Değerli arkadaşlar, "Hür Adam" filmini bugün izledim. Konunun hassasiyeti ile ilgili yorum yapmak istemiyorum, malum kilitleniyor. Film ile ilgili değil ama birkaç bişi söylemek istiyorum. Bu filmi diğerleri izlemiş olsalardı hiç düşünmeden izledikleri anda hazır dövizlerini çağırttırıp ordu göreve goygoyculuğu yaparlardı.
Dün yer bulamamıştık. Bugün de her yer doluydu, bu sefer biletleri internetten alıp hazırlıklı gittik. Bu arada mybilet.com 1,5 lira komisyon kestiğini öğrenmiş oldum. İzleyici kitlesinin analizini yapıcam. Genel olarak konuya hassas kişilerin çok olması malumdur zaten. Buarada konunun bizzat içerisinde değil, gözlemciyim. Entresan olan, benim pek karşılaşmadığım bişey. Daha öncede tespit etme fırsatı olmadığından yada
"kışkırtıcı kişiler"(filmden) izin vermemiş olabilir.
"kışkırtıcı kişiler" bizim kendimizi bile görmemize engel olan ve bunların aydınlanmamış sempatizanları yeni üyelikler alıp çamur atma niyetiyle konu açıyorlar. Sonuç: yine olmuyor yine olmuyor. Hür adam bir türlü ölmüyor. Olay şu:Yanımda malum çevreler tarafından aydın nitelendirilen bir aile vardı. Bunu nerden çıkardığıma gelince saatlerce yanyanaydık ve konuştuklarını duyabiliyordum. Çocukları ile birlikte gelmişlerdi. Film esnasında zaman zaman çocuklarına açıklama yaparak filmin konusunu anlamalarına çalışıyorlardı. Demek istediğim fotoğraf aynı ama mesaj farklıydı. Ekranlarda topluma aynı fotoğraf defalarca gösterilir hep aynı mesaj alınırdı. Aydınları ikiye mi ayırmalı kara aydınlar, AK aydınlar. Çünkü fotoğtaf gerçekten aynı. Ama bunlar çamur atan yada laiklik elden gitti, şeriat gelecek, iran olacak(buna önce bu kesim izin vermez, aydınlar izin versebile), diyenlerin gösterdikleri tavrın tam tersi duruş sergiliyorlar. karalar film sırasında çıkmayı tercih ettiler. Aklanacakları, hesap verecekleri korkusu sardı sanırım. Akaydınlar azımsanmıcak kadar çoklar. Fotoğraf aynı mesaj farklı. İnsanların zihinleri Hür olmaya başladı sanırım.
Filmi BİR olan BİR düşünen herkesin izlemisini tavsiye ederim. Her kesime ince mesajlar var. Yazacak çok şey ama son olarak filmde geçen bir cümle ile bitiriyim "Ekmeksiz yaşarım, Hürriyetsiz Yaşayamam"
Fragman:
http://www.youtube.com/watch?v=r2dBQMDOl_8