Shuheda (kısa film)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan anathema
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
AKADEMİA' Alıntı:
Kendi ezberlerimizi anlamadan başka ezberlere koşuyoruz.

Yani, "Osmanlıca" gerekli mi diyorsunuz hocam?
Osmanlıca işin alfabe kısmı, ona gelinceye kadar daha neler var filmde görüyoruz. Çok önceleri aklıma gelmişti böyle bir şey çekmek

Manayı bilelim de alfabe olmasa da olur. Zorunlu olmasını komik ve gereksiz buluyorum Osmanlicanin.

anathema' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
Kendi ezberlerimizi anlamadan başka ezberlere koşuyoruz.

Yani, "Osmanlıca" gerekli mi diyorsunuz hocam?
Osmanlıca işin alfabe kısmı, ona gelinceye kadar daha neler var filmde görüyoruz. Çok önceleri aklıma gelmişti böyle bir şey çekmek

Manayı bilelim de alfabe olmasa da olur. Zorunlu olmasını komik ve gereksiz buluyorum Osmanlicanin.

Hocam ben şahsen alfabe olarak da öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Keşke biz bilseydik, çünkü okuyabildikten sonra anlam zaten bizim Türkçe ile aynı. Sadece kelimelerin yazılışı arap harfleri ile. En azından Osmanlı tarihinden kopmamış olurduk. Onu bildikten sonra da eski türkçeyi bile seçmeli ders olarak okutup öğretebilirdik belki.

Çünkü şimdi sırada o var. Vatandaş diyor ki "kardeşim madem Osmanlı zamanından kalan eserleri okuyamadağımız için Osmanlıca dersi koyuluyor, bende Orhun abidelerini okumak istiyorum o zaman ne yaoacaz." :lol:

Vatandaş haklı. Öğrenmenin sonu yok. Keşke şöyle tılsımlı birşey olsa da tüm tarihimiz boyunca ortaya konulan eserlerimizi okuyabilsek, anlayabilsek.

Kısa videodan dolayı da size teşekkür ederim hocam, ben çok anlamlı buldum.

Osmanlıca bence çok ileri düzey kalıyor bizim gençlik için. Çünkü daha latin alfabesini okuyup anlayabilen, kendini yazarak ifade edebilen öğrenciyi mumla arar olduk. Bunların sebebi test sistemi, teknoloji vs. Öğrenen tabi ki ogrensin ama bu birçoğu için lüks olacaktır.

Osmanlicadan önce sorulması gerekekenler:
- Herkes İngilizce öğrenmeli midir?
- Anaokulundan itibaren daha Türkçe kelime hazinesi gelişmeden İngilizce öğretmek doğru mudur?
...

Bunları halledebilirsek daha iyi olacak.

Filmi beğendiğiniz için teşekkürler. Saygilar

Çok önemli bir konuya dikkat çekmişsiniz hocam. Bu halimizi görse "şuheda"nın kemikleri sızlardı tabi Mehmet Akif'in de...

Geri