaşlar ilk bebeğimiz olması hasebiyle konu hakkında bilgisizliğimiz malum. Bebek arabası fiyatları da oldukça esnek, çok pahalıya da var çok uygun fiyatlara da sizlerin bu konuda tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
Ayrıca beşik hakkında da bilginiz varsa faydalanmak isterim.

Allah (c.c) bebeğinize ve sizlere sağlıklı ömürler versin. Allah nasip ederse 2 ay sonra bizde oğlumuzu kuçağımıza alacağız. İnanın bir ay boyunca yolda her gördüğüm çocuk arabasına baktım (algıda seçicilik). Dediğiniz gibi fiyatlar çok esnek. Hatta dudak uçuklatıcı.

Ben burdaki ürünü aldım. Çift yönlü olması ve kolay katlanabilmesi bizim için artı oldu. Ayrıca Türkmalı.
Abim bebek arabasını büyük almayın demişti. Arabanın arkasında çok yer tutuyor diye. Buda fazla yer tutuyor. 207'nin arkasını tutuyor. Aracınızın bagajını hesaplamayı unutmayın.

Birde araç için çocuk koltuğu lazım ama onu ilerde düşünüyoruz.

Beşik olarakta çok seçenek var. Biz bunu düşünüyoruz.

Hocam Allah razi olsun. Ben de ayni psikiolojideyim simdi, nerde araba gorsem inceliyorum :) Rabb'im hayirli evlat olmayi nasib etsin bebeginize. Tavsiyeleriniz icin cok cok sagolun, degerlendirecegim tavsiyelerinizi..

Araba almak isteyen baba adayları. Eğer bebeğiniz kış bebeği ise seyahat sistem araba BENCE ALMAYIN. Çünkü Anakucağını kullanmayacaksınız.
muhtemelen 40 gün doktor harici zaten evden çıkmayacak. ondan sonra hangi ildesiniz bilmiyorum ama bir çok şehirde havalar soğuduğu, grip mikrobu kol gezdiği için bebeğinizi doktor harici bir kaç yakın akraba dışında dışarı çıkarmayacaksınız. Verdiğiniz para ile kalırsınız TECRÜBE İLE SABİTTİR. Ben 1 defa bile kullanamadım. Bizim kız biraz iri olduğu için omuzları sığmadı. 6 aylık olana kadar diyorlar ama işin aslı öyle değil. onun yerine 50 tl ye satılan çanta gibi elde taşıyacağınız PORT BEBE diye tabir edilen şey çok daha fazla işinizi görecektir.

dedikten sonra ARABA almak isteyen arkadaşlar bence şu bilgileri de eklesin
.
1. 3 yada 4 teker olmasının önemi var mı
2. Çift yönlü olmasının önemi var mı (biz çok faydasını gördük)
3. Ağırlık ne kadar önemli. (Eşiniz siz yokken taşıyabilecek mi)
4. Araba modeliniz ne ? Arabanızın bagajına sığar mı (Ben şu anda i20 nin bagajına bebek arabasını koyunca başka bir şeye yer kalmıyor)
5. Geldik en önemli konuya BÜTÇE :) Bu işe ne kadar para ayırıyorsunuz
...
Öneriler
Bagajınız küçük se kaçırmayın derim
http://www.e-bebek.com/nuna-pepp-bebek- ... UN-ST03016
EKSİLERİ
- Tek yönlü
- Tam yatma yok
ARTILARI
+ Fiyatı çok düşmüş. Aynı sitede aynı ürünün farklı renkleri 699tl
+ Gerçekten çok az yer kaplıyor
+ Pratik bir şekilde katlanabiliyor
................
Aradığınız bir çok özellik bu arabada var
http://www.e-bebek.com/casual-cadillac- ... CAS-107234
ARTILARI
+ çift yönlü
+ puseti çıkarmadan katlayabiliyorsunz
+ şişme ve büyük arka teker
+ sağlam süspansiyon
+ kolayca katlayıp açabiliyorsunuz
+ ana kucağı gayet büyük
EKSİLERİ
- Katlanınca biraz yer kaplıyor :D
- Fiyatı
.........
Değişmez alternatiflerden biri (Çok zam gelmiş bu araba bu kadar etmez)
http://www.hepsiburada.com/chicco-lite- ... ?stab=true
ARTILARI
+ katlanınca az yer kaplıyor
+ araba üzerinde katlanabiliyor
EKSİLERİ
- anakucağı arabanın üzerinde takılıyor. ilk 6 ay puseti boşu boşuna taşımız oluyorsunuz
- fiyatı gerçekten çok artmış
- tek yönlü
.........
Farklı bir alternatif. Benim kararsız kaldığım arabaların başında geliyor. Bu modeleri şimdi olsa kesin birini alırdım
http://www.hepsiburada.com/wollex-new-y ... ?stab=true
ARTILARI
+ büyük arka tekerlekler
+ sağlam amortisör
+ çift yönlü
+ puset üzerinde katlanabiliyor
EKSİLERİ
- katlanınca fazla yer kaplıyor
.........
Şimdiki aklım olsa bunu alırdım dediğim bir araba
http://www.e-bebek.com/mamas-papas-arma ... _MMP-72618
Ben bu arabayı incelerken TEK YÖNLÜ diye almamıştım. Ama aşağıdaki sitede çift yönlü diyor. Belki modeli yenilemişlerdir
http://www.istanbulbilisim.com.tr/mamas ... tAodkQ8ESQ
ARTILARI
+ Katlandığında gerçekten çoooooooooooook az yer kaplıyor
+ oturma bölümü (popo koyduğu yer) diğer arabalara göre daha büyük
EKSİLERİ
- Sadece araba. seyahat sistemi yapmak için Takma aparatı + uyumlu bir ana kucağı almanız gerek
- Tek yönlü (yukarıda paylaştım çift yönlü diyen de var)
- fiyatı
........
Bebek arabasının krallarından biri
http://www.hepsiburada.com/inglesina-tr ... ?stab=true
Bebek arabasının krallarından biri
http://www.e-bebek.com/peg-perego-si-sw ... PEG-512470
Bu da çakma kral :) Çakma dediğime bakmayın hemen hemen aynı ayarda
http://www.e-bebek.com/chicco-trio-spri ... CHI-658000
...............
daha takılırsanız sorun. ama tavsiyem gitme imkanınız varsa arabanızla gidin ve almadan önce bagajınıza sığıp sığmadığını kontrol edin
Pahalı ama kaliteli markalar
Concord Neo
Inglesina
Pep Prego (Sadece prego olan değil)
Britax
Mamas Papas

GezginN61' Alıntı:
Allah (c.c) bebeğinize ve sizlere sağlıklı ömürler versin. Allah nasip ederse 2 ay sonra bizde oğlumuzu kuçağımıza alacağız. İnanın bir ay boyunca yolda her gördüğüm çocuk arabasına baktım (algıda seçicilik). Dediğiniz gibi fiyatlar çok esnek. Hatta dudak uçuklatıcı.

Ben burdaki ürünü aldım. Çift yönlü olması ve kolay katlanabilmesi bizim için artı oldu. Ayrıca Türkmalı.
Abim bebek arabasını büyük almayın demişti. Arabanın arkasında çok yer tutuyor diye. Buda fazla yer tutuyor. 207'nin arkasını tutuyor. Aracınızın bagajını hesaplamayı unutmayın.

hocam Çilek e o kadar para verme
o fiyata nerdeyse tüm bebek odasını (180x80 büyüyen yatak + 3 kapı gardrop + şifonyer + oyuncak kutusu) alıyorsun istanbul da. hemde MDF

http://www.hepsiburada.com/chicco-lite- ... 7060888680

Bizim kullandığımız bebek arabası bu. Tabi farklı rengiydi. Biz seyahat sistem almamıştır. Barbaryan hocanın verdiği link sanırım bunun seyahat sistem olanı. Bagaja rahatlıkla sığıyor. Ayrıca diyelimki şehirler arası gideceksiniz bagaj valiz dolu. Arka koltuğun ayak kısmına sığıyor. Benim çocuklarımın arası 1,5 yaş. Biri kanguruda, birinin elinden tutup bir elimde katlanmış puset çok rahat dolmuşa inip binebiliyordum. Bayanlar için çok ağır değil yani. Bir harekette katlanıyor. Tamamen düz olduğu için çok küçükkende kullanılabilir.

Karyola olarak Ankara sitelerden ahşap bir karyola almıştık. Oğlumuz kızımız doğana kadar kızımızda 4 yaşını bitirene kadar kullandı. Sonrasında bazalı yatak aldık bellonadan. İkisi bu fiyat tutmamıştı. Birde çocuğu nerede yatıracağınız çok önemli bu yatak olabilen karyolalar yatak odanız çok büyük değilse sığmaz. Arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla karyolaları başka odaya koyanlar gidip gelmekten usanıp sonunda bebeği yanlarına alıyorlar. Daha sonra çocuğu kendi yatağına alıştırmak zor oluyor. Ben karyolayı uyduları düzene girene kadar başucunda koymuştum. Uyandıklarında rahat oluyordu. İlgilenip yataklarına yatırıyordum.

millet bu bebek arabası işinde de amacı bırakıp hava atma peşine düşmüş durumda
bebek arabasında en önemli konu bagajda fazla yer kaplamaması iki yıl boyunca sürekli arabanın bagajında gezdireceksiniz ve çift yönlü olması en çok kullanılan özelliği tavsiyem mutlaka çift yönlü alın
beşik içinde tavsiyem oyun parkı alın taşıması kolay hareket ettirmesi kolay katla kaldır bu mobilya beşikler çok ağır taşımayı bırak birazcık ittirmek bile zor

dndd' Alıntı:
millet bu bebek arabası işinde de amacı bırakıp hava atma peşine düşmüş durumda
bebek arabasında en önemli konu bagajda fazla yer kaplamaması iki yıl boyunca sürekli arabanın bagajında gezdireceksiniz ve çift yönlü olması en çok kullanılan özelliği tavsiyem mutlaka çift yönlü alın
beşik içinde tavsiyem oyun parkı alın taşıması kolay hareket ettirmesi kolay katla kaldır bu mobilya beşikler çok ağır taşımayı bırak birazcık ittirmek bile zor
.
hocam KISMEN size hak veriyorum.
Ama bence arabanın en önemli özellği az yer kaplaması değil ERGONOMİK OLMASI bence. Zira bagaja çare bulabilirsiniz, fazladan verdiğiniz 1-2 bin lirayı kazanabilirsiniz ama çocuğun fiziksel gelişimindeki etkiyi değiştiremezsiniz.

birde fiyatların bu kadar artmasında firmaların pek suçu yok. Yukarıdaki arabaları paylaşırken fiyatlarını görünce afalladım. Geçen sene 2000 lira olan araba bu sene 3500 - 4000 lira olmuş. Chicco nun en çok tutulan lightway modeli 800 liradan 1200 - 1300 lere çıkmış. Bunda ÜRETİM YERİ ÇİN OLAN mallara uygulanan ek vergilerin ve ithal ürünlerin tamamına yapılan vergi artışlarının payı büyük.

yerli malı korunacak diye biz YERLİYE TEŞVİK YAPMIYORUZ YABANCI MALA VERGİ KOYUYORUZ :) sistem böyle olunca da kimse yine yerliyi almıyor. devlete paşa paşa vergi veriyor :-1:

Kiymetli hocalarim tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler, yazilanlari bugun gordum ve gormeden once almis oldum arabayi. Verdigim linkteki magazanin kendisinden ana kucagi ile birlikte 1100 TL ye aldim. http://www.babymall.com.tr/MXC-13098997 ... n-red.html
Arastiran arkadaslar icin soyle soyleyeyim: urun kapaninca az yer kapliyor henuz denemedim ama tahminimce polo arkasina sigacak buyuklukte. Zaten ozellikle daha az yer kaplayan urun 1. Onceligimdi. Magazadaki satis elemanlarinin soylediklerine gore de maxi cosi markasi avrupanin en iyi ureticileri arasindaymis. Ana kucagi ise yine orta kalitede bi urun tabi daha iyileri oldukca yuksek fiyatli. Ancak barbaryan hocamin ana kucagi konusunda dedigini hic dusunmemistim, hakli olabilir, zaman sonra anlayacagiz, artik is isten gecti.
Yatk konusunda ise komsularimiz falan kimle konustuysam park yatak olmasinin daha uygun olacağını soylediler. Onu da park yatak alacağız artik, Allah nasib ederse. Konu hakkinda sorulari olan arkadaşlar varsa yine yardimci olabilirim cunku artik konu geze geze arastira arastira yeterince bilgi sahibi oldum konu hakkinda. Yorumlariniz icin cok tesekkurler degerli hocalarim, bu arada park yatak tavsiyesi olan varsa fikir almak isterim.

BaRBaRYaN' Alıntı:
GezginN61' Alıntı:

hocam Çilek e o kadar para verme
o fiyata nerdeyse tüm bebek odasını (180x80 büyüyen yatak + 3 kapı gardrop + şifonyer + oyuncak kutusu) alıyorsun istanbul da. hemde MDF

İstanbul bize uzak ne yazık ki. 1400 lük bir model vardı onun siparişini verdik.

"İLK"....
Ne kazık yiyiyorsak bu kelimeden yiyiyoruz.
İlk kez evlenecem
İlk kez araba alacam
İlk kez bebeğim olacak vs vs vs...

Hocam sanki 50. Bebeğinizmiş gibi davranın. Mantıklı ve sanki bir arkadasa tavsiye edecekmişsiniz gibi alışverişe çıkın.
İhtiyaca cevap verebilen minimum ücretli malzeme alın.

cyln' Alıntı:
"İLK"....
Ne kazık yiyiyorsak bu kelimeden yiyiyoruz.
İlk kez evlenecem
İlk kez araba alacam
İlk kez bebeğim olacak vs vs vs...

Hocam sanki 50. Bebeğinizmiş gibi davranın. Mantıklı ve sanki bir arkadasa tavsiye edecekmişsiniz gibi alışverişe çıkın.
İhtiyaca cevap verebilen minimum ücretli malzeme alın.
Çok doğru. Saticilarda bunun farkında. İlk bebeği olacaklara kazığı basıyorlar. Alanlarda mutluluktan heyecandan. Yedikleri kazığı cooook sonra fark ediyorlar.

Geri