Sayın hocalarım,
Bu programları işe yaramıyorlar diye karalamayalım. Bu programlar ie yarıyor. Ben -sanırım recovermyfiles programı idi- tüm dosyalarımı geri getirmeyi başardım.
Bu programların elinde sihirli değnek yok. Sorun aslında bu programların çalışma mantığını tam bilmediğimizden ve yardım dosyalarını okumadan bu programları kullandığımızdan kaynaklanıyor sanıyorum.
Kurtaracağınız diske formattan sonra bir işletim sistemi veya başka dosylar yüklerseniz veya silme işleminden sonra o diski veya partitionı kullanırsanız veya işletim sistemini çalıştırarak işletim sisteminin o diski veya aktif diski kullanmasını sağlarsanız elbette dosyalarınızın birçoğunu kurtaramazsınız.
Fakat formattan hemen sonra, o diske birşey yazmadan veya yanlışlıkla bir dosya sildikten sonra(o sildiğiniz dosya sistemin kurulu olduğu patitiondaysa) hemen bilgisayarı güç düğmesinden kapatır ve kullanmaya devam etmez iseniz ve o diski çalışan başka bir sisteme takıp kurtarma işlemi yaparsanız en kötü programla bile dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.
Eğer sildiğiniz veya format attığınız partition sistemin yüklü olduğu partition değilse işiniz daha kolay, o partitiona hiç bir yazma işlemi yapmayın, diski sökmenize de gerek yok, o programı kurun ve en kötü program dahi olsa tüm dosyaları kurtarabilirsiniz.
Ha bir de kurtarma işlemi sonucu kurtardığınız dosyaları başka bir diske veya kurtarma yaptığın partition dışında bir partitiona kurtarmalısınız.