SGK'da her an GSS prim borcunuz çıkabilir..

Kodla Büyü

Mutef_bk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar dün SGK e-hizmetler modülüne girmiştim ( https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm ). GSS prim borcu öğrenme sayfasına girdiğimde " Sosyal güvenlik kapsamında çalışmadığınız, isteğe bağlı sigortalı olmadığınız, gelir ya da aylık almadığınız veya bunların bakmakla yükümlü olduğu kişisi olmadığınız tespit edilmiştir. Bu nedenle, zorunlu olarak genel sağlık sigortası kapsamında tescil işleminiz yapılmıştır. Genel sağlık sigortalılığınıza ait bilgiler aşağıda belirtilmektedir." diye yazı vardı ve toplam 3585.41 TL borcum çıktı :)

Oysa ben 2012'den beri MEB'de kadrolu öğretmenim. bizim diğer arkadaşa söyledim o da aynı durumda, bence sizde kontrol edin. Her an borcunuz çıkabilir.. MEB bizim sigortayı ödemiyormu ne :roll:

Re: Ynt: SGK'da her an GSS prim borcunuz çıkabilir..

Aynı durum bende de var hocam.. nasıl olsa kesinti yapılıyor diye umursamıyorum..

Mutef_bk' Alıntı:
Arkadaşlar dün SGK e-hizmetler modülüne girmiştim ( https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm ). GSS prim borcu öğrenme sayfasına girdiğimde " Sosyal güvenlik kapsamında çalışmadığınız, isteğe bağlı sigortalı olmadığınız, gelir ya da aylık almadığınız veya bunların bakmakla yükümlü olduğu kişisi olmadığınız tespit edilmiştir. Bu nedenle, zorunlu olarak genel sağlık sigortası kapsamında tescil işleminiz yapılmıştır. Genel sağlık sigortalılığınıza ait bilgiler aşağıda belirtilmektedir." diye yazı vardı ve toplam 3585.41 TL borcum çıktı :)

Oysa ben 2012'den beri MEB'de kadrolu öğretmenim. bizim diğer arkadaşa söyledim o da aynı durumda, bence sizde kontrol edin. Her an borcunuz çıkabilir.. MEB bizim sigortayı ödemiyormu ne :roll:

Bugün baktığımda, aynı sayfada bende de aynı ifadeler ve borç miktarı yazılıydı. SGK Müdürlüğü'ne gidip durumu bildirdikten sonra sistemde GSS Uygulaması kapsamında tescil kaydınız bulunamamıştır mesajı gelmeye başladı. 2012 yılının Ocak ayında, o anda benim gibi askerde bulunan diğer arkadaşlarda da sistemde borç görünüyor olabilir.

sgk sitesinde bilgi edinme bölümüne konuyla ilgili bilgi verilmesini istedim. kayıtları düzeltip bilgi edinme isteğime cevap yazmışlar. borcu olanlar aynı yöntemi kullanabilir. sgk müdürlüğüne gitmeye gerek kalmadı..

SGKNIN HİTAP(HİZMET TAKİP PROGRAMI) var bütün öğretmenleri oraya aktardılar fakat bunu yaparken okuldaki memur veya memdeki memurlar halletti bir çok kayıt yanlış eksik girildi.bağlı olduğunuz sgk müdürlüğüne gidin düzeltirler.sıkıntı olmuyor. biraz beklerseniz sizin adınıza bilgilendirme zarfı gelir onuda bekleyebilirsiniz.

bote67' Alıntı:
Mutef_bk' Alıntı:

Bugün baktığımda, aynı sayfada bende de aynı ifadeler ve borç miktarı yazılıydı. SGK Müdürlüğü'ne gidip durumu bildirdikten sonra sistemde GSS Uygulaması kapsamında tescil kaydınız bulunamamıştır mesajı gelmeye başladı. 2012 yılının Ocak ayında, o anda benim gibi askerde bulunan diğer arkadaşlarda da sistemde borç görünüyor olabilir.
8)

Sgk ya hizmet dökümüyle gidin 1 dakikalık iş. 2 gün sonra sistemde borç silinmiş oluyor. 75 TL de bana çıkmıştı

2012de ilk 9 ay calismiyordum. O doneme ait borc vardi. Gss yapilandirmasi yapip borcu faizi olmadan odeyim diye sgk ya gittim.gelir testiniz yok yaptirin denildi.ama ogretmen oldugunuzdan simdiki maasiniza gore test edilir borcunuz iki katina cikar dedi. Bu nasil bir yapilandirmaysa artik.. Tam sacmalik.. Simdiye gore niye yapilaniyor zaten su an sigorta kesiliyor..Yapilandirmasam daha az oduyorum zaten .. :)

SGK sitesi kaç gündür açılmıyor ki bakalım. Bi ara SGK gidip sildirdiydim yine de güven olmaz bunlara. E-devletten bakılabiliyor mu acaba?

Valla e-devlet şifrem yoktu aldım, baktım ya yok ya da ben bulamadım. SGK sitesine 2 haftadır ulaşamıyorum. 30 eylül tarihini uzatmaları lazım.

Re: Ynt: SGK'da her an GSS prim borcunuz çıkabilir..

Hocam 25 yaşından önceki kısma borç çıkmıyor.
Yanılıyormuyum?

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Valla e-devlet şifrem yoktu aldım, baktım ya yok ya da ben bulamadım. SGK sitesine 2 haftadır ulaşamıyorum. 30 eylül tarihini uzatmaları lazım.

Hocam e devlete girdikten sonra sag ustte arama bolumune gss yaz. "Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama" yazana tikla borcun varsa cikiyor orda

Mutef_bk' Alıntı:
bilgisayarbilisim33' Alıntı:

Hocam e devlete girdikten sonra sag ustte arama bolumune gss yaz. "Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama" yazana tikla borcun varsa cikiyor orda

Sağol hocam dediğin gibi ama "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı. " diyor. Bu aralar SGK sitesi hizemt veremiyor.

Yok. SGK sitesinden borç öğrenemiyorsunuzç. en az 1 aydır böyleydi zaten. İlle yaşlı çoluk çocuk demeden gidip e-devlet şifresi alıcan. Bunu bile fırsatçılığa çeviriyorlar.

Geri