...Sinema Günleri&Film Arşivi...

Kodla Büyü

EynelMefer

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
okulda izlenmek üzere; öğretmen, öğrenci, veli izleyici kitlesine hitaben; eğitim vurgulu, toplumsal mesaj içerikli film tavsiyeleriniz ile bir arşiv (her öğretmenin çantasında bulunması gereken) oluşturmak istiyorum...
not 1:çok defa başlık açıldı ama sadece bu amaç için açılanı bulamadığım için açtım...
not 2:yalnızca bu tür film isimleri paylaşırsanız bilgi kirliliği olmaz...
not 3:tercihen türkçe düblaj olursa iyi olur değilse de farketmez, önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler...

Taare Zameen Par(Her Çocuk Özeldir) (2007) velilerde kesin etki yapacak bir film
3 Idiots

mecid mecidi filmlerini öneririm. tercihen ortaokul öğrencilerine daha çok hitap edecektir. benim de okulumda bu şekilde bir projem var. herhangi bir kurul kurmak gerekiyor mu acaba. siz kurdunuz mu ?

Can dostum, 3 idiots, akıl oyunları, ölü ozanlar derneği, umudunu kaybetme tavsiye edilir. yüzlerce film izlemiş biri olarak, öncelikle ne tarz bir film izletmek istiyorsun. Mesela Sosyal Ağ da olabilir facebook nasıl ortaya çıktı onu anlatıyor. fikir verebilirsen yardımcı olabilirim. küçük çocuklara göre ise oyuncak hikayesi, ratatuy da olabilir.Film çok bende yaklaşık 400 adet film var:)

1-tabi ki aile filmi olacak...
2-izledikten sonra velide etki bırakacak, çocukta gaza getirme olacak...
3-kesinlikle zaman kaybı olmayacak...
4-yaşanmış olayın filmleştirilmesi, biyografi filmleri, okulda geçen filmler, aile bağlarını işleyen...
5-arkadaşların bahsettiği filmler gibi olacak... (gizli, köşede kalmış, keşfedilmemiş filmler olursa daha iyi olur zira artık çoğumuz tarafından klasikleşti bu filmler (güzelliğine laf yok))
6-bilimkugu, fantastik, ağır ilerleyen, animasyon tarzı olmayacak...
**@ras hocam :) sendekinin en az 5 katı film var ama düzenlemek ve içlerinden en iyilerini seçmek için tavsiyelerinizi istiyorum hepsi bu :+1: ...

120, veda, fetih gibi filimler izleteceksin o zaman. bilim kurgu fantastik olmayacak sa pek de bilindik seçeneklerin yok demektir :)

egitimci34' Alıntı:
120, veda, fetih gibi filimler izleteceksin o zaman. bilim kurgu fantastik olmayacak sa pek de bilindik seçeneklerin yok demektir :)

bilinmedikleri çıkarmak istedim zaten saygıdeğer hocam :)

Dead Poets Society – Ölü Ozanlar Derneği
The Emperor’s Club – İmparatorlar Klubü
Mona Lisa Smile – Mona Lisa Gülüşü
Les Choristes – Koro – The Chorus
İki dil bir bavul
Sürgün

Özgürlük Yazarları "Freedom Writers" bu filmi tavsiye ederim hem öğretmenler için hem öğrenciler için (ilköğretime uymayabilir)

yazılmış zaten ama bence de kesinlikle
1) 3 Idiots
2) Taare Zameen Par (Ben bunu "Dünyanın Küçük Yıldızları" diye biliyodum)

3 İdiots
Her Çocuk Özeldir
Çanakkale 1915 (Forum sitelerine yeni düştü)
My name is Khan (Okul için uygun mu bilemiyorum ama herkesin izlemesi gereken hümanist bir film)
Doğada Tek Başına Sarıkamış (Serdar Kılıç tarafından yapılmış Sarıkamış Harekatını anlatan belgesel mükemmel)

Ben de toplamay çalıştım bu tür filmleri.
1- 3 Idiots
2- Taare zameen par
3- Black
4- Dead Poets Society
5- Music of the Heart
6- Dangerous Minds

bir hocam macidi'den bahsetmiş, kesinlikle katılıyorum. özellikle;
cennetin çocukları
cennetin rengi
serçelerin şarkısı
çok kaliteli filmlerdir.

yetenekli eller - ben carsonın hikayesi cahil okuma yazması olmayan bir annenin çocuklarını nasıl yetiştirdiğini anlatan gerçek bir hayat hikayesi

Geri