silinmeyen virüs belası :(((

Kodla Büyü

alibaba37

Seçkin Üye
Seçkin Üye

Arkadaşlar silinmeyen bi virüs var jvgkwsg diye bişi sanırsam recycler klasorune yerleşiyor ve kaspersky dahi silemedi.Daha da kötüsü ağ üzerinden yayılıyor ve tüm usblere bulaşıyor. Kaspersky nin hata mesajı silemedi uyarısı geliyo onu da ekledim. zanndersem tüm bunlar autorun.inf in altından kalkıyo bilgisi olan varsa ve bi el atarsa çok makbule geçer tüm ağı temizlemek istiyorumm.Hepimize kolay gele inş...

Resim eklendi hocam yardımınıza ihtiyacım var ...

Ekli dosyalar

• b-699523-hata.jpg
    b-699523-hata.jpg
    33.7 KB · Görüntüleme: 2,171
Hangi bilgisayardan bulaştığını tespit etmeniz gerekiyor. Ağ gelen virüs programlar tarafından görünse dahi silinemiyor. Hangi pc den yayılıyorsa virüs yazılımını orayya kurun ve tarama yapın.
Hocam eklediğiniz program görüntüsünde deneme sürümü yazıyor belki ondanda silemiyor olabilir.

Hasari hocam sanırsam nerdeyse ağdaki her bilgisayarda vardır bu virüs. anlaşılan bütün bilgisayarları elden geçirmem gerekecek ki yaklaşık 40 tane pc eder bu :cry: :cry: :cry: hadi format attık diyelim ya bi da bulaşırsa o kadar emek boşuna gider bu sefer .. bi de antivirüs trial olunca silememe gibi bi durum var mı onuda ogrenmek isterim...FULL olunca kesin siler mi acep?

alibaba37' Alıntı:
Hasari hocam sanırsam nerdeyse ağdaki her bilgisayarda vardır bu virüs. anlaşılan bütün bilgisayarları elden geçirmem gerekecek ki yaklaşık 40 tane pc eder bu :cry: :cry: :cry: hadi format attık diyelim ya bi da bulaşırsa o kadar emek boşuna gider bu sefer .. bi de antivirüs trial olunca silememe gibi bi durum var mı onuda ogrenmek isterim...FULL olunca kesin siler mi acep?
Hocam aynı ağda tek bilgisayarda bu virüsün olması yetiyor tüm ağı etkiler muhtemelen tek makinada vardır tüm ağı etkiliyordur. Virüs yazılımları deneme sürümü olunca silemeyebilir.

evet combofix siliyor ama çoğu kişi program bitmeden kapatıyor
bilgisyar kapanıp açılacak ve not defteri çıkacak o zaman işlem bitmiş oluyor...

[
Arkadaşlar silinmeyen bi virüs var jvgkwsg diye bişi sanırsam recycler klasorune yerleşiyor ve kaspersky dahi silemedi.Daha da kötüsü ağ üzerinden yayılıyor ve tüm usblere bulaşıyor. Kaspersky nin hata mesajı silemedi uyarısı geliyo onu da ekledim. zanndersem tüm bunlar autorun.inf in altından kalkıyo bilgisi olan varsa ve bi el atarsa çok makbule geçer tüm ağı temizlemek istiyorumm.Hepimize kolay gele inş...

Hocam kaspersky nin deneme sürümünü kullanıyorsunuz. O yüzden silemezsiniz.
ben de COMBOFIX i öneririm.

godelez' Alıntı:
[

Hocam kaspersky nin deneme sürümünü kullanıyorsunuz. O yüzden silemezsiniz.
ben de COMBOFIX i öneririm.

kasperskynin deneme sürümünü kullanmanız bir eksi değildir. deneme sürümü ve tam sürüm özellik bakımından aynıdır.
verdiğiniz resmi inceledim, kasperskynin silememe nedenine bakarsanız dosyanın artık eski yerinde olmadığı için silinemediğini söylüyor. yani zaten silinmiş gibi görünüyor. daha önce başıma bir kez gelmişti. virüslü dosyayı kaspersky silmeden önce flash bellekten ben elle silmiştim sonra kaspersky de bu uyarıyı vermişti.

ancak tabiki silemediği için de bu uyarıyı almış olabilirsin.

alibaba37' Alıntı:
Combofix i denedim. Ama maalesef işe yaramadı... :( :( :(

combofix de işe yaramayınca şöle bi program buldum...uyarıyı verdiren virüs mü bilmiyorum ama jwgkvsq.vmx silmek için nasıl yapıldığı da http://www.salihk.info/konulari/moso adresinde gösterilmiş. işe yaradı fakat benim amacım ağa bulaşmasını engellemek ve aksi takdirde tek tek uğraşmak zorunda kalıcam..

Gerekli program ise altta umarım işinize yarar...

Ekli dosyalar

Geri