bizim ilçe milli eğitim sgk dan aldığım dökümü kabul etmedi. geri gönderdi. okul tarafından sgy ya yazı yazdık, hizmet dökümü istedik. farklı bir özet dökümü okula gönderdi. işte işyerine giriş-çıkış tarihi falan yazıyor. tek sayfalık mühürlü falan resmi bir yazı işte. bu belgeye askerlik terhis belgemide ekledim. ilçeye gönderdik, 2-3 günde sisteme işlediler. 1 ay ücretli öğretmenlik yapmıştım,bunun için ayrı bir belge almadım. sgk'dan gelen yazıda ücretli öğretmenlik yaptığım okulun ismi geçiyordu. ona 1 puan vermişler. yedek subaylığa 7 puan vermişler. ayrıca yedek subaylık için 1 kademe vermişler. tabi diğer özel sektörde çalıştığım sürede dahil emekliliğe eklendi.
eğer dershanede falan öğretmenlik yapmışsanız puan ve kademe terfisi veriliyor. eşim 5 yıla yakın dershanede çalışmıştı. 49 puan ve 3 kademe verdiler. yani öğretmenlik yaptığınız sürenin 3te 2si kadar süre dikkate alınıp kademe alınıyor. dershanede çalışmışsanız dershanenin olduğu ilçe milli eğitime gidip ayrıyeten o dershanede çalıştığınıza dair belge almanız gerekir. bunu almazsanız puan ve derece vermeyebilirler.
şimdiden kolay gelsin.